مغز حشرات یک میلیمتر مکعب است

0
مغز حشرات یک میلیمتر مکعب است
مغز حشرات تنها یک میلیونیوم حجم مغز انسان است اما با وجود این، موجودات می توانند احساس اضطراب کرده و یکدیگر را فریب دهند.

دانشمندان با استفاده از الکترودهای میکروسکوپی و اسکن های بسیار واضح و تیزبین مغزهای کوچک را مورد مطالعه قرار داده اند و به یافته های حیرت انگیزی دست یافتند که بیشتر از حد انتظار است.

جالب است بدانید زمانی که می خواهید به یک مگس ضربه بزنید که روی غذای شما نشسته است، باید بدانید که او هم مانند انسان ها از آن ضربه می ترسد. پرواز او فقط بطور غریزی نیست بلکه از روی وحشت و هراس پرواز می کند. این مسئله بیانگر نتیجه گیری است که دو دانشمند از دانشگاه مک کواری پس از سال ها مطالعه روی رفتار حشرات بدست آورده اند.

طبق نظر دانشمندان، حشرات دارای نوعی آگاهی هستند و با وجود اندازه ای کمتر از یک میلیمتر مکعب، مغز آنها بسیار پیچیده تر از آن چیزی است که قبلاً فکر می کردیم. دانشمندان با استفاده از اسکن های پیشرفته مغزی بررسی های دقیق و جامعی بر نتایج حاصل از بعضی گستره آزمایش ها روی مغز موجودات بسیار کوچک انجام دادند. آنچه آنها پیدا کردند آنها را شگفت زده کرد.

نتایج جدید این تصور قدیمی را که عملکرد حشرات به صورت خودکار و بدون تفکر و بر طبق غریزه است، رد می کنند. در عوض، این موجودات بسیار کوچک می توانند تصمیمات آگاهانه بگیرند و دارای محدوده گسترده ای از احساسات هستند که از جمله این احساسات می توان به خودخواهی و حتی نوعی بدبینی در این موجودات اشاره کرد.

*حشرات دارای میلیون ها سلول عصبی هستند.

دانشمندان قرن ها رفتار حشرات را مورد مطالعه قرار داده اند و در سال 1973، کارل فن فریش دانشمند اتریشی به دلیل رمزگشایی مراحل حرکات پیچیده و علائمی که زنبورهای عسل برای نشان دادن محل یافت غذا به همنوعان خود از آن استفاده می کردند، جایزه نوبل پزشکی را دریافت کرد.

زنبورهای عسل و سوسک ها جزو باهوش ترین حشرات هستند و مغز آنها از حدود یک میلیون سلول عصبی تشکیل شده است. تعداد سلول های عصبی در این دو حشره چهار برابر مورچه ها و مگس های میوه است، اما در مقایسه با انسان ها تعداد سلول های عصبی حشرات بسیار کمتر است.

بر اساس آخرین تحقیقات، مغز انسان ها شامل تقریباً 86 میلیارد سلول عصبی است. همانند انسان ها، هر کدام از سلول های عصبی زنبورعسل 1000 تا 10000 پیوند با سلول های عصبی دیگر دارد و این مسئله ایجاد یک شبکه بسیار پیچیده را برای حشرات فراهم می کند که می توانند حجم اطلاعات زیادی را از اندام های حسی خود جمع آوری کرده و آنها را به روش های بیشماری پردازش کنند. در نتیجه، این موجودات بسیار ریز می توانند تصمیم گیری کنند و بسته به شرایط، اقدام بهینه را انجام دهند.

در 15 سال گذشته دانشمندان الکترودهای بسیار ظریفی را ساخته اند که این الکترودها می توانند روی یک سلول عصبی منفرد قرار بگیرند تا سیگنال های دقیق ارسال شده بوسیله آن سلول عصبی را اندازه گیری کنند. از آن زمان تاکنون الکترودها روی زنبورها، مگس های میوه، سوسک ها و ملخ ها استفاده شده است. راهکار مطرح شده این امکان را برای دانشمندان فراهم می کند تا بتوانند بطور دقیق چگونگی پردازش برداشت های حسی مغز حشرات را مطالعه کنند.

در سال 2014، تیمی از دانشمندان آلمانی چگونگی تصمیم گیری ملخ های ماده نسبت به این موضوع را که آیا ملخ نر به اندازه کافی جذاب آواز می خواند، با او جفت گیری کنند رمزگشایی کردند. دانشمندان نشان دادند که چندین گروه از سلول های عصبی، تن صداهای مختلف را تجزیه و تحلیل کرده و آنها را به شکل سری سیگنال های عصبی درجه بندی می کنند که به سرعت یا به آرامی یکی پس از دیگری ارسال می شوند. سیگنال های عصبی از همه گروه ها در یک شبکه بزرگ با هم متحد می شوند و در آنجا مشخص می شود که آیا ملخ ماده علاقه مند است یا خیر.

*سوسک ها حالات روحی مختلفی دارند.

در سال 2015، گروهی از دانشمندان بلژیکی نشان دادند که شخصیت سوسک مشخص می کند که محل امن پنهان شدن خود را زمانی که مابقی همنوعانش مخفیگاه خود را ترک می کنند، رها کند یا خیر. از آنجا که سوسک ها گروهی رشد می کنند، دانشمندان 19 تیم از 16 موجود را ایجاد کردند و متعاقباً مشاهده کردند که تیم ها تا کی در یک مکان مخفی باقی می مانند. این آزمایش نشان داد در حالی که بعضی از تیم ها عجله ای ندارند، بعضی دیگر سریع تر از مخفیگاه خود خارج شدند. تیم های انفرادی در تمام طول آزمایش ها رفتارهای مشابه و یک شخصیت ثابتی را از خود نشان دادند.

*تشابه مغز حشرات با انسان

در حشرات نیز درست همانند انسان حافظه، حرکات و حواس از طرف مراکز جداگانه مغز کنترل می شوند. مغز حشرات با اندازه فقط یک میلیمتر مکعب بوده و کوچکتر از سر یک سنجاق است. اما با وجود حجم کمی که دارد، مغز زنبورعسل حاوی 960 هزار سلول عصبی است و در مقایسه با سریع ترین ابرکامپیوترهای سال 2005 می تواند 100 میلیارد محاسبه (برآورد) در هر ثانیه انجام دهد.

در سال های اخیر دانشمندان کشف کرده اند که مغزهای کوچک حشرات حاوی تعدادی مرکز تخصصی هستند که همان کارهایی را انجام می دهد که مراکز (دسته ای از اعصاب که دارای وظایف بخصوصی هستند) در مغز انسان انجام می دهند.
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    1,751 بازدید

    0 نظر

    درج: 21 مهر 1401

    توسط: u-143390
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    بیست پک
    هوش کمپلکس ششم
    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    دسته بندی مطالب

    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir