المپیادهای علمی دانش آموزی، آزمونیست که هر ساله در سطح دانش آموزان دبیرستانی کشور برگزار میشود. هدف از برگزاری آن، شکوفایی استعداد دانش آموزان و در نهایت انتخاب تیمی چند نفره برای شرکت در المپیادهای علمی بینالمللی است. درحال حاضر، المپیادهای علمی دانش آموزی در ۸ رشته،
ریاضی، زیستشناسی، ادبی، سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، شیمی، فیزیک، جغرافیا، کامپیوتر و نجوم و اخترفیزیک برگزار میشود.در ایران نهاد برگزاری این رقابت علمی، مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان است.
هر المپیاد، حدود ۱۰۰هزار نفر شرکتکننده دارد و از شروع تا انتخاب تیم ملی، شامل چهار مرحله یا بیشتر است. در مرحله اول که تقریبا بهمن ماه هر سال برگزار میشود، از بین تمام شرکت کنندگان حدود هزار نفر پذیرفته میشوند و به مرحله ى دوم راه پیدا میکنند. در مرحله دوم، حدود ۴۰ نفر در هر المپیاد برگزیده میشوند و برای آنها به صورت کاملا رایگان دورهای در طول تابستان برگزار میشود. با توجه به نمره امتحانات دورهاى که برایشان برگزار میشود، به دانشپژوهان مدالهای طلا، نقره یا برنز اهدا میشود.
دارندگان مدال طلا در دورهٔ دیگری که معمولاً در نیمهٔ دوم همان سال برگزار میشود شرکت میکنند. پس از پایان دوره طلا آزمونهای انتخاب تیم برگزار میشود که از میان آنها اعضای تیم ملی المپیاد جمهوری اسلامی ایران جهت اعزام به المپیادهای جهانی برگزیده میشوند. طی مرحله سوم، در کنار کلاسها آزمونهایی نیز برگزار میشود. حدود یک سوم دانش آموزان که نمره بالاتری گرفته باشند مدال طلا را به دست میآورند. در صورتی که نمره فردی هفتاد درصد پایینتر از کف نمرات باشد، از مدال محروم میشود و صرفاً دیپلم افتخار میگیرد.
تمامی دارندگان مدال، نخبه محسوب میشوند و از مزایای بنیاد ملى نخبگان بهره میبرند. مزیت کسب مدال طلا در المپیاد معافیت از کنکور سراسرى است و مدالهای نقره و برنز هم ۲۰ درصد سهمیه در کنکور سراسری دارند. البته تسهیلات ورود به دانشگاه آنها زیر نظر وزارت علوم بوده و هرسال دستخوش تغییر است. شرایط و ضوابط شرکت در المپیادهای علمی دانش آموزی، هر ساله از سوی وب سایت رسمی باشگاه دانش پژوهان جوان ارائه میشود. هزینه شرکت در آزمون در سال ۱۳۹۷، بیست و پنج هزار تومان به ازای هر درس بوده است. شانس خود را براى المپیادى شدن از دست ندهید.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: