بازنگری ساختار نهضت سوادآموزی و تقویت بیشتر عدالت آموزشی در دستور کار است

0
بازنگری ساختار نهضت سوادآموزی و تقویت بیشتر عدالت آموزشی در دستور کار است
معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور با بیان اینکه بازنگری ساختار نهضت سوادآموزی و تقویت بیشتر عدالت آموزشی در دستور کار است، گفت: در صورت تصویب اساسنامه جدید نهضت سوادآموزی در مجلس شورای اسلامی مهارت آموزی سوادآموزان در دستور کار قرار می‌گیرد.

عبدالرضا فولادوند ۱۰ آذر در جمع مسئولان سوادآموزی آموزش و پرورش شهرستان‌ها و مناطق استان کرمان اظهار کرد: در حوزه سوادآموزی از عرضه‌محوری به تقاضامحوری حرکت کرده‌ایم و در حال پوشش کم‌سوادان به جای بی‌سوادان مطلق هستیم.

وی گفت: اگر اساسنامه جدید در مجلس تصویب شود مهارت‌آموزی سوادآموزان با آموزش ۱۲ مهارت اساسی زندگی در اولویت و دستور کار قرار می‌گیرد.

فولادوند ضمن تشریح آخرین وضعیت اجرای برنامه‌های سوادآموزی، دستاوردهای این حوزه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: آغاز سال تحصیلی جدید با کمترین مشکل، نتیجه همگرایی و همکاری مجموعه آموزش و پرورش استان، مناطق و نهادهای همکار بوده است.

معاون وزیر با اشاره به محدودیت‌های زمانی و چالش‌های گسترده آموزش و پرورش، گفت: گستردگی این دستگاه به‌گونه‌ای است که وجود برخی مشکلات در ابتدای سال تحصیلی امری طبیعی محسوب می‌شود؛ با این حال امسال به دلیل برنامه‌ریزی دقیق در حوزه نیروی انسانی و کاهش تدریجی آمار دانش‌آموزی، سال را با آرامش بیشتری آغاز کرده‌ایم.

وی افزود: حوزه نیروی انسانی روزهای بهتری را تجربه می‌کند و کمبودها به‌تدریج کاهش یافته، بدهی‌های گذشته به فرهنگیان به‌طور کامل پرداخت شده و حق‌التدریس‌ها نیز از آغاز دولت به‌صورت ماهانه تسویه می‌شود که اقدامی مهم در بهبود وضعیت معیشتی فرهنگیان است.

فولادوند افزایش اعتبارات و اولویت دادن به آموزش و پرورش در دولت را اتفاقی بی‌سابقه اعلام کرد و گفت: رئیس‌جمهور تاکنون در حدود ۶۰ جلسه آموزشی و تربیتی حضور داشته که نشان‌دهنده توجه ویژه دولت به عدالت آموزشی، فضا و تجهیزات مدارس و توانمندسازی نیروی انسانی است.

معاون وزیر آموزش و پرورش درباره ضرورت بازنگری در محتوای آموزشی اظهار کرد: مهارت‌های اساسی از جمله سواد رسانه‌ای، مصرف انرژی، مهارت‌های خودمراقبتی، سواد مالی و مهارت‌های زندگی هنوز در نظام آموزشی به‌صورت جدی آموزش داده نشده و این کمبود امروز در سطح جامعه نمایان شده است.

وی بیان کرد: بازنگری ساختار آموزش و پرورش و اساسنامه سازمان نهضت سوادآموزی در برنامه هفتم تکلیف شده و وزارتخانه نیز در حال انجام مطالعات تخصصی است.

فولادوند با اشاره به سابقه ۴۵ ساله نهضت سوادآموزی و تغییر ساختار آن از سال ۱۳۹۰ اظهار کرد: هنوز کشور با مسئله بی‌سوادی و کم‌سوادی روبه‌روست و تصور اینکه در این حوزه کاری باقی نمانده، غلط است. دلایلی چون بدسرپرستی، طلاق، مهاجرت و آسیب‌های اجتماعی موجب بازماندگی از تحصیل شده و بخشی از این مشکلات خارج از حوزه مدرسه رخ می‌دهد.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور همچنین از اصلاحات جدید در اجرای کلاس‌های سوادآموزی خبر داد و گفت: دستورالعمل‌های جدیدی ابلاغ شده و نظارت‌ها به‌صورت دقیق و الکترونیکی انجام می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تعیین تکلیف نیروهای طرح خرید خدمات، آموزش‌دهندگان نهضت و نیروهای مشمول قانون ۸۸ و ماده ۱۰۶ در حال پیگیری از سوی وزارتخانه، سازمان امور اداری و استخدامی و کمیسیون آموزش مجلس است و مجموعه دولت با هدف ایجاد ثبات شغلی برای نیروهای توانمند، اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

محمدرضا فرحبخش مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان نیز در این نشست گفت: رویکرد مدرسه‌محوری نهضت سوادآموزی نقش مدیران مدارس را در شناسایی و پیشبرد برنامه‌های تربیتی و آموزشی پررنگ‌تر کرده است.

وی افزود: کرمان پهناورترین استان کشور است که بیش از ۱۱ درصد وسعت جغرافیایی ایران را به خود اختصاص داده، این گستردگی و پراکندگی جمعیت در مناطق روستایی، عشایری، سخت گذر و حاشیه‌نشین، چالش‌هایی در حوزه سوادآموزی ایجاد کرده که وجود ۶۵۰ هزار دانش‌آموز و تعداد زیاد مدارس در مناطق دورافتاده، حساسیت و اهمیت موضوع را دوچندان کرده است.

فرحبخش با اشاره به حضور جمعیت قابل توجه اتباع در استان و تنوع ترکیب جمعیتی، تأکید کرد: این مسئله نقش مهمی در برنامه‌های سوادآموزی دارد و آمار رسمی و غیررسمی نیز نشان‌دهندۀ گستره این جمعیت در دوره‌های مختلف آموزشی است.

وی رویکرد جدید وزارت آموزش و پرورش در حوزه سوادآموزی را اقدامی اثربخش دانست و افزود: این نگاه تازه، انگیزه‌ای مثبت در مدارس ایجاد کرده و مدیران و دست‌اندرکاران حوزه آموزش را برای ایفای نقش خود توانمندتر کرده است.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان مدرسه‌محوری و توجه به محله را از سیاست‌های مهم دولت برشمرد و گفت: امسال ۴۹ هزار و ۶۳۰ نفر در قالب ۸۴ پایگاه تحت پوشش قرار گرفته‌اند که ۳۲۰ نفر آنان را اتباع تشکیل می‌دهند.

وی گفت: هدف‌گذاری استان برای انسداد بی‌سوادی و کاهش نرخ بازماندگی از تحصیل است که با همراهی و حمایت مسئولان وزارتخانه، امیدواریم بتوانیم پایان بی‌سوادی را در بخش‌های قابل توجهی از استان و کشور اعلام کنیم.
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    27 بازدید

    0 نظر

    درج: 10 آذر 1404

    توسط: u-688449
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: تامین محتوا

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب‌های برنامه ریزی
    فرهنگیان
    کتاب های بیست پک
    جامع انسانی

    دسته بندی مطالب

    کتاب های موضوعی
    تیزهوشان

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام وقت بخیر میشه موجودش کنید لطفااااااااااااااا
    سلام کتابی که ارسال میشه چاپ ۱۴۰۴ـ۱۴۰۵ هستش؟؟
    سلام یه ماه منتظرم کتاب موجود بشه پس چرا موجودش نمی کنید اگه
    نسخه 1404 این کتاب چه زمانی منتشر میشه ؟
    پس کی موجود میشه؟ T^T
    سلام این کتاب کی موجود میشه

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir