1- از سه هفته مانده به روز کنکور، تست زنی زمان دار را شروع کنید؛ حتی از همین الان نیز می توانید در یک روز از هفته، مثلاً جمعه ها، به تست زنی زمان دار بپردازید و بعد از ظهر همان روز با تصحیح تست ها، نقاط قوت و ضعف خود را بسنجید؛ با این همه، داوطلبان عزیز باید به خاطر داشته باشند که از دو هفته مانده به کنکور، هر روز، صبح ها تست زمان دار زده و بعد از ظهرها را به رفع اشکال و تصحیح تست ها بپردازند.
2- زدن تست زمان دار، مربوط به مباحثی می شود که آن ها را قبلاً مطالعه کرده اید و به مفاهیم آن موضوعات، تسلّط نسبی دارید؛ پس به طور طبیعی، تست زمان دار با فاصله چند روزه نسبت به مطالعه انجام می شود.
3- لازم نیست که برای زدن تست زمان دار، زمان و ساعت خاصی را تعیین کنید؛ اما اختصاص ساعات آغازین روز، از جهت همسان سازی با شرایط زمانی آزمون سراسری، مناسب تر به نظر می رسد.
4- یادتان باشد که در شرایط آزمونی، علاوه بر وقت که عامل بسیار مهمی است، اضطراب ناشی از آزمون نیز عامل پر فشاری است که شما و نتیجه کارتان را تحت تاثیر قرار می دهد. به صورت طبیعی این اضطراب در شرایط غیر آزمونی وجود ندارد؛ اما شما می توانید وقت مناسب برای پاسخگویی به تست های انتخابی تان را قدری کمتر بگیرید تا این وقت، تداعی کننده شرایط اضطراب آزمون باشد.
5- مناسب ترین کار، این است که تست زمان دار را به تعداد استاندارد آزمون سراسری انتخاب کنید؛ به این معنی که تست درسی مانند ادبیات را 25 تایی و تست درسی مانند شیمی را 35 تایی در نظر بگیرید. انجام این کار به شما کمک می کند تا با عدد تست در آزمون سراسری، همسازی بیشتری پیدا کنید.
6- چون در آزمون سراسری، باید پاسخگویی دروس را به صورت آمیخته و در کنار هم انجام دهید، مناسب است که تست های زمان دار تان را هم به صورت ترکیبی از چند درس بزنید. هر چه تعداد درس های برنامه تست زمان دارتان به تعداد درس های آزمون سراسری نزدیک تر باشد، همسان سازی بهتری انجام داده اید.
7- توصیه می کنیم که در انتخاب تست های زمان دار، از تست های آزمون سراسری و آزاد استفاده کنید؛ البته می توانید تعدادی از تست های تألیفی را نیز در خلال تست های سراسری و آزادتان قرار دهید. پرداختن به این گونه تست ها کمک می کند تا با الگوهای تستی بیشتری آشنا شوید.
8- همان طور که می دانید، در ابتدای دفترچه سؤالات آزمون ها برای سؤالات هر درس، یک زمان پیشنهاد شده است. اگرچه این زمان ها مطابق با استانداردها و ویژگی غالب دروس، بهترین زمان های ممکن برای پاسخگویی به سؤالات هستند، اما شما می توانید با توجه به شناختی که از روحیات و توانایی های خود دارید، زمان بندی مناسبی را برای جلسه آزمون در نظر بگیرید؛ مثلاً ممکن است زمان بندی شخصی در دروس عمومی به این ترتیب باشد که ادبیات (۱۵ دقیقه)، عربی (۲۵ دقیقه)، زبان (۲۰ دقیقه) و معارف اسلامی (۱۰ دقیقه)؛ به همین ترتیب، برای دروس اختصاصی نیز زمان بندی مناسبی را در نظر بگیرید و حتی الامکان در اجرای کامل آن زمان بندی تلاش کنید.
این توصیه اصلاً به این معنی نیست که شما در تمام مدت برگزاری آزمون، چشم به ساعت دوخته و تمرکز خود را از دست دهید؛ بلکه برای مطابقت با زمان از پیش تعیین شده، پس از پاسخ دادن به نیمی از سؤالات، به ساعت خود نگاهی بیندازید؛ اگر مطابق با زمان یا جلوتر از زمان باشید که هیچ، ولی در صورت عقب بودن از برنامه، اندکی به سرعت خود بیفزایید؛ اما به یاد داشته باشید که افزایش سرعت، به معنای افزایش دلهره و عصبی شدن نیست، و در صورت پاسخ ندادن به سؤالات یک درس در زمان مقرر، فوراً به سراغ درس بعدی بروید و به هیچ وجه اجازه ندهید که این مسأله به پاسخگویی به سؤالات سایر دروس لطمه بزند.
همه این فعالیت ها زمانی نتیجه می دهد که شما در پایان وقت مقرر برای زدن تست های زمان دار، آن ها را به طور مفصل تحلیل کرده و مشکلاتتان را استخراج کنید. با انجام این کار متوجه می شوید که میزان آمادگی و سطح یادگیریتان در آن درس چقدر است و تا رسیدن به نقطه مطلوب ذهنتان چقدر فاصله دارید.