کشف تصادفی دو کهکشان جدید در لبه کیهان

0
کشف تصادفی دو کهکشان جدید در لبه کیهان
ستاره شناسان به تازگی به صورت تصادفی، کهکشان‌های جدیدی را در لبه‌ی جهانِ قابل مشاهده کشف کرده‌اند.

ستاره شناسان با خوش شانسی مواجه شده‌اند. بر اساس مطالعه‌ای که به تازگی در مجله نیچر(Nature) منتشر شده است، یک جفت کهکشان باستانی که در لبه فضا-زمان زندگی می‌کنند و در پشت پرده غلیظی از گرد و غبار کیهانی پنهان شده‌اند، توسط تیمی از ستاره شناسان و دانشمندان کشف شده‌اند.

این کهکشان‌های پرده‌پوش بیش از ۱۳ میلیارد سال پیش و تقریباً ۸۰۰ میلیون سال پس از "مه‌بانگ" که به جهان، آنگونه که ما می‌شناسیم حیات بخشیده، به وجود آمده‌اند.

دانشمندان با خوش شانسی، سیگنال‌های طیفی این دو کهکشان را مشاهده کردند. این موفقیت باورنکردنی توسط تیمی از دانشمندان به سرپرستی "یوشینوبو فوداموتو" از رصدخانه ملی نجوم ژاپن(NAOJ) حاصل شد.

این تیم در حال بررسی کهکشان‌های همسایه(جوانتر) بود که در طیف نور ماوراء بنفش(UV) بسیار بیشتر می‌درخشند. در همین هنگام بود که متوجه یک سیگنال اضافی شدند.

در این مطالعه آمده است: کشف ناگهانی این دو کهکشان در پشت گرد و غبار در لبه‌ی جهانِ تاکنون شناخته شده نشان می‌دهد که سرشماری فعلی کهکشان‌های اولیه (مبتنی بر اشعه ماوراء بنفش) هنوز ناقص است.

در ماه نوامبر سال ۲۰۱۹ بود که "فوداموتو" و همکارانش با به کارگیری رصدخانه "ALMA" که یک تداخل‌سنج بسیار حساس واقع در کشور شیلی است، به تماشای کهکشان‌های بسیار دور جهان نشستند. رصدخانه "ALMA" می‌تواند اجسامی را در فواصل بسیار دور رصد کند و در محیط‌های مملو از گرد و غبار کیهانی به نظاره اجرامی که در عصر باستانی کیهان موسوم به "طلوع کیهان" به وجود آمده‌اند، بنشیند.

محققان می‌گویند، این مطالعه می‌تواند شیوه مدلسازی جهان اولیه را تغییر دهد.

"فوداموتو" و تیمش ۴۰ کهکشان درخشان را که در این طلوع کیهان به وجود آمده‌اند، مورد مطالعه قرار دادند. این تیم در حال رصد دو کهکشان هدف به نام‌های "REBELS-۱۲" و "REBELS-۲۹" بودند که الگوهای مبهمی از سیگنال‌های اضافی را از یک مکان واقع در چند هزار سال نوری دورتر از کهکشان‌های درخشان شناخته شده مشاهده کردند. مشاهدات بیشتر تأیید کرد که این تیم در واقع به دو کهکشان ناشناخته خیره شده است که در پشت ابرهای ضخیمی از غبار کیهانی پنهان شده‌اند.

سپس این دو کهکشان که در طیف نور مرئی و ماوراءبنفش نامرئی هستند، "REBELS-۱۲-۲" و "REBELS-۲۹-۲" نام گرفتند. رصدخانه "ALMA" نیز فقط به این دلیل می‌تواند آنها را تشخیص دهد که حساسیت زیادی نسبت به طول موج‌های مادون قرمز دوردست دارد.

اکنون این کشف نشان می‌دهد که از هر پنج کهکشان ساکن در زمان طلوع کیهانی، یک کهکشان می‌تواند در پشت ابرهای تیره‌ای از غبار کیهانی پنهان باشد که همین موضوع می‌تواند شیوه مدل‌سازی ستارگان و کهکشان‌ها را در این دوران باستانی جهان تغییر دهد.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    528 بازدید

    0 نظر

    درج: 4 مهر 1400

    توسط: u-120852
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های جامع انسانی
    کتاب های جامع ریاضی

    دسته بندی مطالب

    کتاب های امتحانِت
    کتاب های پرسش های چها گزینه ای

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir