آب بصورت خودبخودی هیدروژن پراکسید تولید ‌می‌کند

0
آب بصورت خودبخودی هیدروژن پراکسید تولید ‌می‌کند

«ریچارد زِیر» شیمیدان از دانشگاه استنفورد گفت: «آب یکی از متداول‌ترین مواد است. برای سالیان ِ سال مورد مطالعه قرار گرفته و شاید فکر کنید دیگر چیز تازه‌ای برای یادگیری در خصوص این مولکول وجود ندارد. اما بار دیگر ما شوکه شدیم.» محققان وقوع این پدیده را با آب ِ خالص مورد مشاهده قرار دادند، لذا هیچ نوع آب دیگری چنین نتیجه‌ای نخواهد داد. پژوهش محققان نشان می‌دهد، تولید خودبخودی “هیدروژن پراکسید” زمانی میتواند اتفاق بیفتد که آب به قطرات ریز تبدیل شود؛ قطرات ریز آب قطری معادل ۱ میکرومتر تا ۲۰ میکرومتر دارند. ۱ میکرومتر برابر است با یک هزارم میلی متر. پس می بینید که این قطره‌ها واقعا ریز و میکروسکوپی هستند. در چنین مقیاس کوچکی، شکل‌گیری خودبخودی هیدروژن پروکسید ظاهرا حتی در نبود هیچ چیز دیگری به غیر از آب صورت می پذیرد.

محققان در مقاله جدید خود بیان کردند: «این فرایند به هیچ کاتالیزگر، پتانسیل الکتریکی یا تابش نیاز ندارد. فقط آب خالص به شکل قطرات ریز در هوا میتواند زمینه را برای پیدایش هیدروژن پراکسید فراهم کند.» محققان این نتیجۀ شگفت‌آور را بصورت تصادفی در تحقیق قبلی خود بدست آوردند؛ آنها مشغول بررسی این مسئله بودند که نانوذرات و نانوسیم‌ها را چطور میتوان با استفاده از قطرات آب ساخت. آن آزمایش‌ها نشان دادند که قطرات ِ ریز آب نه تنها سنتز نانوساختارهای طلا را شتاب می بخشند، بلکه زمینه‌ساز ِ تشکیل خودبخودی آنها نیز می شوند. ریچارد و همکارانش چندین آزمایش انجام دادند؛ برای مثال، قطرات ریز آب را در جایی قرار دادند که تنها در صورت حضور هیدروژن پراکسید به رنگ آبی در می آید.

 

 
 

 

در یکی دیگر از آزمایش‌ها مشخص شد که تولید هیدروژن پروکسید ارتباط معکوسی با اندازه قطره ریز دارد؛ به عبارت دیگر، قطرات کوچکتر غلظت‌های بالاتری از مولکول به وجود می آورند. اما این رویداد چرا و چگونه اتفاق می افتد؟ فهمیدن دلیل قطعی آن دشوار است، اما محققان اینطور گمانه‌زنی می کنند که اکسایش قطرات آب به دلیل میدان الکتریکی قوی در سطح مشترک آب – هوای ِ قطرات اتفاق می افتد؛ بطوری که میدان الکتریکی به تولید رادیکال‌های هیدروکسیل می‌پردازد که با هیدروژن پراکسید ادغام می‌شوند. اگرچه این فرضیه باید در آزمایش‌های بعدی مورد سنجش قرار بگیرد، اما محققان اعلام کردند که تولید هیدروژن پراکسید خودش خالی از ابهام است و میتواند به راه‌های جدید و مقرون به صرفه‌ای برای تولید این ماده شیمیایی ختم شود.

محققان در مقاله جدید خود می‌نویسند: «ما بر این باور هستیم که این کشف میتواند فرصت‌های نوآوری متعددی را فراهم بیاورد؛ مثل تولید ارزان هیدروژن پراکسید، سنتز شیمیایی سبز، پاکسازی ایمن و پردازش غدا. از دیدگاه ما این کشف در عین حال که تعجب‌برانگیز است

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    1,218 بازدید

    0 نظر

    درج: 27 شهریور 1398

    توسط: mahini
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های جامع انسانی
    کتاب های جامع ریاضی

    دسته بندی مطالب

    کتاب های امتحانِت
    کتاب های پرسش های چها گزینه ای

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir