فقط 39 درصد مدارس کشور مستحکم هستند

0
فقط 39 درصد مدارس کشور مستحکم هستند

«مهراله رخشانی مهر» در نشست خبری با بیان اینکه حدود هزار و 700 کلاس درس در کانکس برگزار می شود و جمع کل کلاس های خشت و گلی نیز به 987 عدد می رسد، افزود:بنا داریم از محل اعتبارات سال 97، پرونده مدارس خشت و گِلی را که بیشترین پراکندگی آنها در استان سیستان و بلوچستان است را به طور کامل ببندیم.
وی با اظهار تاسف از اینکه هنوز مدارس کپری در مناطقی از سیستان و بلوچستان و هرمزگان وجود دارد، یادآورشد:مدارس کانکسی نیز برای مواقع اضطراری همچون سیل و زلزله، لازم و کارآمد است.
رخشانی مهر ادامه داد: در بودجه سال 97، حدود هزار و 200 میلیارد تومان، اعتبارات مصوب سازمان نوسازی مدارس است و براساس تبصره قانونی سازمان برنامه و بودجه، امکان انتشار هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی نیز برای ما وجود دارد.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: علاوه بر این، میزان اعتبارات استانی مصوب نیز هزار و 800 میلیارد تومان است که با احتساب اعتبارات ملی، در مجموع چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای امسال سازمان نوسازی مدارس درنظر گرفته شده است.
رخشانی مهر توضیح داد: طی سالهای گذشته معمولا 50 درصد اعتبارات مصوب سازمان، محقق شده است ولی امسال با همراهی سازمان برنامه و بودجه، کل ردیف های اعتبارات ملی سه ماهه اول 97 به میزان صد در صد، تخصیص یافته است که سال خوبی را برای ما نوید می دهد.
وی اضافه کرد: اعتبارات تعمیر و تجهیزات مدارس نیز در سه ماه نخست امسال تقریبا 100 درصد تخصیص یافته است اما در بحث تجهیز فضاهای آموزشی از محل اوراق مالی اسلامی، هیچ تخصیصی تاکنون نداشته ایم و
با وجود تخصیص های به موقع و امیدوارکننده، این اعتبارات کفاف تخریب و بازسازی نیازهای موجود را نمی دهد چه برسد به اینکه به سرانه استاندارد نزدیک شویم.
رئیس سازمان مدارس نوسازی مدارس بیان داشت: ساختمانهای با عمر مفید 30 تا 35 سال و بیشتر، تخریبی شناخته می شود و با توجه به اینکه زمان تصویب اولین آیین نامه زلزله به سال 1367 برمی گردد، مدارسی که قبل از این تاریخ ساخته شده اند نسبت به زلزله، مقاوم نیستند و باید تخریب یا مقاوم سازی شوند البته معتقدیم با نگهداری مناسب مدارس باید عمر مفید ساختمانهای آنها را بالا ببریم.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش سرانه فضای آموزشی استاندارد را حدود 8.4 مترمربع و سرانه متوسط فعلی را نزدیک به 5.2 مترمربع اعلام کرد و گفت:11 استان کشور، زیر خط میانگین هستند.
رخشانی مهر بیان داشت: شاید قرار داشتن سیستان و بلوچستان و خراسان شمالی در میان استان های زیر خط میانگین سرانه فضای آموزشی چندان تعجب برانگیز نباشد ولی نام استانهای البرز، تهران، قم و گیلان نیز در این فهرست به چشم می خورد.
وی ادامه داد: از لحاظ پراکندگی سرانه فضای آموزشی در مناطق شهری و روستایی سرانه فضاهای آموزشی شهری 4.96 مترمربع است و از سرانه متوسط کل کشور، کمی پایین تر است و حدود 15 استان کشور زیر خط میانگین فضای آموزشی شهری هستند.
رئیس سازمان مدارس نوسازی کشور اضافه کرد: سرانه فضای روستایی کشور 5.81 مترمربع است و 10 استان از جمله استانهای سیستان و بلوچستان، البرز، آذربایجان غربی، تهران، خراسان رضوی، کرمان، گیلان و گلستان زیر خط میانگین فضای آموزشی روستایی قرار دارند.
رخشان مهر سرانه فضای آموزشی سیستان و بلوچستان را 3.3 مترمربع اعلام کرد و افزود: حتی اگر این فضا را افزایش هم بدهیم باز مشکل پراکندگی داخل استان را به سادگی نمی توان حل کرد.
وی بیان داشت: مساله دیگر این است که فضاهای آموزشی موجود با سرانه متوسط 5.18 مترمربع، ساختمانهای تخریبی و نیازمند بازسازی را نیز شامل می شود که این ساختمانها بین 30 تا 40 سال سن دارند
بنابراین در بسیاری مناطق علاوه بر اینکه باید به سرانه میانگین برسیم باید بخشی از فضاهای موجود را نیز تخریب و بازسازی کنیم.

سه میلیون و 800 هزار مترمربع فضای آموزشی نیمه تمام داریم

 
رئیس سازمان مدارس نوسازی درباره میزان فضاهای آموزشی در دست احداث و نیمه تمام نیز گفت: حدود سه میلیون و 800 هزار مترمربع فضای آموزشی نیمه تمام داریم که درصورت تکمیل آنها 33 صدم مترمربع به سرانه فعلی اضافه خواهد شد و سرانه میانگین کشور به 5.51 مترمربع خواهد رسید.
به گفته رخشانی مهر بیشترین فضای آموزشی نیمه تمام در استان خراسان رضوی و کمترین فضای نیمه تمام در استان قم است و اکنون تعداد 6 هزار و 275 پروژه نیمه تمام آموزشی در کشور داریم که تعداد آنها در برخی استانها بیشتر و در برخی، کمتر است به عنوان نمونه استان سیستان و بلوچستان به تنهایی، 660 پروژه آموزشی نیمه تمام دارد.
وی عنوان کرد: حدود هزار و 150 پروژه آموزشی نیمه تمام، این قابلیت را دارند که تا اول مهرماه 97 به بهره برداری برسند و بیشترین پروژه های قابل افتتاح مربوط به استانهای کردستان، خراسان رضوی و آذربایجان غربی و کمترین آنها در استان زنجان است.

فعالیت 54 مدرسه حیات طیبه در کشور

 
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در ادامه و در تشریح وضعیت پروژه های آموزشی مجتمع که به «حیات طیبه» معروف هستند نیز اظهار داشت: این پروژه ها حدود 485 کلاس درس را شامل می شود که خراسان جنوبی با 50 کلاس درس، بیشترین و استان مرکزی نیز کمترین تعداد کلاس درس را در این پروژه ها دارد و 54 مدرسه «حیات طیبه» در کشور داریم که نیمه تمام، رها شده است و بنا داریم در مدت 18 ماه آنها را به بهره برداری برسانیم.
رخشانی مهر در ادامه ترویج مدارس سبز را یکی از اولویت های این سازمان برشمرد و گفت: در این فضاها شاخص هایی مانند استفاده از انرژی های نو، مدیریت پسماند، حمل و نقل مورد توجه است و طراحی و معماری آنها به گونه ای است که کمترین هدررفت انرژی و بیشترین استفاده از نور طبیعی را در ساختمان شاهد باشیم.
وی یادآورشد: مکان یابی مدارس نیز یکی از مباحث مهم آموزشی است که به دسترسی آسان دانش آموز به مدرسه و استقرار مدرسه در نزدیکترین فاصله نسبت به محل سکونت وی اشاره دارد.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: تاکید افراطی به این موضوع طی سالهای گذشته موجب شده که شمار مدارس با جمعیت اندک، روز به روز بیشتر شود به طوریکه اکنون حدود 45 درصد مدارس کشور، جمعیت زیر 45 نفر دانش آموز دارند و اغلب یک تا سه کلاسه هستند که مدیریت آنها بسیار دشوار می شود.
رخشانی مهر افزود: یکی از راههای کنترل این مساله، ایجاد مدارس مجتمع است که می توان در کنار آن، امکانات حمل و نقل دانش آموزان روستاهای واقع در یک محدوده را برای تحصیل در این مدارس فراهم کرد یا اینکه با ایجاد مدارس شبانه روزی، پذیرای دانش آموزان از روستاهای پراکنده باشیم.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در ادامه این نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و در رابطه با اینکه چرا سال هاست پروژه های نیمه تمام 6 هزار و 275 و تعداد خیرین مدارس650 هزار نفر است و ثابت باقی مانده ، گفت: جریان پیوسته ساخت و ساز و ثابت بودن تخصیص اعتبارات باعث شده این عدد تغییری نکند.
رخشانی مهر تصریح کرد: سال گذشته میزان اعتبارات مصوب سازمان نوسازی مدارس 800 میلیارد تومان و سال قبل از آن نیز همین مبلغ و رقم تخصیصی ها هم متفاوت بوده است به این نحو که سال 95 میانگین تخصیص 10 درصد و سال 96 تخصیص ردیف بودجه توسط خیرین 100درصد، تخصیص ردیف تخریب و بازسازی حدود 50 درصد و امسال حدود 100درصد تخصیص در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه تخصیص اعتبارات در ابتدای امسال حدود 900 میلیارد تومان و نوید بخش یک سال خوب است، ادامه داد: تا مهرماه امسال با این بودجه بیش از 5 هزار کلاس درس تحویل آموزش و پرورش خواهد شد و سال 96 نیز همین تعداد مدرسه در اختیار این وزارتخانه قرار گرفت.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور اضافه کرد: تعداد کلاس هایی که به آموزش و پرورش تحویل می شود افزایش نخواهد یافت اما برنامه این است که 900 میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته به صورت هدفمند و به سمت پروژه های خاص هدایت شود.
رخشانی مهر تصریح کرد: پروژه های خاص شامل مدارس 'حیات طیبه ' است که سال ها قبل شروع و نیمه تمام رها شده که تصمیم داریم با اختصاص اعتباری حدود 160 میلیارد تومان این مدارس را تکمیل کنیم.
وی با اشاره به اینکه همچنین در نظر داریم تا به سمت حذف مدارس خشت و گلی گام برداریم، گفت: حدود 380میلیارد تومان از اعتبارات نوسازی به این امر اختصاص داده می شود.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش یادآورشد: فرهنگسازی برای توجه به پروژه های خاص ما را به سمت ساخت بیشتر مدارس حیات طیبه، مدارس سبز و مجتمع های آموزشی تشویق می کند و تلاش بر این است تا به سمت افزایش کیفیت حرکت کنیم.
رخشانی مهر در خصوص مدارس سبز نیز با بیان اینکه حوزه مدرسه سبز بسیار گسترده و شامل حمل و نقل، محیط زیست و انرژی های تجدید پذیر است، توضیح داد: در راستای فرهنگسازی ابتدا سه استان سیستان و بلوچستان، زنجان و تهران بر حسب ابراز علاقه این استان ها به صورت پایلوت انتخاب و اعتبار لازم برای طراحی مدارس سبز هم ابلاغ شد و اکنون در مرحله فراخوان است تا مهندسان مشاور و افراد حقیقی و حقوقی که تخصصی در این زمینه دارند در جریان قرار گرفته و وارد کار شوند.
وی هدف دیگر مدارس سبز را فرهنگ سازی در میان دانش آموزان، معلمان و مدیران مدارس به منظور مدیریت پسماندها دانست و افزود: شاید آسان ترین شاخص مدارس سبز همین مساله باشد که به دانش آموزان بیاموزیم تفکیک زباله چگونه باید انجام شود و امید است به کمک معاونت پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش برخی از مدارس به صورت پایلوت برای این کار انتخاب شوند.
رئیس سازمان نوسازی مداس کشور یادآورشد: همچنین قرار است همایش معماری مدارس که چند سالی است برگزار نشده امسال هشتمین دوره آن با محوریت مدارس سبز برگزار شود اما باید توجه داشت که دست یافتن به نتیجه نهایی نیاز به زمان دارد.
رخشانی مهر همچنین به فرسودگی تجهیزات مدارس اشاره کرد و اظهار داشت: سال گذشته از مجموع 300 میلیارد تومان اعتباراتی که برای استاندارد سازی سیستم های سرمایشی و گرمایشی مدارس در نظر گرفته شده بود، حدود 90 میلیارد تومان به منظور تجهیز میز، نیکمت و هوشمند سازی مدارس و 8 میلیارد تومان نیز برای تجهیز هنرستان ها اختصاص داده شد.
وی عنوان کرد: سازمان نوسازی مدارس از سال ها قبل به موضوع شعار سال مبنی بر حمایت از کالای ایرانی توجه داشته و تمامی پیمانکاران و مصالح ساختمانی که برای ساخت مدارس انتخاب می شود داخلی هستند تنها در سیستان و بلوچستان و هرمزگان به دلیل شرایط سرمایشی و گرمایشی خاص به ناچار به سراغ برندهای خارجی رفته ایم.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور گفت: چند سالی است که شرکت های داخلی در حوزه گرمایشی قوی ظاهر شده و تجهیزات مناسبی را در این رابطه عرضه کرده اند به همین دلیل با چند شرکت وارد مذاکره شده ایم و ترجیح ما استفاده از کالای داخلی خوهد بود و بخشنامه ای نیز در ابتدای سال به ادارات کل استان ها ارسال کرده وخواستار توجه به این موضوع شده ایم.

78 مدرسه جدید مهر امسال تحویل آموزش و پرورش کرمانشاه می شود

 
وی با بیان اینکه در زلزله کرمانشاه در مجموع 78 مدرسه تخریب شد، اظهار داشت: اینها مدارسی بودند که قبل از ابلاغ آیین نامه زلزله ساخته شده و عمر بالایی داشتند.
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: از مجموع 78 مدرسه تخریبی حدود 43 مدرسه یک تا سه کلاسه و حدود 25 مدرسه در نقاط شهری با زیربنای بالا و تعداد 15 تا 18 کلاس هستند و بر اساس برنامه ریزی ها و محول کردن برخی از امور به ادارات کل استان ها با مدیریت سازمان نوسازی، مهر امسال 25 مدرسه شهری و 43 مدرسه روستایی تحویل اداره کل استان کرمانشاه خواهد شد.

با کمک خیرین مدرسه ساز از چهار نوبته بودن مدارس عبور کردیم

 
رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور نیز در این نشست با بیان اینکه آمار خیرین مدرسه ساز روز به روز در حال افزایش است و تاکنون 650 هزار نفر از داخل کشور و هزار نفر از خارج کشور به عضویت جامعه خیرین مدرسه ساز درآمده اند، گفت: جامعه خیرین مدرسه ساز از 21 سال قبل آغاز به کرد در شرایطی که مدارس کشور، بعضا چهار نوبته بودند و با همت خیرین و دولت، از این وضعیت عبور کرده ایم.
محمدرضا حافظی یادآورشد: هنوز نیازها باقی است و برای بازسازی مدارس فرسوده و یا احداث مدارس جدید در مناطق محروم، نیازمند 40 هزار میلیارد تومان اعتبار هستیم.
سرپرست معاونت فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس نیز در این نشست به مشکل فضای آموزشی در تهران به ویژه در منطقه 22 اشاره کرد و گفت: هر چند که مساله تامین زمین برای احداث فضای آموزشی صرفا مربوط به تهران نیست بلکه اکثر کلان شهرهای کشور با آن درگیر هستند اما این مشکل در تهران بیشتر است.
داریوش ورناصری یادآورشد: با توجه به قیمت زمین به ویژه در منطقه 22، اکنون حدود 80 فضای آموزشی کم داریم آن هم به واسطه انبوه سازی های زیادی است که در این منطق انجام شده است.
وی افزود: اکنون در حال مکاتبه با شهرداری هستیم تا بتوانیم مشکل انبوه سازان را نه تنها در منطقه 22 بلکه در مسکن مهر و سایر نقاط کشور برطرف کنیم و شهرداری هم اعلام کرده که می تواند زمین مورد نیاز را در اختیار آموزش و پرورش بگذارد البته این امر هنوز عملیاتی نشده است.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    2,075 بازدید

    0 نظر

    درج: 9 خرداد 1397

    توسط: m.hosseini
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    بیست پک
    هوش کمپلکس ششم
    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    دسته بندی مطالب

    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir