جهانی که استیون هاوکینز تمام عمر خود را صرف پژوهش آن کرده بود، حالا صدای او را میشنود؛ صدای هاوکینز به نزدیکترین سیاهچاله فرستاده شد.
در مراسم خاکسپاری استیون هاوکینز که هزاران نفر از دوستداران فیزیکدان نظری و کیهانشناس شهیر در آن شرکت کرده بودند، خاکستر او در کلیسای وستمینسر شهر لندن به خاک سپرده شد و همزمان با آرام گرفتن ابدی هاوکینز در کنار دو تن از بزرگان دنیای علم، چارلز داروین و ایزاک نیوتون، صدای ضبطشدهی او توسط آژانس فضایی اروپا به نزدیکترین سیاهچاله فرستاده شد.
استیون هاوکینز که یکی برجستهترین دانشمندان دنیا محسوب میشد، اسفند ماه سال گذشته در سن ۷۶ سالگی جان سپرد. او به دلیل آثار علمی قابل توجهش درباره پیشبینی نظری انتشار تابش سیاهچالهها (تابش هاوکینز)، قضیه پنروز-هاوکینز، نظریه نسبیت عام و مکانیک کوانتومی مشهور است.
هاوکینز همچنین، کتاب مشهور «تاریخچه مختصر زمان» را در دههی ۱۹۸۰ منتشر کرد که به یکی از محبوبترین و پرفروشترین کتابهای علمی تبدیل شد. او در این کتاب، مباحثی در مورد تئوری بیگ بنگ و سیاهچالهها مطرح کرده است.
روی سنگ یادبود هاوکینز، معادله مشهورش - که با آن وجود تابش هاوکینز را پیشبینی کرده بود - و نمایی از یک سیاهچاله حک شد. همچنین روی سنگ یادبود او نوشته شد:
در اینجا آنچه جسم فانی استیون هاوکینز بود، آرمیده است.
در مراسم یادبود پرفسور هاوکینز، بخشهایی از سخنرانی او که موسیقی آهنگساز مشهور یونانی، ونگلیس آن را همراهی میکرد، به یکی از نزدیکترین سیاهچالهها به زمین به نام 1A 0620-00 فرستاده شد.
لوسی، دختر استیون هاوکینز، گفت:
در همان زمانی که پدرمان آرام میگیرد، ونگلیس و صدای پدر به فضا فرستاده شد. این حرکتی زیبا و نمادین و نشانگر پیوندی بین حضور پدر ما در این سیاره، آرزوی او برای رفتن به فضا و کاوشهایش درباره جهان بود.
در این مراسم همچنین هنرپیشه انگلیسی، بندیکت کامبربچ که در سال ۲۰۰۴ در فیلم زندگینامهای او بازی کرده بود، حضور داشت. گفتنی است که اعضای عمومی حاضر در مراسم یادبود هاوکینز، به حکم قرعه انتخاب شده بودند و به گفته سازماندهندگان مراسم، بیش از ۲۵ هزار نفر برای شرکت در این مراسم ثبتنام کرده بودند.
ترکیب موسیقی وینگلس و ۶.۵ دقیقه سخنرانی هاوکینز برای شرکتکنندگان در مراسم پخش شد و قرار است در آینده بهصورت عمومی منتشر شود.
وینگلس هم در بیانیهای در وبسایت هاوکینز نوشت:
سعی کردم ادای احترامی با صدا و موسیقی، زبانی که خوب میدانم بسازم.
سیاهچالهای که مقصد صدای هاوکینز است، هزاران سال نوری با زمین فاصله دارد و در یک سیستم دوتایی با ستارهای کوتوله نارنجی (یا ستاره کوتوله کلاس کا) قرار دارد.
پروفسور گونتر هشیگر، مدیر علوم آژانس فضایی اروپا، در این مراسم گفت:
فوقالعاده است. تصور کنید که صدای استیون هاوکینز با موسیقی ونگلیس به سیاهچالهای در فاصلهی ۳۵۰۰ سال نوری از ما میرود؛ جایی که به وسیلهی افق رویداد منجمد میشود.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: