اینفوگراف چیست؟

+2

دنیای بدون اینفوگراف دنیایی گیج و خسته کننده و خواهد بود. ارائه‌هایی شامل صفحات پی در پی متون سیاه و سفید و اعداد و ارقام بی روح. ( شبیه متن یک کتاب حسابان با فونت 12 یا کمتر !) یا یک فایل پاورپینت پر از متن و clip art در زمینه‌ای تیره ! با این وضعیت چه میزان از مفاهیم را می‌توان به درستی انتقال داد؟ چه بخشی از مخاطبان جذب خواهند شد؟ در دنیای امروز که دنیای کمیابی توجه است، طراحان، آموزگاران، خبرنگاران و ... اینفوگرافیک را به عنوان موهبتی یافته‌اند که در رساندن سریع تر و تیزهوشانه‌تر مقاصدشان به مخاطبان آن‌ها را یاری می‌رساند. (یک انقلاب بصری!)

امروزه باید بصری صحبت کنیم ! با تصویر سازی درست، افراد می‌‎توانند سریعتر و با پشتیبانی اطلاعات بهتر تصمیم سازی کنند.

اینفوگراف چیست؟

واژه اينفوگراف (Info graphic) خلاصه شده‌اي از Information Graphic است .امروزه اينفوگراف ها را زياد در اطراف خود مشاهده مي‌كنيم، كتاب‌هاي كودكان، اخبار، نقشه‌ها و ارائه اطلاعات علمي، همه به نوعي از اينفوگراف به عنوان يك ابزار كارا استفاده مي‌كنند. ابزاري كه دو هدف عمده را پوشش مي‌دهد:

كمك به نمايش سريع، واضح و زيباي ايده‌هاي پيچيده نشر اطلاعات و داده‌ها به صورت بصري و سهل‌الوصول

اینفوگرافیک ‌ها یا گرافیک‌های اطلاع رسان، نمایشگران تصویری اطلاعات و داده‌ها هستند.این نگاره‌ها در جاهایی که نیاز به توضیح ساده و یا سریع داده‌ها وجود دارد، استفاده می‌شوند.

مغز ما علاقه زیادی به تحلیل و ذخیره اطلاعات به صورت بصری دارد. حتی ارتباط میان اشیا و اطلاعات را به شکل بصری ذخیره می‌کند نه لغوی.

برای مثال به سه لغت مداد، تلفن و تلویزیون فکر کنید- چه چیز اول به ذهنتان می‌آید؟ آیا به حروف تشکیل دهنده این لغات فکر می‌کنید یا به شکل فیزیکی آن‌ها؟ پس همان‌طور که مشاهده می‌کنید درک و یادگیری صورت فیزیکی و بصری داده‌ها و اطلاعات برای مغز ما به مراتب آسان‌تر از فهم شکل نوشتاری آن‌ها است. تحقيقات نشان مي‌دهد كه مردم توجه كمتري به نوشته‌ها و متون دارند و اين توجه كمتر و كمتر مي‌شود و تمايل براي صرف زمان بيش‌تر بر جنبه‌هاي بصري وجود دارد.استفاده از گرافیک‌های اطلاع رسان باعث می‌شود بیننده با نگاهی کوتاه حجم قابل توجهی از اطلاعات را که شکل نوشتاری آن ممکن است مقاله بلند بالایی را تشکیل دهد، به سادگی از طریق بصری دریافت کند و حتی آن را به خاطر بسپارد. شايد به همين دليل باشد كه امروزه گرافیك‌هاي اطلاع رسان همه جا مشاهده می‌شوند، از نشریات گرفته تا علائم راهنمایی و رانندگی.

تاریخچه

گذشته از یادآوری این مطلب که زبان‌های اولیه نیز زبان‌هایی تصویری بوده‌اند. تاریخچه‌ای مختصر از اینفوگراف را اینگونه می‌توان ذکر کرد:

 

اولین اینفوگرافیک ها را می‌توان در نگاره های داخل غار انسان‌های نخستین یافت. با گذشت زمان و پیشرفت بشر ، اینفوگرافیک ها جنبه علمی‌تر و کاربردی‌تری به خود گرفتند . به گونه‌ای که اواخر سال 1400 میلادی لئوناردو داوینچی برای بیان ایده‌ها و تشریح مسائل علمی خود از اینفوگرافیک استفاده نمود. یکی از نخستین اینفوگرافیک های مدرن و کاربردی ، در کتاب اطلس سیاسی و تجاری ویلیام سیلوستر مورد استفاده قرار گرفت. این کتاب توسط هیستوگرام‌ها و چارت‌های میله‌ای، اقتصاد انگلستان قرن 18 را توضیح داده بود.

در سال۱۸۶۱ «چارلز ژوزف مینارد» اینفوگراف ابتدایی حمله ناپلئونی فرانسه به روسیه را طراحی كرد كه یك اینفوگراف دو بعدی و چهار متغیره بود. در این طرح مسیر حركت سربازان، مکان‌های توقف آن‌ها، تعداد نیروهای كشته شده بر اثر سرما و گرسنگی و درجات مختلف دما در طول مسیرشان مشخص شده بود.

اوج محبوبيت اينفوگراف به دهه‌ي 1990 بازمي‌گردد،‌زماني كه سازمان‌های خبري تاكيد بر روي ارتباط بصري با مخاطبان داشتند.

ساختار اینفوگراف

تهیه اینوگراف یک فن و یک مهارت است، طراح اینفوگراف در قدم نخست باید اطلاعات و اعداد و ارقام را از منابع گوناگون جمع‌آوری کند و بعد با استفاده از اشکال و نمادها آن‌ها را به شیوه‌ای جذاب ارائه کند. سه روش براي انتقال اطلاعات كه در اينفوگراف‌ها زياد استفاده مي‌شود:

  • Timeline  
  • Line Chart
  • Pie Chart

برخي اينفوگراف‌ها يك داستان را در يك نگاه كوتاه و خواندن مختصر بيان مي‌كنند.برخي ديگر كمي پیچیده‌تر هستند و نياز دارند که خواننده زمان بیش‌تری به همراه تفكر صرف كند

الگوهایی برای اینفوگراف
نمودار نقشه دیاگرام
  • نمودار جریان
  • نمودار میله‌ای
  • نمودار دایره‌ای
  • چارت سازمانی
  • محل قرارگیری چیزی
  • نقشه داده‌ها (آمار با توجه به محل جغرافیایی)
  • نقشه‌های شماتیک (نمایش مختصر جغرافی، فرآیند یا ترتیب)
  • آیکون (تصویر شمایل ساده شده‌ی معانی)
  • ترتیب و توالی
  • فرآیند
  • خط سیر تاریخی
  • تشریح‌جزئیات (نقشه‌انفجاری)

 

به یاری اینفوگراف‌ها یا گرافیک‌های اطلاع‌رسان، می‌توان اطلاعات، دانش، اعداد و ارقام را به شیوه تصویری در قالب علایم، نقشه‌ها و تصاویر ارائه کرد.تصور کنید که یک مقاله بلند اقتصادی با اعداد و ارقام فراوان در یکی از روزنامه‌های اقتصادی منتشر شده باشد، خیلی بعید است که این مقاله علیرغم ارزش ذاتی که دارد، از ابتدا تا به انتها خوانده شود. اما تصور کنید در کنار این مقاله به صورت اینفوگراف، آمار و اعداد و اطلاعات داده شوند، در این صورت:

با يك نگاه متوجه مطلبي كه نويسنده قصد بيان آن را دارد مي‌‍شويد. در صورتی که در یک مقاله نوشتاری باید یکی دو پاراگراف خواند تا متوجه هدف شد. می‌شود امید داشت که درصد بیشتری از مخاطبان به درستی متوجه مطلب بشوند. حتی یک خواننده خسته از کار روزانه هم با اینفوگراف‌ها ارتباط برقرار می‌کند، در صورتی که از همین شخص نمی‌توان انتظار داشت که یک مقاله بلند را بخواند. اینفوگراف‌ها آنقدر در ارائه مختصر و مفید اطلاعات خوب هستند که حتی امید داریم موجودات فرا زمینی هوشمند هم با آن‌ها ارتباط برقرار کنند.

معمولاً اطلاعاتی كه به تحریر آوردنشان سخت و غیر قابل فهم است را می‌توان در یك طرح گرافیكی اطلاع رسان مختصر به تصویر كشید. در روزنامه‌ها از این نوع گرافیك می‌توان برای نشان دادن آب و هوا، اخبار حاوی آمار، نقشه و چارت استفاده كرد. معمولاً كتاب‌های كودكان هم مملو از گرافیك اطلاع رسان است.

نمونه‌های زیادی هم در کتاب‌های علمی مشاهده می‌شود؛ مثل سیستم‌های فیزیكی، نمودارها و تصاویر میكروسكوپی. نقشه‌های مدرن به ویژه نقشه راه‌ها برای مسیرهای ترانزیت و نشانه‌های راهنمایی رانندگی اتكای زیادی بر گرافیك اطلاع رسان دارند. همچنین در بیشتر صفحات دفترچه‌های راهنمای استفاده از ابزار و لوازم فنی، نمودارها و تصاویر استاندارد هشدار، خطر یا دیگر علائم !

نمونه هایی از اینفوگرافیک در رابطه با استفاده از تلفن همراه:

 

اینفوگراف چیست؟

 

اینفوگراف چیست؟

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    6,277 بازدید

    0 نظر

    درج: 26 آبان 1392

    توسط: Soltani
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    بیست پک
    هوش کمپلکس ششم
    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    دسته بندی مطالب

    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir