مشکان شهری که مرکز بخش مشکان (پشتکوه سابق) شهرستان نیریز در استان فارس است.
جمعیت
مشکان در سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ جمعیتی برابر با ۴٬۶۱۷ تن داشت.
پیشینه
منابع جغرافیایی و تاریخی سدههای سوم تا هشتم هجری قمری از روستایی با نامهای «ماسکانات»، «ماشکانات»، «مسکانات»، «مشکانات»، «میسکانان»، «میشکانات» و «میشکان» یاد شدهاست که بهاحتمال همان مشکان امروزی است. این شهر بیش از هزار سال قدمت دارد بهطوری که اسطخری مورخ قرن ششم در کتاب سالک الممالک خود این گونه از آن یاد نمودهاست: جاماسب حکیم در زمان سلسله سامانیان در این شهر میزیستهاست. همچنین به گفته اسطخری نام قدیم مشکان بیسکانات بوده که در اثر مرور زمان به میشکانات و سپس به میشکان و در زمان حال به مشکان تغیر نام یافتهاست.
محدوده جغرافیایی
محدوده جغرافیایی آن بدین شرح میباشد: در جاده شرق فارس به یزد و شمال آن به شهرستان خاتم استان یزد - از شرق به شهرستان شهر بابک در استان کرمان - از غرب به شهرستان بختگان در استان فارس و از جنوب به شهرستان نی ریز. این شهر در فاصله ۳۰۳ کیلومتری یزد، ۳۰۷ کیلومتری کرمان و ۳۰۵ کیلومتری شیراز قرار دارد. شهر مشکان در ۶۳ کیلومتری نیریز قرار دارد. ارتفاع متوسط شهر مشکان از سطح دریا ۲۲۰۰ متر با آب و هوای سرد و کوهستانی است.
جاذبههای گردشگری
مشکان دارای تفرجگاههای زیادی همچون دریاچه سد گنوی مشکان در ۱۵ کیلومتری جاده مشکان به نی ریز پایین دست چشمه سفیدار واقع شده است نوع سد خاکی ارتفاع آن ۶۷ متر و طول دهانه آن ۲۰۰ متر و وسعتی حدود ۱۶۰ هکتار دارا می باشد . آب پشت آن کاملا شیرین و از چشمه گنو تامین میگردد و تعدادی گونه های ماهی آب شیرین در این دریاچه زیست می کنند.
همچنین دشت لالههای واژگون مشکان که در منطقه جاشترگ در ۱۰ کیلومتری غرب مشکان قرار دارد . رویش این نوع گل زیبا که اثر طبیعی ملی شناخته می شود در فارس در این منطقه گزارش شدهاست.
دیگر مناطق گردشگری شامل سرسبز- لاهور - کوربولو - جاماسب حکیم - کهتویه - معدن - کشوری - جنگلهای قرجه و… است.
محصولات
از محصولات عمده کشاورزی مشکان میتوان به: زعفران- آنغوزه- گردو - بادام - انگور - زرد آلو - به - آلوبخارا - انجیر و… نام برد.
ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:
در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.