فضانوردان سرانجام موفق شدند تا از راز کهکشانهای سه گانه در اعماق تاریک فضا پرده برداری کنند. محققان بتازگی دریافتند که کهکشانهای سه گانه در واقعیت کهکشانی است که به کمک ماده سیاه تعداد خود را سه برابر آنچه که هست نشان میدهد.
این همزادهای کهکشانی در سال 2013 به صورت کاملا اتفاقی توسط تیموتی همیلتون که یکی از ستاره شناسان دانشگاه پورتسموث واقع در شهر اوهایو آمریکا بود کشف شد. همیلتون درحین مطالعه جزئیات داده های تلسکوپ هابل به دو کهکشان یکسان برخورد، به صورتی که یکی از کشکشانها بازتابی از کشکشان دیگری بود که در مجاور آن در فضا شناور بود.
کهکشانهای کشف شده توسط همیلتون نه تنها یک شکل بودند، بلکه نور یکسانی را از خود ساطع میکردند و حتی خطوط سیاه موازی در آنها به چشم میخورد. این معما تنها وقتی عجیبتر شد که همیلتون کهکشان سومی را نه چندان دور تر، در بالای دو کهکشان دیگر پیدا کرد.
بعدها در محاسبه هایی که با همیلتون، ستاره شنان مذکور شد او گفت که در روز واقعه ما همگی گیج و سردرگم شده بودیم. اولین فکری که به او خطور کرده بود این بود که شاید کهکشانهای مشابه به طریقی با هم در تعامل یا به هم متصل هستند، و این نتیجه گیری ها تنها از سردرگمی او ناشی میشد.
نتایج تحقیقات علمی جدید نشان میدهد سرانجام بعد از 8 سال تفکر و تعمق، همیلتون و همکارانش بلاخری توانستند توضیح قابل قبول و رضایت بخشی در رابطه با این پدیده ارائه بدهند و به کمک ماه نامه رویال استرونومیکال سوسایتی آنرا به جهانیان ارائه کنند. این کهکشانهای وهم آور سه گانه در حقیقت یک گلکسی یا کهکشان بیشتر نیستند که با زمین چیزی حدود 11 میلیارد سال نوری فاصله دارند و با کمک نیروی جاذبهای که توسط ماده سیاه در فضا قراردارد نور را میشکنند و یک کهکشان را به سه تصویر یکسان تبدیل میکنند.
ماده سیاه به گونه ای از ماده نامعلوم گفته میشود که در اخترشناسی به آن پرداخته شده است. دانشمندان بر این باورند که بیشتر فضای جهان را ماده سیاه تشکیل داده که از فروپاشی کهکشانها جلوگیری میکند.