مریخ برای حیات مناسب نیست!

0
مریخ برای حیات مناسب نیست!
بیگ بنگ: پژوهشگران بر این باورند که مریخ احتمالا هرگز قابلیت میزبانی حیات را نداشته، زیرا این سیاره برای حفظ مقادیر زیاد آب، بیش از اندازه کوچک است.

وجود آب برای تکامل حیات ضروری است و جست‌وجو به دنبال شواهد وجود آب مایع، انگیزه مطالعات و تحقیقات بر سیاره سرخ بوده تا این مساله را تایید کند که انسان در کیهان تنها نیست. اگرچه شواهد وجود آب در گذشتۀ مریخ بدست آمده، اما نزدیک‌ترین همسایه سیاره‌ای ما هم اکنون در سطح خود آب ندارد. دانشمندان اینک می‌دانند که چرا این چنین است. “کان وانگ”، استادیار علوم زمینی و سیاره‌ای در دانشگاه علم و هنر واشینگتن در سنت لوئیس، می‌گوید: «سرنوشت مریخ از همان ابتدای شکل‌‌گیری آن مشخص بود. احتمالا حد و آستانه‌ای برای ابعاد لازم سیارات سنگی بزرگ‌تر از مریخ (به منظور حفظ و نگهداری آب کافی) وجود دارد تا زیست‌پذیری و تکتونیک صفحه‌ای را ممکن کند.»


پروفسور وانگ و کسانی که با او کار می‌کنند با سنجش و اندازه‌گیری ترکیبات ۲۰ شهاب‌سنگ تاییدشده مریخی، از ایزوتوپ‌های پایدار پتاسیم برای تخمین و برآورد وجود و توزیع عناصر و ترکیبات ناپایدار در این سیاره – از جمله آب – استفاده کردند. آن‌ها دریافتند که مریخ در زمان تشکیل خود بیش از زمین، پتاسیم و سایر عناصر فرّار را از دست داده است – اما بیش از ماه و سیارک دیگری به نام وستا (که هر دوی آن‌ها از مریخ کوچک‌تر و خشک‌ترند) دارای چنین عناصری است. قطر مریخ فقط ۵۳ درصد قطر زمین است  و این امر باعث می‌شود که این سیاره نتواند مواد فرار که حیات به آن نیاز دارد را حفظ نماید.


پروفسور وانگ افزود: «این موضوع انکارناپذیری است که مریخ زمانی در سطح خود آب مایع داشته، اما تخمین اینکه در مجموع چه میزان بوده فقط با سنجش از راه دور و مطالعات و بررسی‌های مریخ‌نوردها دشوار است. نظریه‌های زیادی در خصوص حجم آب مریخ وجود دارد. در برخی از این نظریه‌ها مریخ در شرایط اولیه‌‌اش حتی از زمین هم مرطوب‌تر بوده است. ما فکر نمی‌کنیم این‌طور بوده باشد.»

نزدیک بودن بسیار زیاد به خورشید می‌تواند اثر چشمگیری بر تعداد عناصر فرّار و ناپایداری داشته باشد که یک سیاره قادر به حفظ آن‌ها است. این نشان می‌دهد که محدودۀ مداری که سیارات در آنجا از میزان مطلوب آب برخوردارند (تا محیط و سطح زیست‌پذیر داشته باشند) کوچک‌تر از آن است که پیش از این تصور می‌شد.

به گفته پروفسور وانگ، دانشمندانی که در آینده در جست‌وجوی حیات بیگانه‌اند، در مقایسه با گذشته باید ابعاد سیاره را به عنوان منبع و عامل مهم‌تری در نظر بگیرند. پروفسور وانگ می‌گوید: «ابعاد یک سیاره فراخورشیدی یکی از شاخص‌هایی است که تعیین آن از همه ساده‌تر است. ما اینک بر اساس ابعاد و جرم می‌دانیم که آیا یک سیاره فراخورشیدی، نامزدی برای حیات است یا خیر. زیرا نخستین عامل تعیین‌کننده برای حفظ عناصر فرّار، ابعاد و اندازه سیاره است.»

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    427 بازدید

    0 نظر

    درج: 8 مهر 1400

    توسط: u-120852
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    بیست پک
    هوش کمپلکس ششم
    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    دسته بندی مطالب

    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir