محققان با نقشه برداری از سیاهچاله های بسیاردوردست، موفق شدند دید بهتری از کیهان به ما ارائه کنند. بر اساس گفته آنها، این روش برای اولین بار در نقشه برداری از کیهان استفاده شده است.
این نقشه جدید شتاب انبساط اولیه کیهان را آشکار کرد که ستاره شناسان عقیده دارند این انبساط متاثر از انرژی تاریک بوده است. ستاره شناسان با استفاده از داده های جمع آوری شده در بررسی های مختلف اقدام به رسم این نقشه کردند. نقاط اصلی این نقشه را اختروش ها تشکیل داده اند. اختروش ها از نورانی ترین اجرام کیهان می باشند. قرص های برافزایشی اطراف سیاهچاله ها که در مرکز کهکشان ها رصد شدند، تشعشعات شدیدی از خود ساتع می کردند. تشعشعات بیش از ۱۴۷ هزار اختروش برای رسم این نقش مورد بررسی قرار گرفت. برخی از این تشعشعات در زمان ۳ تا ۷ میلیارد سالگی کیهان ساتع شده بودند.
اختروش ها به تنهایی برای نشان دادن میزان انبساط کیهان کافی نیستند. به این منظور محققان مجبور به بررسی موجهای صوتی به نام نوسان های صوتی باریونی شدند. این موجها در زمانی که کیهان چگال تر و داغتر بود شروع به گسترش یافتن کردند. اما با انبساط و سردشدن کیهان، این موجها در جای خود باقی ماندند. بررسی این موج های ثابت به محققان کمک می کند که ابعاد مختلف کیهان را اندازه گیری کنند.
دانشجوی دکترای دانشگاه پاریس، پائولین زاروک در این باره گفت: « ما برای واحدهای کوچک طول، متر را داریم، برای فواصل میان شهری کیلومتر و مایل و در کیهان شناسی، برای فواصل میان کهکشانی اختروش ها و نوسان های صوتی باریونی را داریم.» ستاره شناسان امیدوارند این نقشه جدید به آنها در فهم بهتر نیروهای مرموز کیهانی مانند انرژی تاریک کمک کند. محققان با اینکه می توانند آثار حاصل از انرژی تاریک را بررسی کنند اما هنوز خود انرژی تاریک بصورت رازی برای همگان باقی مانده است.
"ویلیام پرسیوال” پروفسور رشته کیهانشناسی دانشگاه پورسموث در انگلستان، اضافه کرد: « حتی با اینکه ما از ساز و کار گرانش اطلاع داریم، هنوز بطور کامل آن را درک نکرده ایم. هنوز این سوال بر قوت خود باقی است که انرژی تاریک چیست. ما مایلیم بیشتر در مورد انرژی تاریک اطلاعات کسب کنیم. آن هم نه با کشف های فرعی، بلکه با حقایق و بررسی های علمی.»