چگونه باید فشارهای روحی و روانی را تخلیه کنیم؟

0
چگونه باید فشارهای روحی و روانی را تخلیه کنیم؟
سبک زندگی جدید استرس و فشار زیادی به همراه دارد که ممکن است تنش هایی ایجاد کند، پس شما باید راه مقابله با این تنش ها را بدانید و فشار روانیتان را کنترل کنید.

در زندگی امروزه فشار و استرس های زیادی به لحاظ شغلی، عاطفی و یا اقتصادی به افراد وارد می شود. واکنش ها به فشارهای روحی و روانی متفاوت است، برخی از افراد خیلی راحت و به موقع به تخلیه فشارهای روانی می پردازند و نسبت به آن واکنش نشان می دهند اما برخی دیگر احساسات خود را نشان نمی دهند و به اصطلاح همه چیز را درون خود می ریزند.

تخلیه نکردن احساسات و عواطف به ویژه استرس ها، می تواندعواقب و پیامدهای ناگواری از مشکلات جسمی گرفته تا روحی و روانی برای افراد داشته باشد. در این بخش راه کارهای عملی تخلیه روانی را به شما آموزش میدهیم تا بتوانید به موقع فشارهای روحی روانی خود را تخلیه و حال بدتان را به حال خوب تبدیل کنید.

با راهکارهای زیر می توانید احساسات خود را به شکلی که احساس می کنید، بروز دهید و بیان کنید و آنها را مانند کوله باری با خودتان حمل نکنید.

احساسات خود را بنویسید

برخی از افراد برای تخلیه احساسات خود از نوشتن کمک می گیرند پس اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید که با نوشتن آرام می گیرید، کاغذ و قلم بردارید و هر چه موجب احساس ناراحتی، غم، خشم و رنج شما شده، با جزئیات بنویسید. لازم نیست هنگام نوشتن به جمله بندی خود توجه کنید، بهتر است هرچه را که به ذهن تان می رسد، بنویسید زیرا این کار به شما کمک می کند تا احساسات خود را بهتر و درست بشناسید.
پس از نوشتن برای اینکه درست متوجه قضیه شوید، می توانید نوشته هایتان را چندین مرتبه بخوانید و سپس برگه را مچاله کنید. با مچاله کردن، دور ریختن غم و ناراحتی تان را حس خواهید کرد و به خودتان می فهمانید که اتفاقات بی ارزشی شما را ناراحت کرده است.

خجالت نکشید و راحت گریه کنید

اولین و بهترین راهکار برای نشان دادن احساس درونی برای بسیاری از افراد گریه کردن است یعنی برخی از افراد در مواجهه با غم و غصه و موضوعات تنش زا تنها با گریه کردن آرام می گیرند.
باورهای غلطی در مورد گریه کردن مانند (گریه نشانه ضعف است، مرد که گریه نمی کنه) وجود دارد پس باورهای غلط را کنار بگذارید و فارغ از جنسیت، به راحتی گریه کنید زیرا گریه نماد بیرونی احساسات درونی تان است و می تواند به تخلیه روانی شما کمک زیادی کند.
در مواقع تنش و استرس گریه کنید، بعد از گریه نفس عمیق بکشید و به اتفاقات کمی فکر کنید، اگر احساس آرامش نکردید، جلوی گریه تان را نگیرید و دوباره گریه کنید زیرا گریه هورمون های ایجاد کننده استرس را از بین می برد.

ورزش کنید

اگر اهل ورزش کردن هستید، احتمالا با ورزش کردن شما می توانید احساسات و هیجانات خود را تخلیه کنید و بعد از ورزش احساس خواهید نمود که آرام تر شده اید پس هرچقدراحساسات بیشتری در خودتان احساس می کنید، بیشتر ورزش کنید تا تخلیه روانی به خوبی اتفاق بیافتد.
پیاده روی یکی از بهترین ورزش هایی است که به آرام نمودن شما کمک می کند، پس در شرایطی که غمگین هستید، همراه با گوش کردن به موسیقی راه بروید و درحال راه رفتن اگر احساس کردید می خواهید گریه کنید، جلوی خودتان را نگیرید و بگذارید اشک ها سرازیر شوند. دومیدانی، پرش و... نیز ورزش هایی از این قبیل هستند که می توانند کمک زیادی برای تخلیه روانی به شما نمایند.

از مدیتیشن و یوگا کمک بگیرید

برای آرام شدن ذهنتان و تخلیه هیجانات منفی از مدیتیشن یا یوگا کمک بگیرید. مدیتیشن اثرات فوق العاده ای بر تخلیه روانی و مسائل استرس زای زندگی شما دارد و بر ضمیر ناهشیار شما اثر گذاشته و آرامش را به اعماق ذهنتان می رساند. در مدیتیشن یا یوگا، شما روی زیبایی ها و لذت های زندگی تمرکز می کنید و با رها سازی خود می توانید هیجانات منفی را دور بریزید.


موسیقی گوش بدهید

آیا تا به حال پیش آمده که با شنیدن یک موسیقی آرام شوید و شنیدن متن موسیقی همزاد پنداری کنید. شنیدن موسیقی یکی از روش های تخلیه روحی و روانی است، شما می توانید موسیقی مورد علاقه خود را گوش کنید و با آن گریه کنید و یا از موسیقی های شاد و هیجان انگیز استفاده کنید و با انجام حرکات موزون خودرا تخلیه کنید.

حرف بزنید

هیچ چیز مانند حرف زدن نمی تواند از غم و غصه بکاهید. با صحبت کردن می توانید کمی از غم هایتان را بکاهید زیرا حرف زدن در شناخت هیجانات و احساسات و به تخلیه روانی شما کمک می کند پس از یک دوست یا یکی از اعضای خانواده خود و کسانی که شما را قضاوت نمی کنند، بخواهید حرف های شما را بشنوند.

دلخوری را برطرف کنید

اگر از کسی ناراحت هستید و دوستی شما را عمدا نرنجانده، با او حرف بزنید. شاید در مراحل اولیه احساس غم و اندوه به دلیل شرایطی که دارید، نتوانید درباره موضوع صحبت کنید، بنابراین کمی صبر کنید و بعد از کسب آرامش، موضوع را با فردی که از دست او ناراحت هستید، در میان بگذارید.
گاهی اوقات بسیاری از رنجش های ما سوء برداشت نادرست از رفتار دیگران است پس با هم بدون عصبانیت حرف بزنید شاید او دلیلی برای رنجاندن شما داشته باشد که بعد از شنیدنش به او حق دهید پس با هم صحبت کنید و دلخوری را برطرف کنید. سعی کنید با کوتاه ترین و تاثیرگذارترین کلمه ها حرف تان را بیان کنید.

زمانی برای تفریح بگذارید

با خوش گذرانی و تفریح، به میزان قابل توجهی می توانید هیجانات خود را تخلیه و روحیه تان را عوض کنید پس هر چقدر که گرفتار هستید، وقتی برای تفریح بگذارید و با دوستان صمیمی تان آخر هفته به کافی شاپ، پارک، سینما، تئاتر، کتابخانه، مرکز خرید و... بروید و چند ساعتی فقط شاد باشید.

از هنر کمک بخواهید

اهل شعر و شاعری هستید؟ یا یک نقاش قابلید؟ نوشتارتان عالی است و می توانید دلنوشته بنویسید؟ یا در نواختن موسیقی ماهر هستید؟ کدام یک از این هنرها آرامتان می کند؟ هنر، تاثیر زیادی در تخلیه روانی افراد دارد و می تواند شما را از مسائل تنش زای زندگی دور کند پس از شعر گفتن، نواختن موسیقی، نقاشی و بازی با رنگ ها، نوشتن دلنوشته ای زیبا برای تخلیه روانی خود کمک بگیرید.

از روانشناس کمک بگیرید

اگر می خواهید با کسی حرف بزنید و درددل کنید و کمک بگیرید تا از غم تان کاسته شود، باید بدانید هر فردی صلاحیت راهنمایی کردن را ندارد و ممکن است باعث گمراه کردن شما شود پس در شرایط ناراحتی، بهترین روش درمیان گذاشتن مساله با فردی است که واقعا دلسوز شماست و یا درمانگر واقعی.
می توانید از یک روانشناس برای گوش کردن به حرف هایتان و ارائه راهکار مناسب برای حل مشکلات و موارد تنش زای زندگی خود کمک بخواهید.

راهکارهای مقابله با استرس

-از یاد خدا و کمک های غیبی او غافل نشوید.
-از افراد منفی نگر دوری کنید.
-به تغذیه خود توجه نمایید.
-عوامل استرس را شناسایی کرده و از میان بردارید.
-از سلامت روحی و جسمی خود مطمئن شوید.
-در کارهای خود برنامه ریزی داشته باشید تا سردر گم نشوید.
-وقت خود را برای همه کارها تنظیم کنید.
-به زمان خواب و بیداری خود توجه نمایید.
-عادت های استرس زای خود را ترک کنید.
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    1,244 بازدید

    0 نظر

    درج: 27 شهریور 1401

    توسط: u-143390
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های جامع انسانی
    کتاب های جامع ریاضی

    دسته بندی مطالب

    کتاب های امتحانِت
    کتاب های پرسش های چها گزینه ای

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir