غبار کیهانی منبع فسفر حیات در زمین

0
غبار کیهانی منبع فسفر حیات در زمین
هنگامی که زمین ۴.۵ میلیارد سال پیش شکل گرفت، فسفر موجود در آن به دلیل خواص شیمیایی متمایز احتمالاً در هسته‌ی مذاب زمین فرو رفت. با این حال، “فسفر” برای حیات ضروری است و در DNA، RNA و دیگر مولکول‌های مهم بیولوژیکی یافت می‌شود. بنابراین این احتمال وجود دارد که فسفر ضروری برای حیات از منابع فرازمینی به سطح زمین رسیده باشد. مطالعات قبلی شهاب‌سنگ‌ها را به ‌عنوان منبع فسفر پیشنهاد کردند.
 پژوهش جدید محققان نشان می‌دهد ذرات بسیار کوچک فرازمینی معروف به “غبار کیهانی” ممکن است فسفر را به جو زمین رسانده باشند. جایی که مجموعه‌ای از واکنش‌های شیمیایی این عنصر را به شکل‌های مفید بیولوژیکی – یعنی فسفیت‌های فلزی و فسفات – بازسازی کرده و در نهایت این عنصر بر روی زمین فرود آمده‌ باشد.
پس از ورود به جو، اصطکاک هوا باعث می‌شود که غبار کیهانی تحت فرآیند تبخیر و ذوب به نام فرسایش قرار گیرد. تحقیقات جدید بر اساس تحقیق قبلی است که در آن قطعات شهاب سنگی به اندازۀ غبار کیهانی برای شبیه‌سازی ِ فرسایش حرارت داده شد و محققان دیدند “مولکول‌های حاوی فسفر” آزاد شدند. مدل‌سازی محاسباتی این فرآیند غبار کیهانی را به ‌عنوان منبع مهمی از فسفر در سطح زمین تأیید می‌کند.
محققان شبکه‌ای از واکنش‌های شیمیایی با فرآیندهای خاص را ایجاد کردند که طی آن فرسایش غبار کیهانی می‌تواند مولکول‌های مفید بیولوژیکی فسفر را تولید کند. برای انجام این کار، آنها نتایج واقعی حاصل از مطالعات آزمایشگاهی واکنش‌های شیمیایی را با پیش‌بینی‌های نظری واکنش‌هایی که هنوز در آزمایشگاه مطالعه نشده‌اند، ترکیب کردند.
سپس شبکه واکنش را در یک مدل آب و هوای جهانی درج کردند. این روش تأیید می‌کند که فرسایش غبار کیهانی و واکنش‌های شیمیایی بعدی، منبعی از اشکال مفید بیولوژیکی فسفر هستند. این مولکول‌ها در ذرات ریز «دود شهاب‌سنگ» که روی سطح زمین می‌نشینند، ادغام می‌شوند. به گفته دانشمندان، این ذرات می‌توانند منبع قابل توجه و مداوم فسفر برای حیات در زمین باشند.
طبق پیش‌بینی محققان مناطقی که در سال بیشترین مقدار فسفر را از غبار کیهانی دریافت می‌کنند، “صخره‌های شمالی”، “هیمالیا” و “جنوب آند” هستند. همچنین این تیم همچنین پیش‌بینی کرد زمین احتمالا توسط یک لایۀ جوی باریک از مولکول حاوی فسفر به نام OPO در ارتفاع حدود ۹۰ کیلومتری احاطه شده باشد.
تحقیقات آینده می‌تواند وجود لایه‌ی پیش‌بینی شده را تایید کند. همینطور محققان می‌توانند نقش احتمالی فسفر حاصل از غبار کیهانی را در طول ظهور حیات در زمین بررسی کنند، یعنی زمانی که مقادیر محدودی از فسفر ممکن است فعالیت بیولوژیکی را محدود کرده باشد. جزئیات بیشتر این پژوهش در Journal of Geophysical Research: Space Physics منتشر شده است.
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    484 بازدید

    0 نظر

    درج: 14 آذر 1400

    توسط: u-120852
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های جامع انسانی
    کتاب های جامع ریاضی

    دسته بندی مطالب

    کتاب های امتحانِت
    کتاب های پرسش های چها گزینه ای

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir