برای اولینبار در تاریخ، فضاپیمای پارکر با موفقیت از میان «تاج خورشیدی» عبور کرد و از ذرات و میدانهای مغناطیسی ستاره ما اطلاعات جمعآوری کرد.
فضاپیمای پارکر ناسا در آوریل ۲۰۲۱ در جریان هشتمین گردش به دور خورشید، برای مدت کوتاهی وارد جو خورشید شد و از فاصله ۸ میلیون کیلومتری ستارهی ما عبور کرد. این ناحیه بیرونیترین لایه از خورشید است که به «تاج خورشیدی» معروف است.
به گفته ناسا سطح تاج خورشیدی باعث شد که کاوشگر در طی چند ساعت چندین بار به داخل و خارج از جو بیرونی خورشید پرواز کند. در یک نقطه، پارکر به اندازه کافی در این اتمسفر پرواز کرد تا با ساختارهای بزرگ و عجیبی به نام «شبه جریانها» روبرو شد. تاج خورشیدی تا میلیونها کیلومتر در اطراف خورشید گستردگی دارد و بسیار داغتر از سطح اصلی ستاره است. اکنون فضاپیمای پارکر میتواند اطلاعات و بینشی مفید در مورد دلیل گرمای عجیب تاج خورشیدی ارائه دهد.
عکسهایی که فضاپیمای پارکر از محیط تاج خورشیدی ثبت کرده است:
دمای سطح قابل مشاهدهی خورشید در حدود ۵۵۰۰ درجه سانتیگراد است. اما هر چه از سطح خورشید به سمت بیرون برویم، دما تا میلیونها درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت. کاوشگر خورشیدی پارکر مجهز به سپرهای حرارتی فوقالعاده مقاوم است که قابلیت مقاومت در برابر دمای بالای خورشید را دارد. تکنولوژی به کار رفته در سپر حرارتی پارکر فوقالعاده است و از دو کامپوزیت کربن-کربن، تشکیل شده که یک لایۀ ۱۱.۵ سانتیمتری فوم کربنی را در بر گرفتهاند.
در واقع پارکر توسط یک سپر حرارتی ضخیم محافظت میشود که در برابر تغییرات حرارتی تا ۵۰۰ برابر بیشتر از گرمایی که از خورشید به زمین میرسد، مقاوم است. آن طرف از محافظ حرارتی که رو به خورشید قرار می گیرد، رنگ سفید براقی دارد که تا جایی که ممکن است نور خورشید را بازتاب دهد و در نتیجه گرمای کمتری جذب شود. قطر محافظ حدود ۲.۴ متر است و به خاطر سبک بودن فوم کربنی، تنها ۷۲.۵ کیلوگرم وزن دارد و شگفتانگیز اینکه دمای تجهیزات داخلی فضاپیما از ۳۰ درجه سانتیگراد بیشتر نمیشود. جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریۀ Physical Review Letters منتشر شده است.