حتما تا به حال نام فروید به گوشتان خورده است، زیگموند فروید Sigmund Freud، پدر روانکاوی بوده و تحول بسیار عظیمی در علم روانشناسی به واسطه نظریاتش در حوزه ضمیر ناخودآگاه، تمایلات جنسی و تعبیر خواب ایجاد کرده است. امروزه نیز از نظریات وی استفاده های بسیار می شود، به خصوص نظریه هایی در حوزه کودکی، شخصیت، خاطرات و تمایلات جنسی.
البته برخی متخصصین و محققین با نظریات فروید مخالف بوده اما این اختلاف نظر دلیلی بر چشم پوشی از تحولی که فروید در روانشناسی انسان ایجاد کرده است، نمی شود. در این مقاله در مورد بیوگرافی مختصر فروید، نظریات مهم وی و سایر موارد مطالبی ارائه شده است.
زیگموند فروید کیست
زیگموند فروید یک مرد اتریشی، عصب شناس و پدر روانکاوی بوده که در تاریخ 6 می 1856 به دنیا آمده و در 23 سپتامبر 1939 و در سن 83 سالگی از دنیا رفته است. او چندین کتاب و مقاله در زمینه روانشناسی نوشته و خود را بیشتر یک دانشمند می دانست تا یک پزشک. درست پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه، او مطب خصوصی خود را برای درمان بیماران مبتلا به بیماری های روانی راه اندازی کرد.
فروید بیشتر زندگی خود را در وین به همراه همسر و فرزندانش به سر برده و در آن جا تحقیقات و آزمایشات خود را در حوزه روان انسان انجام داده است. او با افراد زیادی از جمله کارل یونگ همکاری کرده اما همکاری وی با یونگ پس از مدتی به دلیل اختلافات در نظریه های آن دو قطع شد. به طور کلی فروید بر روانشناسان بسیاری از جمله دخترش آنا فروید، آدلر، کارن هورنای، اریک اریکسون و ... تاثیر گذاشته است.
نوع تحقیقات زیگموند فروید عموما مطالعه موردی (case study) بوده و او از آن طریق اطلاعات بسیاری کسب کرده است. یکی از مهم ترین مورد های فروید که تاثیر بسیاری در نظریه های او داشت آنا او (Anna O) است که دچار اختلال هیستری بوده و خود فروید زمانی، آنا او را بنیانگذار واقعی رویکرد روانکاوی در درمان سلامت روان توصیف کرد.
فروید کتاب های مختلفی را در حوزه نظریاتش نوشته و به چاپ رسانده که در این جا برخی از آن ها ذکر شده است.
-فراموشکاری 1891
-مطالعاتی در باب هستری 1895
-تعبیر خواب 1900
-آسیب شناسی روانی زندگی روزمره 1901
-لطیفه و ارتباط آن با ناخودآگاه 1905
-سه رساله در مورد نظریه جنسی 1905
-توتم و تابو 1913
-فراسوی اصل لذت 1920
-آینده یک توهم 1927
-تمدن و ملالت های آن1930
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:
لطفاً ایمیل خود را وارد نمایید!
وضعیت: آفلاین
گروه کاربری: پشتیبانی
در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.