گاهی دریاچه ها ترسناک هستند و گاهی صورتی رنگ، ممکنه پر از گل های نیلوفر باشن یا پر از تنه خشک شده ی درخت ها، گاهی خشک و نمکی هستند و گاهی آینه ای، حتی تالابی دیده شده که جزیره ای در اون جا به جا میشه!
ممکنه مثلا یکی از مرتفع ترین دریاچه های دنیا باشن! تمام اینهایی که گفتیم تو ایران زیبای ما وجود داره. طبیعت ایران هر قدر که چشم نواز و روح نوازه، همون قدر هم پر از عجایب و ناشناخته هاست. ناشناخته هایی که آدم تا اسمشون رو می شنوه باید کوله ببنده و برای از نزدیک دیدنشون سفر کنه. امروز براتون از عجیب ترین دریاچه های ایران میگیم، بنابراین با ما همراه باشین ...
1) دریاچه مهارلو (شیراز)
این دریاچه ای زیبا و صورتی رنگ در شیراز قرار داره اما همیشه هم به این رنگ نبوده. روزگاری پناهگاه پرنده ها بود، فلامینگو، تنجه، اردک سرسبز، مرغابی، آبچلیک و ... اما این روزها که صورتی رنگ شده، همون قدر که برای بسیاری از ما و عکاس ها جالبه، برای پرنده ها خطرناکه. آب دریاچه مهارلو همیشه شور بوده و از سه رودخانه و دو چشمه های بزرگ تامین میشده اما این روزها به خاطر خشکسالی، کم شدن سطح آب و رشد جلبک های قرمز رنگ، هر چند که زیبا و صورتی رنگ شده اما حال خوبی ندارد و در واقع با سیلی صورت خودش رو سرخ نگه داشته. شوری زیاد آب، عاملی موثر برای رشد بیش از حد جلبک های قرمز رنگه که برای موجودات دریاچه مضر هستن. با رشد سیریع که دارن، سطح آب رو گرفته و باعث میشن تا تبادل اکسیژن بین هوا و آب کم بشه در نتیجه سطح اکسیژن آب دریاچه پایین میاد و همزمان سم تولید میشه.
آدرس: فارس، شیراز ۲۷ کیلومتری جنوب شرقی شیراز
2) دریاچه ارواح (نوشهر)
دریاچه ای مه گرفته که بین درخت های جنگل خودش رو پنهان کرده و راه دسترسی به اون هم سخته و هم خطرناک. هرچند که تو مسیر رسیدن به دریاچه خطر گذر از جنگل و احتمال مواجه با حیوانات وحشی وجود داره، اما افراد بسیاری به اینجا اومدن. دریاچه " ملا کلا " که به دریاچه ارواح هم معروفه در 5 کیلومتری شمال روستای چلندر از توابع نوشهر قرار گرفته. طول دریاچه حدود 700 متر و عرض اون 300 مترِ با درخت های خشک شده و شکسته ای که از سراسر دریاچه بیرون زدن.
ترکیب درختان مرده و مه ای که بیشتر اوقات روی دریاچه رو گرفته با صدای حیوانات وحشی منطقه، همگی باعث شده تا لقب دریاچه ارواح رو به اینجا بدن. تا به امروز داستانی در مورد وضعیت ظاهری دریاچه و یا دیده شدن ارواح در منطقه گفته نشده، البته تا به امروز، بنابراین موقع بازدید از اینجا مراقب باشین!
آدرس: مازندران، نوشهر ۵ کیلومتری شمال روستای چلندر
3) دریاچه سیاه گاو (ایلام)
دو دریاچه زیبا و عمیق با دو رنگ متفاوت که توسط یک کانال آبی به هم متصل شدن. سیاه گاو تنها درياچه دوقلوی كشور هست که در استان ایلام قرار گرفته. اسم اصلی دریاچه ها " سیاه آب " هست که به علت هلالی بودن و شاخ گاوی شکل بودن اون، اسم دریاچه " سیاه گاو " رو هم براش انتخاب کردن. البته محلی ها افسانه ای هم دارن که در گذشته توی آب، اسب آبی سیاه رنگی زندگی می کرده و به خاطر ناشناخته بودن برای مردم، اونها اسم " سیاه گاو " رو روی دریاچه محل زندگیش گذاشتن. دو درياچه از طريق كانالی که 70 متر طول داره به هم متصل شدن. دریاچه اول که حکم سرچشمه رو داره با اختلاف سطح کمی، بالاتر قرار داره و آب اون زلال و شفافه. آبی هم که از دریاچه دوم خارج میشه به صورت رود نسبتا پر آب راهی زمينهای اطراف میشه. عمق دریاچه ها به بیست متر هم میرسه، هرچند که اوایل دریاچه کم عمق هست و کف اون به راحتی دیده میشه اما عمق آب یکدفعه به بیش از دو متر میرسه، بنابراین اگر در شنا مهارت ندارین، به هیچ وجه وارد آب نشین.
آدرس: ایلام، آبدانان ۱۵ کیلومتری شهر آبدانان
4) حوض سلطان (قم)
به دریاچه حوض سلطان میریم به بزرگترین آینه طبیعی ایران. سطح نمکی و مسطح دریاچه نمک با بارش کمی باران تبدیل به آینه ای بزرگ میشه، طوری که می تونین نقطه رسیدن زمین به آسمان رو در اون نگاه کنید و بر روی ابرها قدم بزنید. دریاچه در ۴۰ کیلومتری شمال شهرستان قم و ۸۵ کیلومتری جنوب تهران قرار گفته و وسعت اون در طول سال متغیره. نکته جالبی که وجود دارد اینه که حوض سلطان در سال 1261 و بر اثر ساخت جاده شوسه تهران قم تشکیل شده و از دو چاله جدا از هم بوجود اومده.
چاله شرقی حوض مره و چاله غربی حوض سلطان نام داره و این دو بوسیله یک آبراه به هم متصل شدن. در فصول پر آب ابتدا چاله مره پر می شه و سپس آب اضافی وارد حوض سلطان می شه. بهترین زمان برای بازدید از دریاچه حوض سلطان اوایل بهار و اواسط پاییز هست.
آدرس: قم، ۳۵ کیلومتری مسیر قم- تهران، جاده خاکی، دریاچه حوض سلطان
5) تالاب چملی (تکاب)
تالابی زیبا با جزیره ای چمنی که بر روی اون در حال حرکته و این جمله بهترین تفسیر برای وضعیت این دریاچه عجیبه. " چملی گول " در زبان محلی به معنی " جزیره ای از چمن بر روی برکه" هست. چملی گول یا چمن متحرک بدرلو که به اون تالاب چملی هم میگن، دریاچه ای با 80 متر قطرِ که جزیره ی چمنی داخل اون 60 متر قط نسبی داره. این چمن متحرک با وزش باد و جریان هوا به جهت های مختلف حرکت می کنه و همین موضوع باعث منحصر به فرد شدن این جاذبه طبیعی شده. نکته جالبی که وجود داره، همیشه سبز بودن چمن روی جزیره حتی در فصل زمستان هستش و اینکه نی های جزیره از به هم چسبیدن ریشه هاشون به هم و بدون ارتباط با زمین روی آب شناور موندن.
آدرس: آذربایجان غربی، تکاب روستای بدرلو
6) تالاب نیلوفر آبی (ساری)
از حوضچه ی آب طبیعی، از آب تیرو کدر مرداب، نیلوفرهای صورتی رنگ با برگ های پهن، سرزنده و سبز رنگ خودشون سر از آب برون آوردن تا بوستان نیلوفر آبی در کیلومتر دو جاده ساری به نکا و روستای آبندان سر رو رویایی کنن. قایق سواری در این تالاب زیبا و عکاسی بین گل های نیلوفر می تونه خاطره ای فراموش نشدنی باشه اون هم تو زمانی که دیگه تو تالاب انزلی تعداد گل های نیلوفر مثل قبل زیاد نیست. دوره گل دهی نیلوفر آبی یا به عبارتی لاله تالابی، بسته به شرایط آب و هوایی از اوایل تیر تا اواخر شهریور هست، بنابرای اگر در فصل تابستان مسافر شهر ساری هستین بازدید از این تالاب رویایی رو از دست ندین.
آدرس: مازندران، ساری جاده ساری-نکا، روستای آبدانسر
7) دریاچه سبلان (اردبیل)
به دلیل ویژگی جذاب این کوه به عنوان یکی از کوههای آتشفشانی نیمه خاموش همواره اظهار نظرهای فاقد مستندات پیرامون آن شکل گرفته است.
بخش عمدهای از این نظرات درخصوص دریاچه بالای قله عنوان میشود که به قطر تقریبی 145 و 80 متر است اما تا همین دیروز خبری از عمق دقیق آن نبود و در کتب مختلف به عدد واحدی اشاره نمیشد.
این موضوع موجب شده بود در بین برخی عوام از آن به دریاچه با عمق بیانتها که به مرکز زمین وصل میشود یاد شود و از سویی گفته میشد آب این دریاچه از چشمههای کف آن تامین میشود و موجودات عجیب و غریبی نیز در آن زندگی میکنند.
برای دیدن دریاچه عجیب بعدی باید به قله سبلان صعود کنین. روی دهانه آش فشانی قله سبلان رو این روزها آبی فیروزه ای رنگ پوشانده و اسم دریاچه سبلان رو بهش دادن. از نظر محلی ها اینجا مکانی مقدس هست زیرا اعتقاد دارند زرتشت در این مکان به پیامبری رسیده و قبر او در کنار دریاچه سبلان و در زیر یکی از تخته سنگ ها قرار گرفته. آب دریاچه در اکثر ماه های سال جز تیر، مرداد و شهریور منجمد هست و حاصل ذوب برف ها هستش.
آدرس : اردبیل، لاهرود شابیل، مشکین شهر
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: