رکورد جدید سرعت اینترنت: 178 ترابیت در ثانیه

+1
رکورد جدید سرعت اینترنت: 178 ترابیت در ثانیه

سریع‌ترین سرعت انتقال داده در جهان توسط گروهی از مهندسان کالج دانشگاهی لندن بدست آمد که یک پنجم سریع‌تر از رکورد قبلی سرعت اینترنت است.

این تیم تحقیقاتی با همکاری دو شرکت Xtera و KDDI Research به سرپرستی دکتر “لیدیا گالدینو” (مهندس الکترونیک و برق کالج دانشگاهی لندن) به سرعت ِ انتقال اطلاعات 178 ترابیت در ثانیه (178،000،000 مگابیت در ثانیه) دست یافت – سرعتی که با استفاده از آن در کمتر از یک ثانیه می‌توانید کل کتابخانۀ نتفلیکس را دانلود کنید. حتی ناسا نمی‌تواند با سرعت اینترنت 400 گیگابیت در ثانیه با آن رقابت کند.

این رکورد که دو برابر ظرفیت هر سیستمی است که در حال حاضر در جهان مستقر شده، از طریق انتقال داده‌ها از طیف وسیع‌تری از رنگ‌های نور یا طول موج‌ها نسبت به آنچه که معمولاً در فیبر نوری استفاده می‌شود، بدست آمد. برای انجام این کار، محققان فناوری‌های امپلی‌فایر مختلفِ لازم برای افزایش قدرت سیگنال را روی این پهنای باند گسترده‌تر ترکیب کردند و با توسعه‌ شکل‌دهی هندسی(GS)، سرعت را به حداکثر رساندند (الگوهای ترکیب سیگنال‌ها که از ویژگی‌های فاز، روشنایی و قطبش نور استفاده‌ی بهینه می‌کنند) و خصوصیات هر طول موج جداگانه را دستکاری می‌نمایند.

مزیت این تکنیک این است که با به روزرسانی آمپلی‌فایرهایی که در مسیرهای فیبر نوری در فواصل 40 تا 100 کیلومتری قرار دارند در زیرساخت‌های موجود و مقرون به صرفه بکار گرفته می‌شود. (به روزرسانی آمپلی‌فایر 16000 پوند هزینه خواهد داشت، در حالیکه نصب فیبرهای نوری جدید در مناطق شهری ممکن است تا 450 هزار پوند در هر کیلومتر هزینه در بر داشته باشد).

این رکورد جدید پنج برابر سریع‌تر از رکورد قبلی جهانی است که توسط تیمی در ژاپن ثبت شده بود. با استفاده از این سرعت، دانلود داده‌های مربوط به اولین تصویر سیاهچاله در جهان (که به دلیل اندازه‌اش باید در نیم تن از هارد درایوها ذخیره می‌شد و با هواپیما حمل می‌شد) کمتر از یک ساعت طول می‌کشد. این سرعت نزدیک به حد نظری انتقال داده است که توسط “کلود شانون” ریاضیدان آمریکایی در سال 1949 تعیین شد.

 

 
 

 

نویسندۀ ارشد دکتر “لیدیا گالدینو”، مدرس کالج دانشگاهی لندن و عضو پژوهشكده آكادمی سلطنتی گفت: «در حالی كه ارتباطات پیشرفته‌ی مركز دادۀ ابری در حال حاضر قادر به انتقال حداكثر 35 ترابیت در ثانیه است، ما با فناوری‌های جدیدی کار می‌کنیم که بهتر از زیرساخت‌های موجود بهره‌برداری می‌کنند، از پهنای باند فیبر نوری بهتر استفاده ‌می‌کنند و امکان رکورد جهانی نرخ انتقال 178 ترابیت در ثانیه را فراهم می‌نمایند.»

از زمان آغاز بحران کووید-19، تقاضا برای خدمات ارتباطات پهنای باند افزایش یافته است، به طوری که برخی از اپراتورها نسبت به قبل از بحران تا ۶۰ درصد افزایش در ترافیک اینترنت را تجربه کرده‌اند. در این وضعیت بی‌سابقه، انعطاف‌پذیری و قابلیت شبکه‌های پهنای باند بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است.

دکتر گالدینو افزود: «اما جدا از بحران کووید-۱۹، طی 10 سال اخیر ترافیک اینترنت به طور چشمگیری افزایش یافته و این رشد کلی در تقاضای داده‌ با کاهش قیمت در هر بیت در ارتباط است. توسعه‌ی فناوری‌های جدید برای حفظ این روند به سمت کاهش هزینه‌ها و در عین حال پاسخگویی به تقاضاهای آتی برای نرخ داده‌ که همچنان با برنامه‌های فکر نشده‌ای روبرو هستند و زندگی مردم را دگرگون می‌کنند مسئله‌ی بسیار مهمی است.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    688 بازدید

    0 نظر

    درج: 21 اردیبهشت 1399

    توسط: mahini
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های لقمه
    همراه من ، کتاب برنامه ریزی کنکور

    دسته بندی مطالب

    جامع ریاضیات تجربی
    کتاب های جامع

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir