وقتیکه مواد غذائی به اجزاء ریزی تبدیل شدند از جدار معده و روده جذب بدن و خون میشوند و عملاً وارد بدن میگردند این عمل را جذب گویند.
در زیر بهطور خلاصه اهمیت و کار قسمتهای مختلف دستگاه گوارش در هضم و جذب غذا ذکر میشود.
روده باریک
در روده باریک نشاسته و سایر مواد قندی کاملاً تجزیه شده و تبدیل به گلوکز میشوند.
آن مقدار پروتئینها که در معده تجزیه نشدهاند تبدیل به اسیدهای آمینه میگردند. چربیها نیز تحت اثر شیرههای معدی و روده مخصوصاً صفرا یکنواخت شده بهشکل محلول آهکی یا شیری درمیآیند.
قسمت اعظم مواد قندی، سفیدهای، چربی، املاح، ویتامین در آب در روده باریک جذب میگردد.
روده بزرگ
در روده بزرگ قسمت خیلی جزئی از مواد باقیمانده جذب میگردد اهمیت رودههای بزرگ از نظر جذب تنها در جذب ویتامینهای گروه B و آب میباشد بنابراین آبی که در قسمتهای مختلف دستگاه از دهان گرفته تا رودههای کوچک با غذا مخلوط شده و آن را رقیق کرده مجدداً در رودههای بزرگ جذب بدن میگردد.