نقش نیروی مغناطیسی در فرایند ستاره‌زایی

0
نقش نیروی مغناطیسی در فرایند ستاره‌زایی
بیگ بنگ: میدان مغناطیسی بخشی از یکی از چهار نیروی اصلی در طبیعت به شمار می‌رود. این نیرو در جای جای کیهان وجود دارد و نقش اساسی در رخدادهای جهان ما دارد.
این میدان نقشی حیاتی در زندگی روزمره انسان ایفا می‌کند؛ از جمله کارکردهای آن می‌توان به تولید برق در نیروگاه‌های برق‌آبی و تشخیص بیماری اشاره کرد. پیش از آنکه فناوری‌های امروزی در دسترس همگان قرار گیرد، میدان مغناطیسی زمین به عنوان یک قطب‌نما برای مسافران عمل می‌کرد.
میدان مغناطیسی زمین در قامت یک سپر محافظ ظاهر شده و انسان و موجودات زنده‌ی سیاره را از ذرات باردار خورشید در امان نگه می‌دارد؛ این ذرات به واسطه میدان مغناطیسی خورشید شتاب بیشتری می‌گیرند. حذف این سپر می‌تواند به احتمال زیاد به پایان حیات در زمین ختم شود. بنابراین، اصلاً عجیب نیست که بگوییم میدان‌های مغناطیسی نه تنها به دور از ما نقش پررنگی بازی می‌کنند؛ بلکه این نقش حیاتی در آن سوی منظومه شمسی نیز به نحو احسن اجرا می‌شود.

خورشید حدود ۵ میلیارد سال پیش در ابری از گاز و گرد و غبار متولد شد؛ میدان‌های مغناطیسی ممکن است تولد این ستاره را کنترل کرده باشند. در واقع، دانشمندان کماکان بر سر این موضوع بحث می‌کنند که میدان‌های مغناطیسی چگونه بر فرایند ستاره‌زایی تاثیر می‌گذارند. در میان تمامی ستاره‌ها، تشکیل بزرگ‌ترین ستاره‌ها کماکان با ابهامات زیادی همراه است و دانشمندان به دنبال رمزگشایی از اسرار آنها هستند. دانشمندان برای چندین سال بر این باور بودند که میدان مغناطیسی نقش بسیار مهمی در فرایند تولد ستاره‌های عظیم بازی می‌کند. اما شواهد مشاهداتی اندکی برای رد یا تایید این نظریه وجود دارد.
LCook StochasticAccretion FNL Afterتیمی به سرپرستی پاتریسیو سانیوزا از رصدخانه ملی اخترشناسی ژاپن از تلسکوپ آلما برای حل این مسئله دیرینه استفاده کردند. آنها منبعی موسوم به IRAS 18089-1732 را بررسی کردند که یک منطقه ستاره‌زایی عظیم در فاصله ۷۶۰۰ سال نوری با زمین است. دانشمندان موفق به یافتن یک میدان مغناطیسی منسجم شدند که شباهت زیادی به گرداب مارپیچ دارد. برخلاف پیش‌بینی دانشمندان، این میدان مغناطیسی گویا تحت تاثیر یکی دیگر از چهار نیروی اصلی در طبیعت قرار دارد: منظورمان «جاذبه» است. سانیوزا اظهار داشت: «جاذبه می‌تواند در این شرایط محیطی بغرنج مورفولوژی گاز را تحت تاثیر قرار دهد و بخش اعظمی از انرژی را در چنگال خود در بیاورد. یافته‌های ما حاکی از آن است که خطوط میدان مغناطیسی به تاسی از ورود گاز در پی جاذبه دچار تاب می‌شوند.»
نقشی که میدان مغناطیسی در این بین ایفا می‌کند، موجب حیرت دانشمندان شده، زیرا آنها پیشتر به شواهدی از میدان‌های مغناطیسی در محیط ستاره‌زایی مشابه دست یافته‌اند. این اکتشاف تلسکوپ آلما از تنوعی حکایت دارد که در آن ستاره‌هایی با جرم بالا پدید می‌آیند؛ لذا، این نتیجه‌گیری غیرمنتظره مطرح می‌شود که ستاره‌های عظیم‌ می‌توانند در محیط‌هایی با شدت مغناطیسی ضعیف یا قوی متولد شوند.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    421 بازدید

    0 نظر

    درج: 10 مهر 1400

    توسط: u-120852
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های جامع انسانی
    کتاب های جامع ریاضی

    دسته بندی مطالب

    کتاب های امتحانِت
    کتاب های پرسش های چها گزینه ای

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir