فارسان یکی از شهرهای استان چهارمحال و بختیاری است. شهر فارسان، مرکز شهرستان فارسان است.
جمعیت
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۳۰٬۵۰۴ نفر (در ۸٬۴۰۰ خانوار) بودهاست.
مشخصات
شهر فارسان در ۵۰ درجه و ۳۵ دقیقه طول شرقی جغرافیایی و ۳۲ درجه و ۱۶ دقیقه عرض شمالی جغرافیایی، و ارتفاع ۲۰۷۲ متر از سطح دریا در یک منطقه کوهستانی قرار دارد. شهر فارسان مرکز شهرستان فارسان در ۳۳ کیلومتری جنوب غربی شهرکرد واقع شدهاست. رود سراب غرب و جنوب این شهر را مشروب میسازد.
مردم
مردم شهر فارسان عمدتاً بختیاری هستند. اکثر مردم شهر خود را منتسب به طایفه بهداروند میدانند. البته با توسعه شهر، مردم دیگری از روستاها و شهرهای دیگر مانند کوهرنگ و دیگر روستاهای اطراف شهر هم به آن مهاجرت کردهاند. مردم فارسان به زبان بختیاری تکلم میکنند که در آن واژهای پهلوی و باستانی فراوانی وجود دارد.
مکانهای تاریخی و جاذبههای گردشگری
1.تپه چغاپنجعلی: تپه چغاپنجعلی حاوی آثاری مربوط به هزاره ۵ و ۴ قبل از میلاد، هزاره اول ب م - دوره ساسانیان - سدههای میانی و متأخر دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان فارسان، بخش مرکزی، جنوب شهر فارسان واقع شدهاست. این اثر در تاریخ ۱۲ شهریور ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۵۲۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
2.مسجد جامع فارسان: مسجد جامع فارسان مربوط به دوره قاجار است و در فارسان، میدان مسجد جامع شهر فارسان واقع شدهاست. این اثر در تاریخ ۱۲ شهریور ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۱۹۵۰۱ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست
3.موزه فرهنگ و تمدن فارسان: این موزهٔ آثار تاریخی، شامل آثاری مربوط به دورانهای صفویه و قاجار است.
4.گردشگاه چشمه قلعه: واقع در شرق شهر فارسان. این گردشگاه که در کنار چشمهای مصفا ساخته شده، به علاوه دارای قناتی تاریخی به قدمت ۲۰۰ سال است.
صنایع دستی
از مهمترین و ارزشمندترین صنایع دستی که قدمتی دیرینه دارد بافتن فرش دستباف است که در روستاهای مختلف با طرحها و نقشهای متفاوتی بافته میشود. سایر دستبافتهها که هنوز در این شهر رایج است عبارتاند از: گلیم، جاجیم، نمد مالی، چوغا بافی، خرسک بافی -نوعی قالی- و گیوه دوزی.
صادرات
۱- انواع فرش دستباف. ۲- انگور و کشمش، زرد آلو، آلو زرد، آلوچه و… ۳- قیسی. ۴- نمد و کلاه. ۵- آب معدنی (از چشمه دیمه) ۶- گچ ۷- سنگهای تزئینی ۸- بادام ۹-گردو