آخرين وضعيت فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران و جهان

+1

آخرین گزارشها از وضعیت دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران نشان می دهد که تنها 4 درصد جمعيت كشور كاربر اينترنت پرسرعت با فناوري سيمي همچون ADSL و حدود 1.4 درصد با فناوري بي سيم مانند وايمكس و موبايل به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، آخرين وضعيت فناوری اطلاعات و ارتباطات كشورهاي جهان در سال 2013 بر اساس گزارش اندازه گيري جامعه اطلاعاتي در نیمه دوم مهرماه امسال - هفتم اكتبر 2013 - همزمان در 12 كشور جهان رونمايي و از طريق پرتال اتحاديه جهاني ارتباطات اعلام شد که براساس بررسی های صورت گرفته توسط اتحادیه جهانی مخابرات، آخرین وضعيت برخورداری فناوري اطلاعات و ارتباطات کشورمان از رتبه 90 ایران در میان 157 کشور جهان حکایت دارد.

نمره 3.8 از 10 ایران در فناوری اطلاعات و ارتباطات

در ارزیابی انجام شده از سوی ITU که توسط سازمان فناوری اطلاعات ایران نیز به آن اشاره شده است ايران برغم تلاشها و افزايش امتياز خود از نمره 3.6 به 3.8 از 10 امتياز كل، در رتبه 90 از 157 كشور جهان جای دارد که این رتبه نشان می دهد کشور ما در حوزه ICT تغييرات زيادي در جايگاه قبلي خود نداشته كه به نظر می رسد ناشي از رقابت شديد كشورها در امر توسعه فاوا در جهان است.

این در حالی است که بر اساس اين ارزيابي، كشور اول منطقه قطر با رتبه 31 و امتياز 6.54 و امارات متحده عربي با رتبه 33 و امتياز 6.41 است كه با مشاهده امتياز فعلي كشور يعني 3.8، ايران باید در 2.5 سال آینده برای تحقق اهداف برنامه پنجم توسعه که رسیدن به جایگاه دوم منطقه در بخش ICT است باید حداقل 2.6 امتیاز به امتياز فعليش اضافه شود.

77 درصد ایرانیها موبایل دارند

در بررسی های ITU، ايران در بخش نشانگرهاي دسترسي به شبكه، داراي 38 میلیون مشترك تلفن ثابت است و ضریب نفوذ موبایل نیز در کشور ما به ازای هر 100 نفر 77 نفر اعلام شده است.

سرانه پهنای باند 4 کیلوبیت به ازای هر کاربر

همچنين بر اساس اين گزارش، سرانه پهناي باند اينترنت بين الملل به ازاي هر كاربر اينترنت در كشور حدود 4 كيلوبيت بر ثانيه است.

 

ضریب نفوذ 27 درصدی برای اینترنت ایران

درصد خانوارهاي داراي رايانه در كشور نیز حدود 42 درصد و خانوارهاي داراي دسترسي به اينترنت حدود 27 درصد اعلام شده است.

4 درصد ایرانیها اینترنت پرسرعت دارند

به گزارش مهر، در بخش نشانگرهاي استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات نیز که توسط اتحادیه جهانی مخابرات منتشر شده ايران داراي ضريب نفوذ 26 درصدی افراد متصل به اينترنت بوده كه از اين تعداد چهار درصد جمعيت كشور، كاربر اينترنت پرسرعت با فناوري سيمي نظير ADSL و حدود 1.4 درصد با فناوري بي سيم همچون وايمكس و موبايل به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند؛ این درحالی است که اعداد عملكردي اين بخش در ارزيابي سال گذشته به ترتيب 21 درصد ، 4.2 درصد و 0.5 درصد بوده که نشان از رشد این شاخص دارد اما با این وجود بيشترين عقب اقتادگي كشور در حوزه ICT مربوط به اين بخش است به نحوی که رتبه ايران در اين بخش 110 از 157 کشور اعلام شده که این رتبه در رتبه بندي كل كشور در میان سایر کشورها تاثیرگذار بوده است.

متوسط قیمت دسترسی به اینترنت پرسرعت در ایران 19 دلار

در بخش نشانگرهاي استفاده مهارتي از فاوا که توسط اتحادیه جهانی مخابرات اعلام شده، ايران داراي نرخ رشد 86 درصدي ثبت نام در مقاطع تحصيلي مدارس و 49 درصدی در مقطع تحصيلات دانشگاهي و ضريب با سوادي 85 درصدی در كل كشور است.

همچنین متوسط قيمت دسترسي كاربران به اينترنت پهن باند به ازاي هر يك مگابيت بر ثانيه از حدود 70 دلار در سال 2008 ميلادي به حدود 19 دلار در سال 2012 کاهش يافته كه در اين محاسبه حداقل سرعت كاربران 256 كيلوبیت بر ثانيه در نظر گرفته شده است.

52 درصد جوانان ایرانی از اینترنت استفاده می کنند

در ارزيابي ITU یك نشانگر جديد به عنوان جمعيت جوان ( كاربران بين 15 تا 24 سال ) متصل به اينترنت كشور ها مدنظر قرار گرفته است چرا که براساس ارزيابي اتحاديه جهاني ارتباطات، توسعه يافتگي فاوا در كشورها نسبت مستقيم با رشد كاربران جوان متصل به اينترنت دارد، بنحوي كه در كشور كره جنوبي بعنوان كشور برتر اين حوزه 99.6 درصد جمعيت جوان اين كشور كاربر اينترنت هستند و اين درصد براي كشور ايران 52 درصد محاسبه و اعلام شده است.

استفاده 55 درصد خانوارهای جهان از تلویزیونهای دیجیتال

به گزارش مهر، ارزیابی کشورهای جهان توسط ITU نشان می دهد که گسترش پخش برنامه هاي تلويزيون بصورت ديجيتال در مقايسه با سيستم هاي آنالوگ بطور چشمگيري طي سال هاي اخير رشد داشته به نحوی که متوسط ميزان انتشار و استفاده از تلويزيون ديجيتال از 30 درصد خانوار هاي جهان در سال 2008 به 55 درصد در سال 2012 افزايش يافته و اين سهم براي كشور هاي در حال توسعه 44 درصد و براي كشور هاي توسعه يافته 81 درصد اعلام شده است.

نیمی از جمعيت جهان به نسل سوم موبایل دسترسي دارند

در حالیکه نسل سوم موبایل در کشور ما هنوز جایگاهی پیدا نکرده و عرضه آن با محدودیتها و مشکلات بسیاری همراه است اتحادیه جهانی مخابرات در بررسی های خود اعلام کرده که حدود نيمي از جمعيت جهان به شبكه هاي پرسرعت نسل 3 موبايل دسترسي دارند و حدود 96 درصد جمعيت جهان نیز از تلفن موبايل استفاده مي كنند.

38 درصد خانوارهای جهان کاربر اینترنت هستند

در این گزارش مشخص شده که حدود 80 درصد از خانوارهاي جهان داراي تلويزيون، 40 درصد خانوارها داراي رايانه و 38 درصد خانوار ها كاربر دسترسي به شبكه اينترنت هستند.

کره جنوبی و سوئد در صدر کشورهای توسعه یافته ICT

در بررسی صورت گرفته از میان 157 كشور مورد ارزيابي، كماكان سه رتبه اول توسعه يافته ترين كشورها از منظر ICT به ترتيب به كره جنوبي، سوئد و ايسلند تعلق دارد؛ در اين ارزيابي بيشترين تغييرات امتيازي به نسبت سال قبل مربوط به كشور لبنان با 75 صدم نمره افزايش بوده و بيشترين جابجايي رتبه كشورها مربوط به كشور امارات متحده عربي با 12 پله صعود اعلام شده است.

آمارگیری از خانوار ایرانی در بخش فاوا برای انعکاس واقعی توسعه

به گزارش مهر، آمار و ارقام ارائه شده توسط اتحادیه جهانی مخابرات به نظر می رسد در برخی شاخص ها با آنچه که در کشور وجود دارد تفاوتهایی دارد براین اساس سازمان فناوري اطلاعات ايران بعنوان هماهنگ كننده ملي در تدوين، جمع آوري و اعلام عملكرد شاخص هاي توسعه فاوا در كشور در تلاش برای تعامل بهتر با مجامع بين المللي اين حوزه است تا گزارش عملكردي كشور در اين حوزه را در جهت ارتقاي جايگاه كشور و عدم تضييع حق ايران در اين رتبه بندي ها بنحو مطلوب و در موعد مقرر و مطابق تعاريف اعلامي منعكس کند.

در این راستا این سازمان در حال انجام اقدامی در جهت انعكاس واقعي عدد ضريب نفوذ كاربران اينترنت كشور در نيمه دوم سال جاري است که نخستین اقدام آمارگيري از افراد و خانوار ها در بخش فاوا با مديريت وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و همكاري مركز آمار ايران و هماهنگي با اتحاديه جهاني ارتباطات خواهد بود.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    4,502 بازدید

    0 نظر

    درج: 23 مهر 1392

    توسط: Soltani
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    بیست پک
    هوش کمپلکس ششم
    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    دسته بندی مطالب

    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir