اخترشناسان تصویر جدید و شگفتانگیزی از سیاره مشتری ثبت کردهاند و در آن موفق به ردیابی مناطق داغ و درخشان این غول گازی شدهاند که در زیر ابرهای آن کمین کردهاند. این تصویر واضح و با کیفیت با کمک امواج فروسرخ تلسکوپ جمنای ثبت شده است.
برای دستیابی به تصویری با این وضوح بالا، دانشمندان از تکنیکی بنام “تصویربرداری لاکی” عکسهای زیادی از مشتری گرفتند و آنها را ترکیب کردند. با این تکنیک میتوان اثرات مبهمی که هنگام دیدن مشتری، در اثر جو آشفته زمین ایجاد میشود را از بین برد.
در ضمن نور فروسرخ خیلی بهتر از نور مرئی، از میان ابرهای ضخیم مشتری عبور کرده و لایههای عمیقتر و داغتر جو این غول گازی را نمایان میسازد.
در حالی که ضخیمترین ابرها تاریک به نظر میرسند، دانشمندان این فرصت را دارند تا بسیار دقیقتر ساختار داخلی مشتری را بررسی کنند. همچنین این تصاویر به همراه عکسهایی از تلسکوپ فضایی هابل و فضاپیمای جونو میتوانند در مورد الگوهای آب و هوایی در مشتری چیزهای زیادی را برای ما بازگو کنند، مانند جایی که طوفانهای عظیم و بزرگ مشتری در آن شکل میگیرند.
تابش فروسرخ یا مادون قرمز در علم فیزیک به قسمتی از طیف امواج الکترومغناطیسی گفته میشود که طول موج آنها بلندتر از نور مریٔی و کوتاهتر از امواج رادیویی است. امواج فروسرخ در بازه بسامدی ۳۰۰ گیگاهرتز تا ۴۲۸ تراهرتز و طول موج ۱ میلیمتر تا ۷۰۰ نانومتر قرار میگیرند.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون: