بیگ بنگ: اخترشناسان میگویند جهان به سرعت در حال انبساط است و ۹۴ درصد کهکشانهای کیهان هرگز برای انسانها قابل دسترس نیستند و انسان میتواند حداکثر ۶ درصد کیهان را شناسایی کند.
به گزارش بیگ بنگ، محققان تصریح میکنند که امروزه، بیشتر کهکشانهای کیهان، سریعتر از سرعت نور در حال دور شدن هستند. شعاع “جهان قابل مشاهده” ۴۶.۱ میلیارد سال نوری است، این حد فاصلهای است که نور اجرام کیهانی میتوانند خود را به ما برسانند.
به گفتۀ اخترشناسان کهکشانهایی که بیش از ۱۸ میلیارد سال نوری با زمین فاصله دارند، برای همیشه غیرقابل دسترس هستند، در واقع انبساط کیهان طوری کهکشانها را از یکدیگر دور میکند که حتی اگر با سرعت نور به سمتشان سفر کنیم، هرگز به آنها نخواهیم رسید. زیرا فراتر از فواصل ۱۴.۵ میلیارد سال نوری، “انبساط کیهان” کهکشانها را سریعتر از آنچه نور میتواند حرکت کند، از یکدیگر دور میکند.
ما فقط نور کهکشانهایی را میبینیم که در جهان قابل مشاهدۀ ما قرار دارند و از زمان بیگ بنگ تاکنون فرصت داشتهاند خود را نمایان سازند، فرای “جهان قابل مشاهده” کهکشانهایی وجود دارند که با سرعت نور در حال دور شدن هستند و نور آنها هرگز به ما نخواهد رسید. این نکته نیز حائز اهمیت است که هر شی در “جهان قابل مشاهده” هم لزوما قابل دسترس و شناسایی نیست.
طبق تخمینها “جهان قابل مشاهده” دارای حدود ۲ تریلیون کهکشان است. تلسکوپ فضایی هابل در زمان بررسی تصویر فراژرف که تنها ۰.۰۰۰۰۰۳% از آسمان را نشان میداد فقط توانست ده درصد از کل کهکشانهای موجود در آن عکس یعنی حدود ۵۵۰۰ کهکشان را شناسایی کند و ۹۰ درصد کهکشانهای باقی مانده یا خیلی کم رنگ یا خیلی پررنگ یا خیلی مبهم هستند و هابل نمیتواند اطلاعاتی را از آنها به دست آورد.
این نکته نیز باید ذکر شود وقتی جهان با شوک ناشی از بیگ بنگ در حدود ۱۳.۸ میلیارد سال پیش تشکیل و شروع به انبساط کرد، فضا- زمان با سرعتی بیشتر نور گسترش یافت و این فرصت را داشت تا شعاع جهان قابل مشاهده به ۴۶.۱ میلیارد سال نوری برسد. این موضوع ناقض گفته اینشتین نیست که هیچ چیز نمیتواند سریعتر از نور حرکت کند، زیرا این فضای خالی است که انبساط می یابد و تنها برای اجرام مادی است که سد سرعت نور نمیتواند شکسته شود.