محمدیان معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: برای حذف کنکور همه ارگانها باید دست به دست هم دهند تا کنکور حذف شود، مقابله با مافیای کنکور و گردش مالی سنگینی که در این خصوص وجود دارد، نیازمند همکاری همگانی است .
حجتالاسلام محمدیان در حاشیه همایش ملی "زمینشناسی و کانیدرمانی" و در جمع خبرنگاران در خصوص برنامههای آموزش و پرورش برای سال جدید تحصیلی، گفت: در سال تحصیلی 97-96 در حوزه برنامهریزی درسی، اصلاحات لازم در کتاب های مقطع تحصیلی پایه دهم که سال گذشته به صورت آزمایشی تالیف شده بود، بعد از ارتقابخشی انجام شد .
وی با اشاره به اینکه نزدیک به 300 عنوان کتاب برای دوره متوسطه در رشتههای فنیحرفهای و کار و دانش تولید شده است، ادامه داد: در پایه یازدهم کتابهاب جدیدتری تالیف شدهاند و همچنین برای پایه دوازدهم نیز برنامهریزیهایی در این دوره اتفاق میافتد. برنامه درسی در رسانههای آموزشی متنوع نیز ادامه خواهد داشت.
محمدیان با اشاره به اینکه در اواخر دولت دهم و همچنین در دولت تدبیر و امید، آموزش و پرورش با تنگناهای مالی مواجه بوده، اظهار کرد: با وجود این شرایط آموزش پرورش مصمم است که برنامههای خود را با یک پیوستار پژوهشی اجرا کند و تا کنون همه فعالیتها با این رویکرد انجام شده، دولت نیز از فعالیتهای پژوهشی استقبال میکند و تاکید جدی بر انجام برنامهها بر اساس پژوهش دارد .
وی تصریح کرد: گسترش فضای پژوهشی و بالا بردن فرهنگ مطالعه باعث میشود که آسیبزایی کمتر شود در همین راستا خطاهای گذشته، تصحیح و فرایند اجرا و اقدام نیز تسهیل میشود .
محمدیان خاطرنشان کرد: نتایج برنامه درسی ملی، شایسته محوری است و تاکیدی بر نمره دانشآموزان ندارد، این هدف در دروس نظری و عملی نیز اتفاق میافتد. در دروس مهارتهای فنیحرفهای مقرر شده تا پایان برنامه ششم تا 50 درصد از دانشآموزان به دروس مهارتی کار و دانش گرایش پیدا کنند .
وی ادامه داد: در این خصوص هنرستانها نیازمند تجهیزات جدید و نیروی انسانی آموزشدهنده هستند. همچنین آموزش و پرورش نیازمند پیمایش سرزمینی است تا بر اساس آن نیازهای شغلی و استانداردهای آن مشخص شود، در صورتی که دستگاههای متولی بتوانند اطلاعات مورد نیاز آموزش و پرورش را تامین کنند در طراحی و برنامهریزیها میتوانیم موفق عمل کنیم .
وی در خصوص مهارتهای آموزشی تصریح کرد: رویکرد آموزش و پرورش این است که علاوه بر رعایت استانداردهای ملی، به استانداردهای مهارت جهانی نیز دست پیدا کنیم، بر همین اساس چنانچه دانشآموزان برای ورود به بازار کار آماده شوند و فرصت نیز برای صدور نیروی کار فراهم شود، میتوان امیدوار بود دانشآموزان امروز در آینده در عرصه خارجی و بینالمللی متصدی امور باشند .
محمدیان ادامه داد: در رشتههای نظری گرایش به این موضوع است که بتوانیم یک مهارت را همراه با دیپلم برای دانشآموزان فراهم کنیم که این موضوع در قانون پنجم و ششم ذکر شده و در صورت تامین منابع، اجرایی میشود.
وی در خصوص آموزش جنسی در مدارس گفت: آموزش مسائل جنسی در چارچوب فرهنگ کشورمان است و به نوعی هشداردهنده محسوب میشود. در کتاب"تفکر و سبک زندگی" پایه هفتم و هشتم ویژهنامهای در همین زمینه برای دانشآموزان فراهم شده است.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: