برترین تصاویر فضایی هفته از نگاه اسپیس

0
برترین تصاویر فضایی هفته از نگاه اسپیس

در کره زمین، ستاره‌ها از قدرت مغناطیسی برخوردار هستند و توجه‌ها را به خود جلب می‌کنند. این منظره کهکشانی که توسط "تلسکوپ فضایی اسپیتزر" رصد شده است، صورت فلکی "عقاب" از کهکشان راه شیری را نشان می‌دهد که ناحیه‌ای شلوغ از ستاره‌هایی است که از خود انفجارهای حبابی از گاز و غبار به بیرون ساطع می‌کنند. تصویر منتشر شده از سوی ناسا توسط گروهی از داوطلبان پروژه "راه شیری" تجزیه و تحلیل شد. گروهی که از اقشار مختلف هستند و به مرتب‌سازی تصاویر ارسالی تلسکوپ "اسپیتزر" کمک می‌کنند. بیش از ۷۸ هزار حساب کاربری منحصر به فرد به شناسایی دو هزار و ۶۰۰ حباب و ۵۹۹ "شوک تعظیم" در این تصویر کمک کرده‌اند. شوک تعظیم ستاره‌ها مرز میان بادهای ستاره‌ای آنان و ناحیه درون ستاره‌ای میانگین است. تلسکوپ فضایی اسپیتزر چهارمین و آخرین مرحله از پروژه برنامه بزرگ تلسکوپ‌های ناسا است.

چند روز  گذشته دو تن از فضانوردان "ایستگاه فضایی بین‌المللی" یک پیاده‌روی فضایی انجام دادند و باتری‌های کهنه این آزمایشگاه فضایی را تعویض کردند.

در این ماموریت مهندسان پرواز ماموریت "اکسپدیشن ۶۱"(Expedition ۶۱) با نام‌های "اندرو مورگان"(Andrew Morgan) و "کریستینا کخ"(Christina Koch) به مدت هفت ساعت و یک دقیقه در خارج از ایستگاه فضایی، پیاده‌روی فضایی انجام دادند. با انجام این ماموریت، یکی از پنج پیاده‌روی فضایی برنامه‌ریزی شده با موفقیت انجام شد. هدف از انجام این پنج سری پیاده‌روی فضایی هم بروزرسانی سیستم برق ایستگاه فضایی است. زمانی‌ که مورگان از خارج از ایستگاه فضایی طلوع خورشید را تماشا کرد، گفت: خدای من، این منظره خارق‌العاده است.

 

 
 

 

آژانس پژوهش‌های هوافضای ژاپن(جاکسا) چندی پیش یک فضاپیمای حامل بیش از چهار تن محموله از جمله قطعات یدکی و تجهیزات آزمایشگاهی را بارگذاری کرد و در تاریخ ۲۴ سپتامبر سال جاری از مرکز فضایی تانیگاشیما(Tanegashima) به فضا پرتاب کرد. این فضاپیما ۲۸ سپتامبر به ایستگاه فضایی بین المللی رسید. در ابتدا قرار بود فضاپیمای حامل این محموله‌ها در تاریخ ۱۰ سپتامبر روانه فضا شود ولی به دلیل آتش‌سوزی در جایگاه پرتاب، این ماموریت به تعویق افتاد. موشک حامل فضاپیما هم " HTV۸" بود. این فضاپیما محموله‌های خود را به دست فضانوردان ایستگاه فضایی بین‌المللی رساند. زمانی‌ که این فضاپیمای ژاپنی به ایستگاه فضایی رسید، دو تن از فضانوردان مستقر در این ایستگاه به نام‌های "کریستینا کخ"(Christina Koch) و "اندرو مورگان"(Andrew Morgan) بازوی رباتیک "کانادارم ۲"(Canadarm۲) را باز کردند تا بتوانند فضاپیما را به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل کنند. البته فضانوردان دیگر ایستگاه فضایی هم وظایف دیگری را انجام خواهند داد. فضاپیمای مذکور "کونوتوری"(Kounotori) نام گرفته که به زبان ژاپنی به معنای "لک‌لک‌ سفید" است. هدف آن تحویل شش باتری لیتیومی جدید به ایستگاه فضایی بین‌المللی بود تا در ماموریت‌های این ایستگاه مورد استفاده قرار گیرند

 

 
 

 

"نیک هگ"(Nick Hague) فضانورد ناسا و "الکسی اوچینین"(Alexey Ovchinin) از روسکاسموس و "هزاع علی المنصوری" (Hazzaa Ali Almansoori) شهروند اماراتی به زمین رسیدند.

"هزاع علی المنصوری" شهروند اماراتی ۱۱ مهر همراه دو فضانورد دیگر توسط فضاپیما "سایوز ام اس ۱۲" (Soyuz MS-۱۲ spacecraft) به زمین رسیدند. آنها در شهر جزقازغان کشور قزاقستان فرود آمدند و بدین ترتیب هفته گذشته سفر  هشت روزه هزاع علی المنصوری شهروند اماراتی به فضا، پایان یافت.

۲۵ سپتامبر "جسیکا میر"(Jessica Meir) فضانورد آمریکایی ناسا، "اولگا اسکریوپوچکا"(Oleg Skripochka) فضانورد روس سازمان فضایی فدرال روسیه  و "هزاع علی المنصوری"(Hazzaa Ali Almansoori) شهروند اماراتی سوار بر موشک سایوز MS-۱۵ از پایگاه فضایی بایکونور در قزاقستان راهی ایستگاه فضایی بین‌المللی شدند.

هزاع علی المنصوری که یک شهروند ۳۵ ساله اماراتی است همراه با دو فضانورد دیگر راهی ایستگاه فضایی شد تا به اولین عرب زبان تاریخ تبدیل شود که به ایستگاه فضایی بین‌المللی سفر کرده است.

این فضانورد در تاریخ‌های ۲۷ سپتامبر، ۲۹ سپتامبر، ۳۰ سپتامبر مصاحبه هایی داشت.

 

 
 

 

این  شهروند اماراتی بعد از طی مراحل مختلف از بین چند هزار داوطلب برای این ماموریت تاریخی برگزیده شده بود. وی طی این سفر با هشت فضانورد دیگر با ملیت‌های مختلف در ایستگاه فضایی بین‌المللی قرار داشت و با پوشیدن دشداشه از فرهنگ امارات متحده عربی برای دیگر فضانوردان تعریف کرد.

این شهروند اماراتی در سفر یک هفته‌ای به ایستگاه فضایی بین‌المللی، سه تماس تصویری با زمین برقرار کرد.

۵ مهر وی اولین تماس تصویری خود با زمین را گرفت و به سوالات هموطنان خود پاسخ داد. این تماس در مرکز فضایی "محمد بن رشید" انجام شد و صدها اماراتی حضور بهم رساندند تا با اولین فضانورد همزبان خود که به ایستگاه فضایی بین‌المللی سفر کرده ارتباط برقرار کنند. در این تماس ۲۵ دقیقه‌ای، هزاع علی المنصوری برای نشان دادن اثر جاذبه صفر، میکروفن را از دستان خود رها کرد تا میکروفن در هوا معلق بماند.

 

 
 

 

"شیخ محمد بن راشد آل مکتوم" نخست‌وزیر امارات متحده عربی اولین کسی بود که با المنصوری صحبت کرد.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    837 بازدید

    0 نظر

    درج: 17 مهر 1398

    توسط: mahini
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های جامع انسانی
    کتاب های جامع ریاضی

    دسته بندی مطالب

    کتاب های امتحانِت
    کتاب های پرسش های چها گزینه ای

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir