مکان مطالعه نباید موجب حواس پرتی دانش آموزان شود. نور کافی باید در محیط باشد تا دانش آموزان برای دیدن بهتر مطالب مجبور به خم شدن روی کتاب نشوند. میز و صندلی دانش آموزان باید قابلیت تنظیم کردن و صندلی چرخ دار داشته باشد. همچنین صندلی باید دارای پشت سری باشد تا در وقت نیاز برای استراحت عضلات گردن استفاده شود. بهترین مدت مطالعه برای دانش آموزان ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بوده و برای افراد بزرگسال نهایتا یک تا یک ساعت و ۱۵ دقیقه است. دانش آموزان و دانشجویان بهتر است بیش از یک ساعت به صورت مداوم، مطالعه نداشته باشند. حتما دانش آموزان باید بعد از این مدت مطالعه در حد حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه استراحت داشته باشند.
بهترین روش استراحت، ایستادن یا دراز کشیدن است؛ حالتی که در آن عضلات کشیده شوند، زیرا بعد از یک ساعت مطالعه و خمیدگی عضلات دانش آموزان نیاز به کشیدگی آن ها را دارند. برنامه ریزی به دانش آموزان کمک میکند که استفاده مفیدتری از مدت زمانی که در اختیار دارند بکنند و انرژی ذهنی شان را بیهوده هدر ندهند.
بهتر است برنامه ریزی را با یک هدف آغاز کنند. دانش آموزان با خود صادق باشند و روزهای هفته را بنویسند. بر اساس آنها مطالعه شان را تنظیم کنند. برای بازدهی مناسب بهتر است روزانه نیم ساعت به ساعات مطالعه بیفزایند. این را باید بدانند برای پیشرفت تدریجی باید صبر زیادی داشته باشند. دانش آموزان باید بدانند که به سرعت نباید زمان مطالعه را افزایش دهند؛ بلکه باید تدریجی آن را افزایش دهند.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: