اگر به خاطر داشته باشید، در ایام نمایشگاه گیمزکام ۲۰۱۹ خبر معرفی مانیتور آئورس AD27QD با پنل 144 هرتزی و دقت رنگ بالا را منتشر کردند. مانیتور مخصوص گیمرها با پنل ۱۰ بیتی IPS، رزولوشن 1440p، پوشش ۹۵ درصدی فضای رنگی DCI-P3، پشتیبانی از فناوری FreeSync و G-Sync کارتهای گرافیک AMD و انویدیا برای تجربهی روانتر بازی، زمان پاسخ دهی ۱ میلی ثانیه و البته قابلیت پشتیبانی از محتوای HDR (با استاندارد ۴۰۰ نیتی VESA HDR 400).
این شرکت در فاصلهای اندک، چند مدل ارتقاء یافته از آن مانیتور خاص را معرفی کرد که آخرین آنها آئورس FI27Q-P نام دارد که بیشتر کمبودهای مدل ابتدایی را برطرف و به تکامل رسانده است. اما قبل از معرفی ویژگیهای این مدل، ابتدا بهتر است به مفهوم مانیتور گیمینگ تاکتیکی از نظر گیگابایت بپردازیم.
اگر بعنوان گیمر حرفهای واژهی مانیتور گیمینگ تاکتیکی (Tactical) به گوشتان نخورده؛ تعجب نکنید زیرا گیگابایت مدعی است این اولین سری از مانیتورهای گیمینگ «تاکتیکی» جهان است. اما چرا گیگابایت تلاش دارد دستهبندی جدیدی در دنیای مانیتورهای گیمینگ ایجاد کند و چرا واژهی «تاکتیکی» را به این مانیتور حرفهای گیمینگ گرانقیمت ۶۰۰ دلاری اضافه کرده است؟ همانطور که در خبر مربوط به مدل قبلی به تفصیل توضیح دادیم، گیگابایت فارغ از دلایل بازاریابی برای ایجاد وجه تمایز برای محصولات خود، مدعی است مانیتور گیمینگ آنها افزون بر کیفیت بالای تصویر، با قابلیتهایش موجب برتری بازیکنان (بهویژه بازیهای آنلاین) نسبت به دیگر رقبا میشود. به نحوی که همتراز با کدهای تقلب در بازی است بیآنکه تخلفی صورت گرفته باشد یا نیازی به نرمافزار یا سختافزار کامپیوتر باشد؛ مواردی همچون دید بهتر در صحنه های تاریک، نشانهگیری باثباتتر، محیط ساکتتر در هنگام مکالمه با دیگران بهویژه در بازیهای گروهی، و همچنین نمایش دادههای گرافیکی روی مانیتور (OSD Sidekick) بینیاز از کامپیوتر؛ همچون نرخ فریم، هود هدفگیری شخصیسازی شده (حتی اگر بازی اصلا هود نداشته باشد) و موارد بسیار دیگر
حذف صداهای محیطی، فارغ از بود و نبود این قابلیت در هدست
این سری از مانیتورهای گیمینگ تاکتیکی با استفاده از میکروفونهایی که در بدنهی مانیتور قرار گرفته، به صدای محیط گوش داده و با تولید فرکانس متضاد، شدت اصوات مزاحم را کاهش میدهد. درواقع این قابلیت نه برای بهتر شنیدن کاربر، بلکه برای بهتر شنیدهشدن صدای خود او توسط همتیمیهایش است. یعنی اگر هدست خود را مستقیماً به مانیتور متصل کنید، فارغ از بود و نبود قابلیت حذف نویز در هدست (Noise Cancelling) سروصدای مزاحم اطراف میکروفون کاربر حذف میشود تا صدایش کاملا واضح شنیده شود. بهویژه در مدل جدید قابلیت «حذف فعال نویز» یا به اختصار ANC به نسخهی ۲/۰ ارتقاء پیدا کرده که نسبت نویز به سیگنال (SNR) تا ۱۲۰ dB و حداکثر ورودی ۶۰۰ امپدانس ارتقاء پیدا کرده است. لذا علاوه بر حذف نویز، با متصل کردن هدفونهایی با امپدانس بالا به جک هدفون مانیتور، گیمرها میتوانند غرق کیفیت بالای صدا و موسیقی از طریق مانیتور AORUS FI27Q-P بشوند.
از لحاظ طراحی بیرونی، این مدل از همان زبان طراحی قبل استفاده میکند و همچون گذشته از نورپردازی RGB در اطراف و پشت مانیتور بهره میبرد که با بکارگیری LED های دیجیتالی میتواند با دیگر نورپردازیهای گیمر نیز همانگ بشود. این شرکت نهتنها به زیبایی مانیتور توجه دارد، بلکه از منظر کاربردی و آرگونومی هم توجه ویژهای به آن شده است. حتی برای این سری از مانیتورها دستگیرهای در بالای پایهی مانیتور قرار رگفته تا گیمرها بتوانند آن را به راحتی جابهجا بکنند. آئورس حتی مدیریت کابلهای اتصالی به مانیتور را نیز فراموش نکرده و با تعبیهی حلقهی لاستیک ویژه در پایین محل پورتهای اتصالات، تمامی کابلها را به خوبی کنار هم قرار میدهد.
مهمترین ارتقاء این مدل مربوط به پهنای باند بالاتر (HB3) است تابتوان از حداکثر قابلیتهای این مانیتور بهصورت همزمان استفاده کرد. موضوعی که باعث ایجاد محدودیت در مدلهای قبلی شده بود.
فناوری اختصاصی اکولایزر رنگ سیاه، نسخهی ۲
فناوری اختصاصی اکولایزر سیاهی (تاریکی) به نسخهی ۲٫۰ ارتقاء پیدا کرده است. این فناوری میتواند بینیاز از کامپیوتر، ۱۲۹۴ بخش از تصویر را بهصورت همزمان پردازش و به مناطق تاریک تصویر نور بیشتری اضافه میکند تا هیچ یک از زوایای تاریک تصویر از دید گیمر پنهان نماند.
ویژگیهای انحصاری بسیاری در این مانیتور گیمینگ نهفته است که میتواند درون بازی به بازیکن برتری تاکتیکی نسبت به رقبا ببخشد. از جمله، اکولایزر سیاهی، تثبیتکنندهی نشانهگیری، دستیار بازی، داشبورد اطلاعات سختافزاری، OSD جانبی، و از همه خاصتر، قابلیت حذف نویز فعال موسوم به ANC که همگی اینها کنترل بیشتر بازی و کامپیوتر را در اختیار گیمر قرار میدهد.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: