به کودکان خود کمک کنید تا با استرس امتحان کنار بیاید

0
والدین با کمک به کاهش اضطراب امتحان در کودکان و نوجوان خود می‌توانند نتایج بهتری در فرزندان خود ببینند؛ چرا که در خیلی از وقتها کودکان با اینکه آمادگی بالایی برای امتحانات خود دارند، ولی به علت اضطراب و استرس، کارکرد حقیقی خود را نشان نمی‌دهند.

1.گاهی والدین خود دلیل اضطراب فرزند هستند

پدر و مادر باید از خود بپرسند، آیا من دلیل مهم اضطراب در فرزندم هستم؟ برخی از والدین بدون اینکه خودشان بدانند بچه ها را مضطرب بار می‌آورند، به طور مثال همیشه در مورد امتحان حرف می زنند و جوری القا می‌کنند مثل اینکه ارزش بچه‌هایشان را با نمره و امتیاز امتحانات اندازه می‌گیرند. کاسبارو می‌گوید: «والدین به شدت فکر می‌کنند آیندهٔ بچه‌های‌شان وابسته به آزمون‌ها و نحوی اجرای آن‌هاست». «و آن‌ها فکر می‌کنند اگر به بچه‌ها فشار وارد نکنند، وظیفهٔ خود را به خوبی انجام نداده‌اند.»

2.مواظب علامت ها و نشانه های استرس در فرزندمان باشیم

دیدن علامت های استرس در فرزندمان زنگ هشداری برای ما است چنانچه می بینیم که فرزندمان در خانه به تمام سوالات خوب پاسخ می دهد اما در مدرسه نمره پایینی می گیرد، مقدار استرس فرزندمان را بررسی کنیم و از او بخواهیم در مورد حالات و احساسش در هنگامی که امتحان دارد با ما حرف بزند. گاهی امکان دارد بفهمیم که فرزندمان در زمان امتحان بیش از حد دچار استرس می شود و دچار حملات شدید عصبی می شود در این زمان حتما باید از یک روانشناس برای رفع مشکل فرزندمان کمک بگیریم .
 
3.متعادل باشید

رشد و پیشرفت فرزندتان را تحسین کنید، نه نمره امتحانش را. با این کار به او نشان م دهید که چیزهای دیگری مانند: هنر، ورزش و ارتباطات نیز، مهم هستند.

روی افرادی تاکید کنید که آزمون های خود را با نمره‌های عالی نگذراندند. هیچ کس از روی عملکرد ضعیف‌های وارنر وان بران در آزمون‌های ریاضی دبیرستان، نمی‌توانست فکر نمی کرد که روزی او یکی از دانشمندان موشک خواهد شد!. دنبال مثال هایی از این گونه در خانواده و اجتماع خود باشید و آن‌ها را به فرزندتان معرفی کنید.

4.به مسائلی جز درس هم توجه کنید

در زمان امتحانات فرزندتان تلاش کنید حرفهایی که شما با فرزندتان می زنید تنها درباره درس و امتحان نباشد. صحبت در مورد ورزش ، تفریح و هر چیز دیگری که کمک می کند فرزند شما از فکر و نگرانی امتحان خلاص شود اثر بسیاری در پایین آمدن استرس او دارد .
 
5.درباره شغل های مختلف حرف بزنید

فقط صحبت کردن درباره پزشک‌ها، وکیل‌ها و دانشمندان و دیگر رشته‌هایی که پرستیژ و درآمد بالا دارند، اغوا کننده است. اطمینان داشته باشید که فرزندان شما می‌دانند که موارد قابل قبول شغلی دیگری نیز وجود دارد و نکتهٔ مهم این است که آن‌ها شغلی انتخاب کنند که شاد و راضی باشند.
 
6.توقع نداشته باشید که همهٔ فرزندان به یک میزان باشند

امکان دارد فرزندانتان را زیر یک سقف بزرگ کرده باشید اما آن‌ها به طور کلی با هم فرق دارند. یکی از فرزندتان امکان دارد بدون آمادگی زیاد، به خوبی از عهدهٔ امتحان برآید، در حالی که دیگری امکان دارد برای گرفتن نمرهٔ متوسط سعی بسیاری بکند.
از تشویق زیاد و مکرر افرادی که خوب امتحان می‌دهند، خودداری کنید. بعضی اوقات بچه هایی که در امتحان ضعیف عمل می‌کنند در حرفه شان موفقیت بیشتری به دست می‌آورند. کاسبارو می‌گوید: «دربارهٔ علاقهٔ کودک خود واقع بین بوده و آن را تقویت کنید.»

7.راه گفتگو را باز بگذارید

فراموش نکنید همیشه پذیرای گفتگو با کودکانتان باشید یکی از چیزهایی که استرس امتحان فرزند را کاهش می دهد یک گفتگوی آرام و بدون نگرانی است با فردی که دوستش دارند .
 
8.روش یادگیری فرزند خود را بشناسید

برخی از فرزندان دخالت بسیار والدین را احتیاج دارند، بیشتر به این علت که برای آن‌ها تمرکز بر روی مطلب بیشتر از چند دقیقه دشوار است. و درحالی که برای بعضی از بچه ها گرفتن نمرهٔ خوب انگیزه‌ای قوی برای درس خواندن است و برخی دیگر از بچه ها را با کمک جایزه‌ای فوری مثل تماشای تلویزیون می‌توان به درس خواندن تشویق نمود.
 
9.در یادگیری مهارت‌های مطالعه به فرزندان خود کمک کنید

شما نمی‌توانید از بچه‌ها امتحان بگیرید اما می‌توانید به آن‌ها یاد دهید چطور برای امتحان آماده شوند. کاسبارو می‌گوید: «اگر روز پیش از امتحان خوب شروع شود، نتیجهٔ امتحان هم خوب می‌شود». به او یاد دهید عوامل مزاحمی را که تمرکز او را کاهش می‌دهند کمتر کند و از پرخوانی در شب امتحان پرهیز کند.

چنانچه بچه ها سعی می‌کنند تا راهی برای یادگیری واژگان یا حقایق علمی بیابد کمکش کنید تا فلش کارت درست کند یا یک روش بازی ارائه دهید. به فرزند خود شیوه امتحان دادن را یاد دهید این شیوه زمانی اثر گذار است که او پاسخ پرسش را نمی‌داند.

10.درمورد نحوه انجام تکالیف بچه هایتان بازبینی کنید

بیشتر والدین پافشاری می کنند که بچه ها تکالیف را درست بعد از مدرسه انجام دهند اما بیشتر فرزندان به گفتهٔ کاسبارو در آن زمان خسته و از پا درآمده هستند و زمان مناسبی برای انجام تکالیف درسی نیست.
 
11.عادت‌های سالم را تقویت کنید

فرزندان احتیاج دارند غذاهای سالم بخورند، مرتب ورزش کنند و خواب مناسبی داشته باشند، والدین می‌توانند الگوی این عادت‌های سالم باشند و اطمینان داشته باشید که فرزندان فرصت گزینش سالم را دارند. به طور مثال والدین می‌توانند یخچال را از خوراک سالم پر کنند.
 
12.اضطراب امتحان قسمتی از زندگی افراد است

ولی چنانچه فرزند شما بیش از اندازه استرس امتحان دارد، امکان دارد محتاج کمک‌های جدی باشد. اضطراب بسیار می‌تواند مانع رسیدن بچه ها به استعداد درونی خود در مدرسه شود و در سلامتی فیزیکی آن‌ها اثر بگذارد. شما می‌توانید با یادگیری این روش ها سازش با اضطراب امتحان، به کودک خود کمک کنید.
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    1,086 بازدید

    0 نظر

    درج: 11 دی 1401

    توسط: u-143390
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های جامع انسانی
    کتاب های جامع ریاضی

    دسته بندی مطالب

    کتاب های امتحانِت
    کتاب های پرسش های چها گزینه ای

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir