حسین توکلی با اشاره به اهداف بومیگزینی برای پذیرش در رشته محلهای بدون آزمون کنکور، گفت: کاهش مشکلات اقامتی و معیشتی دانشجویان و دانشگاه نظیر مشکل کمبود خوابگاه، افت تحصیلی ناشی از دوری خانواده و مشکلات اقتصادی از جمله اهداف بومی گزینی است.
وی کاهش مهاجرتهای درون کشوری را از جمله اهداف بومی گزینی عنوان کرد و افزود: گزینش بومی موجب می شود تا داوطلبان هر ناحیه با امتیازات در نظر گرفته شده بتوانند از امکان قبولی بیشتر در رشتههای بومی بهرهمند شوند.
توکلی با اشاره به نحوه گزینش رشتههای تحصیلی در دانشگاههای پیام نور و موسسات آموزش عالی غیر انتفاعی گفت: حدود 80 درصد ظرفیت دانشگاههای غیردولتی و غیرانتفاعی به داوطلبان بومی ناحیه بر اساس جدول دسته بندی نواحی بومی کشور اختصاص دارد.
وی افزود: همچنین حدود 70 درصد ظرفیت رشتههای مراکز یا واحدهای آموزشی دانشگاه پیام نور در هر شهرستان به داوطلبان بومی آن شهرستان و حدود 30 درصد ظرفیت به داوطلبان بومی شهرستانهای تحت پوشش مرکز یا واحد پذیرنده تخصیص مییابد.
مشاورعالی سازمان سنجش در خصوص ملاکهای تعیین استان بومی داوطلبان نیز اظهار کرد: در صورتی که محل اخذ مدرک تحصیلی سه سال آخر دوره متوسطه برای داوطلبان نظام قدیم و محل اخذ مدرک پیش دانشگاهی و دو سال آخر دبیرستان برای داوطلبان نظام جدید در یک بخش، شهر و یا استان باشد داوطلبان بومی آن بخش، شهر و استان تلقی میشود.
وی افزود: در صورتی که محل اخذ مدرک تحصیلی 3 سال آخر داوطلبی در یک بخش، شهر و یا استان نباشد، بخش، شهر و استان محل تولد داوطلب به عنوان محل بومی برای آن در نظر گرفته میشود.
توکلی با بیان اینکه داوطلبانی که سه سال آخر محل تحصیل را در خارج از کشور گذراندهاند استان محل تولد به عنوان استان بومی تلقی میشود تصریح کرد: داوطلبانی که سه سال آخر محل تحصیل را در خارج از کشور گذرانده و همچنین استان تولدشان خارج از کشور بوده است، استان بومی این داوطلبان تهران خواهد بود.
ثبتنام برای پذیرش بدون آزمون کنکور تا 24 دیماه در سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org ادامه دارد.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: