بسیاری از آشپزها علاقه دارند معروف و ثروتمند شوند. این بدان معناست که اشخاص با اسم خود میتوانند برند بسازند و پول هنگفتی به دست آورند. ثروتمندترین آشپزهای دنیا همان کسانی هستند که در رسانههای مختلف برنامه دارند و به یک برند تبدیل شدهاند.
جیمی الیور
جیمی الیور با استفاده مکرر و بیپروا از کلمه ‘pukka’ (به معنی خوب) و شخصیت ثابت قدم و پرتلاش خود توانسته است میلیونها طرفدار در سراسر جهان به دست آورد. او میلیونها کتاب آشپزی فروخته، رستورانهایی در سراسر جهان راه اندازی، چندین برنامه تلویزیونی اجرا و در نهایت انقلابی در غذای مدارس انگلستان ایجاد کردهاست. درحال حاضر او یکی از محبوبترین و مشهورترین آشپزان دنیاست.
جیمی ترور الیور در ۲۷ می سال ۱۹۷۵ در شهر “اسکس” انگلستان متولد و همانجا بزرگ شد. جایی که پدر و مادر او یک کافه به نام “کریکتس” (Cricketers) راهاندازی و آن را اداره میکردند. این کافه جایی بود که جیمی جوان اولین تجربیات آشپزی خود را کسب کرد. او هر روز در آشپزخانه تمرین میکرد. به طوری که وقتی ۱۱ ساله شد، سرآشپز جوان بهتر از همه کارکنان آشپزخانه میتوانست سبزیها را خرد کند.
سپس جیمی وارد مدرسه ” نیوپورت فیری گرامر” شد و بعد از آن در سن ۱۶ سالگی با داشتن ۲ مدرک GCSE (این دورهای است که معمولا شامل سالهای اول دبیرستان میشود و دانش آموزان از سنین حدود ۱۳-۱۴ سال در این دورهها پذیرش میشوند. آشنایی با فرهنگ انگلستان و یادگیری زبان انگلیسی مهمترین بخشهای آن است.) آنجا را ترک کرد و وارد کالج “وست مینستر کینگز وی” شد. در نهایت او موفق به دریافت گواهینامه City & Guilds NVQ در هنرهای خانهداری (این شامل آشپزی و دیگر مهارتهای مدیریت خانه است و به طور ویژه در مدرسه تدریس میشود) شد.
انتشار پرفروشترین کتاب غیرداستانی در بریتانیا
او ابتدا حرفه آشپزی را به عنوان قناد در رستوران آنتونیو کارلوچیو به نام “حیاط نیل” (Neal’s Yard) در خیابان نیل آغاز کرد. در اینجا جیمی برای اولین بار پخت غذاهای ایتالیایی را تجربه کرد و رابطهاش را با مربی خود جنارو کونتالدو (آنها به ” ۲ ایتالیایی حریص” شهرت داشتند) توسعه داد. بعد از آن او به فرانسه رفت و در آنجا مشغول به کار شد. جیمی قبل از بازگشت به لندن تا آنجا که میتوانست خود را غرق در فرهنگ و یادگیری کرد. بعد از بازگشت، دوباره به رستوران آنتونیو کارلوچیو در خیابان نیل رفت و سرپرست بخش قنادی شد.
الیور بعدا برای چندین سال درکافه “رودخانه” (River) در منطقه “فولام” به عنوان آشپز سس کار کرد. این موقعیت زندگی او را برای همیشه تغییر داد. این جا جایی بود که جیمی گفت همه چیز را در مورد اهمیت زمان، تلاش برای خلق چیزهای ساده، صداقت و غذای کاملا خوشمزه یاد گرفت است.
اما فقط این نبود. در سال ۱۹۹۷( زمانی که او در آنجا کار میکرد) بیبیسی مستندی از این کافه به نام ” کریسمس در کافه رودخانه” ساخت که باعث شد دیده شود. همچنین در همان سال او کتاب “سرآشپز برهنه” را منتشر کرد که برای ۱۰ هفته در صدر پرفروشترین کتاب انگلستان قرار گرفت و همچنان نیز به عنوان یکی از پرفروشترین کتابهای کشور به شمار میرود. عنوان کتاب به سادگی دستور العملهای او اشاره دارد. جالب است بدانید که از سال ۲۰۱۶ نوشتههای او همیشه جزو پرفروشترین کتابهای غیر داستانی در بریتانیا بوده است.
خانواده
در جولای سال ۲۰۰۰، جیمی الیور با ژولیت نورتون، مدل سابق، ازدواج کرد. آنها در سال ۱۹۹۳ یکدیگر را ملاقات کردند و صاحب ۵ فرزند هستند. او در حال حاضر با همسر و فرزندان خود در انگلستان زندگی میکند. آنها در لندن از موتورسیکلت استفاده میکنند.
در سال ۲۰۰۱ او سردبیر بخش غذا مجله GQ بریتانیا با ستون ثابت مجله روزهای شنبه بود. در همان سال او یک شرکت تولیدات تلویزیونی به نام “Fresh One Productions” تاسیس کرد. از جمله سریالهای معروف آن میتوان به “اولین تولید آشپزخانه جیمی”، “جیمی در خانه”، شام مدرسه جیمی”، انقلاب غذایی جیم” و “مدرسه رویایی جیمی” اشاره کرد.
تاسیس رستوران “پانزده”
جیمی الیور در سال ۲۰۰۲ رستوران “پانزده” (fifteen) را راهاندازی کرد. او در هر سال به ۱۵ نفر از جوانانی (حدود ۱۸ سال) که دارای سوءسابقه هستند _مثل سابقه کیفری یا مصرف مواد مخدر_ برای کار در صنعت رستوران آموزش میدهد. او ۱۵ رستوران خیریه تاسیس کرده است و در آنها به ۱۵ جوان دارای سوءسابقه آموزش کار در صنعت مهمانداری میدهد. پیرو موفقیت رستوران اصلی در لندن، رستورانهای “پانزده” بیشتری در سراسر جهان بازگشایی کرد. رستوران “پانزده” آمستردام در سال ۲۰۰۴ راهاندازی شد. “پانزده” کورنوال در نیوکای انگلستان در ماه می ۲۰۰۶ و “پانزده” ملبورن در سپتامبر ۲۰۰۶ با دوستان استرالیایی و سرآشپز توبی پوتک افتتاح شد.
جیمی الیور در سال ۲۰۰۳ جایزه MBE ( جایزه رسمی که از طرف امپراطوری بریتانیا به خدمات برجسته شهروندان اهدا میشود) را برای خدمات ویژه خود در صنعت مهمانداری، از ملکه الیزابت دوم دریافت کرد.
شهروند خوب بریتانیا
او در سال ۲۰۰۵، کمپینی به نام “غذای بهتر به من بده” را به منظور سوق دادن دانش آموزان بریتانیایی به سمت خوردن غذاهای سالم و عدم انتخاب غذاهای مضر آغاز کرد. تلاش سخت و ترویج این هدف در برنامه او به نام “شام مدرسه جیمی” مورد توجه نخست وزیر وقت، تونی بلر قرار گرفت. این دو بایکدیگر ملاقات کرده و درباره برنامههای جدید یعنی حمایت از پیشنهاد استفاده از غذای سالم در مدارس صحبت کردهاند؛ که در نتیجه آن دولت بریتانیا متعهد شد تا اقدامات لازم جهت پشتیانی از این طرح را انجام دهد.
بعد از آن جیمی الیور یک کمپ رسمی برای منع استفاده از غذاهای ناسالم در مدارس بریتانیا و تشویق بچهها برای خوردن غذاهای سالم تشکیل داد که منجر به علاقهمند شدن کودکان به موادغذایی مغذی شد. تلاشهای اولیور برای ایجاد تغییرات اساسی در سیستم غذایی مدارس کشور و ترویج آن در سریال ” شام مدرسه جیمی” فرهنگ استفاده از غذاهای ناسالم در مدارسی که میتوانستند غذای سالم و مقرون به صرفه سرو کنند_ که بچهها از آن لذت میبردند_ را به چالش کشید.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: