مدیرکل دفتر برنامهریزی و تحصیلات تکمیلی وزارت علوم از حذف رشته های منسوخ شده در دفترچه کنکور سال ۹۶-۹۵ خبر داد این رشته ها تا شهریور یا اوایل مهر ۹۴ شناسایی و اعلام می شوند.
دکتر عبدالرحیم نوه ابراهیم به تشریح جزئیات اولین جلسه شورای عالی برنامه ریزی آموزشی پرداخت و گفت: این جلسه با حضور دکتر فرهادی وزیر علوم تحقیقات و فناوری، معاون آموزشی وزارت علوم، مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تحصیلات تکمیلی وزارت علوم، ۴ نفر از روسای دانشگاه ها و ۵ نفر از متخصصین برنامه ریزی آموزشی که همگی به تازگی پست گرفته اند، تشکیل شد.
وی با بیان اینکه این ترکیب جدید بعد از یک دوره ۶ ماهه فعالیت خود را آغاز کرد، افزود: مسایل مهمی در جلسه مذکور مطرح شد، شاید یکی از مهمترین این مسایل صحبتی بود که دکتر فرهادی وزیرعلوم از روزی که وارد وزارت خانه شدند، آن را مطرح کردند و آن نیز گستردگی بیش از اندازه و بی رویه رشته های تحصیلی است.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تحصیلات تکمیلی وزارت علوم گفت: متاسفانه بسیاری از رشته هایی که ما در حال حاضر مشغول تربیت دانشجو در آن رشته ها هستیم در دنیا منسوخ شده اند ولی ما همچنان در این رشته ها دانشجو تربیت می کنیم. درحالی که هیچ بازار کاری برای آنها وجود ندارد.
نوه ابراهیم یادآورشد: بنابراین ماموریتی که به اعضای شورای عالی برنامه ریزی آموزشی محول شده این است که هرچه زودتر رشته هایی که در جامعه کاربرد ندارد را شناسایی کرده و آن را تا شهریور یا مهر ۹۴ اعلام کند.
وی افزود: رشته هایی که به عنوان رشته های منسوخ شده شناسایی شوند، در دفترچه کنکور سال ۹۶-۹۵ حذف می شوند.
شناسایی رشته های با عمری بالاتر از ۱۰ سال
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تحصیلات تکمیلی وزارت علوم ادامه داد: ماموریت دیگر این شورا، شناسایی رشته هایی است که ۱۰ سال یا بیشتر از عمر تولید آنها می گذرد. این رشته ها توسط این شورا شناسایی شده و اگر موردنیاز بازار کار هستند دوباره باز تعریف و نو می شوند.
وی یادآورشد: زمانی که برای این کار مشخص شده آخر شهریور ماه سال ۹۴ است که تعهد کرده ایم این کارها را تا آن زمان پیش ببریم.
نوه ابراهیم افزود: در همین راستا جلسه مربوط به رشته های زیست شناسی و زیست فناوری در وزارت علوم تشکیل شد، تمام مسئولان را دعوت کردیم مسئولان ذی ربط وعده دادند در این راستا به ما کمک کنند تا رشته های جدید ایجاد شده و رشته های قدیمی شناسایی شوند و کار جدی دراین زمینه انجام شود.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و تحصیلات تکمیلی وزارت علوم گفت: ۶ تا ۷ ماه بیشتر زمان برای مطالعه شناسایی و شناسایی رشته ها زمان نداریم باید نتایج شهریورماه سال ۹۴ اعلام کنیم بنابراین هر دو هفته یک بار جلسه به طور مرتب تشکیل می شود.(مهر)