سراب

0
سراب

آذربایجان شرقی

سراب

معتدل کوهستانی

جاذبه ها: 6 تا

سراب کجاست؟

در پاسخ به سوال سراب کجاست، باید به سراغ استان آذربایجان‌شرقی رفت. سراب با وسعت ۱۳ کیلومتر در شرق استان آذربایجان شرقی قرار دارد. این شهرستان به لحاظ وسعت بعد از تبریز و مراغه، سومین شهر پروسعت استان آذربایجان شرقی می‌باشد. سراب از دو منطقه به نامهای مرکزی و مهربان تشکیل شده است. جمعیت سراب در سال ۱۳۹۵ در حدود ۴۵ هزار نفر بوده که باعث شده این شهر به عنوان هفتمین شهر پرجمعیت آذربایجان شرقی شناخته شود. ساکنان سراب، آذربایجانی و به زبان ترکی حرف می‌زنند. در ادامه به معرفی شهر سراب می‌پردازیم و از جاهای دیدنی این شهر می‌گوییم.

جاهای دیدنی سراب

سراب به دلیل موقعیت جغرافیایی که داشت، همیشه مورد توجه شاهان بوده است. همین امر باعث شد، آثار تاریخی بسیار در آن دیده شود. علاوه بر دیدنی‌های تاریخی، طبیعت سراب نیز بسیار زیبا می‌باشد.


چشمه‌های آب‌گرم سراب
استفاده از چشمه‌های آب‌گرم به دلیل وجود مواد معدنی فراوان یکی از روش‌های اصلی آب‌درمانی می‌باشند. بسیاری از گردشگران تمایل دارند تا این روش درمانی را برای بهبود یا تسکین دردهای خود امتحان کنند. شهرستان سراب یکی از قطب‌های چشمه‌های آب‌ گرم است که به همین علت هر ساله گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند. یکی از چشمه‌های آب‌گرم سراب در جاده باخان قرار دارد که دمای آن حدود ۳۵ تا ۷۵ درجه سانتی‌گراد است. این چشمه آتشفشانی دارای مواد معدنی فراوان و همچنین سولفات سدیم است. از دیگر چشمه‌های آب‌گرم سراب می‌توان به اسب فروشان، آبگرم الله حق، آبرس شالقون، اردها و نرمیق اشاره کرد.



رودخانه‌های سراب
سراب به دلیل قرارگیری در منطقه ای کوهستانی بسیار پر آب بوده و دارای رودخانه‌های خروشان بسیاری است. رودخانه‌های که در بخش‌های مختلف سراب جاری هستند. از مهم‌ترین رودخانه‌های سراب می‌توان به رودخانه‌های سوین، آغمیون، پسلر و تاجیار، وانِق چای، آجی چای و ارزنق اشاره کرد. هر کدام از این رودخانه‌ها به تنهایی یک جاذبه گردشگری محسوب می‌شود.

روستای آغمیون
یکی دیگر از جاهای دیدنی سراب، روستاهای این شهرستان است. روستای آغمیون با طبیعت زیبای خود به عنوان یک جاذبه گردشگری سراب شناخته می‌شود. روستای آغمیون در میان جاده اردبیل به سراب قرار دارد. این روستا روی کوهپایه‌های سبلان و در ۱۰ کیلومتری شمال‌شرقی سراب قرار گرفته است. این منطقه دارای مساحتی بیش از ۵۰ هکتار می‌باشد و به دلیل کوهستانی بودن در اغلب روزهای سال (حتی در فصل تابستان) بسیار خوش آب‌وهوا است. روستای آغمیون پوشش گیاه گسترده و باغ‌های گوناگون بسیار سرسبز و زیبا دارد. در این روستا رودخانه آغمیون‌چای جاری است و زیبایی روستا را دوچندان کرده است.

مسجد جامع سراب
مساجد جامع در هر شهری یک جاذبه گردشگری مهم محسوب می‌شود. مسجد جامع سراب که در مرکز شهر سراب قرار دارد، یکی از قدیمی‌ترین جاذبه‌های شهر محسوب می‌شود. قدمت مسجد جامع سراب به قرن ۹ هجری قمری باز می‌گردد. این مسجد از سال ۱۳۴۷ به عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شده است. از ویژگی‌هایی منحصربه‌فرد مسجد جامع سراب (که آن را از سایر مساجد متمایز می‌سازد) عدم وجود گلدسته، مناره و مزین نمودن محراب آن با کاشی‌کاری و نقاشی‌های اسلیمی است. همچنین شبستان مسجد جامع سراب بسیار وسیع می‌باشد و در حدود ۶۰ ستون دارد. مسجد جامع سراب از مهم‌ترین جاهای دیدنی سراب به حساب می‌آید که نباید بازدید آن را فراموش کنید.

روستای رازلیق
یکی دیگر از روستاهای زیبای سراب که از جاهای دیدنی سراب نیز به حساب می‌آید، روستای رازلیق است. رودخانه پسلر از این روستا عبور می‌کند و طبیعت زیبایی در حاشیه خود ایجاد کرده است. علاوه‌بر ان، در نزدیکی روستا، کوهی به نام زاغالان دیده می‌شود که بر قسمتی از کوه یک سنگ‌نوشته‌ وجود دارد. این سنگ‌نوشته که سنگ‌نوشته رازلیق مشهور است، به پیروزی‌های پی‌در‌پی آرگیشتی دوم، یکی پادشاهان اورارتو اشاره می‌کند. این پیروزی‌ها در طی جنگ‌های مختلف و در حدود صدسال پیش از میلاد اتفاق افتاده است.



سنگ‌نوشته قیرخ قیزلار
یکی دیگر از جاهای دیدنی سراب که با تاریخ این شهرستان عجین شده، سنگ نوشته قیرخ قیزلار است. این سنگ‌نوشته در دره قراکوه، روستا نشتبان قرار دارد. سنگ‌نوشته قیرخ قیزلار به خط میخی اورارتویی نوشته شده و متن کتیبه مربوط به آرگیشتی دوم، یکی از پادشاهان اورارتو است. در این سنگ‌نوشته به پیروزی‌های او و تصرف سرزمین‌های گیردو، گیتو هانی و توایشدو اشاره دارد.



سوغات و صنایع دستی سراب

صنایع دستی سراب بسیار متنوع و گسترده است. این صنایع از کیفیت بالای برخوردار هستند. برخی از این صنایع‌دستی سراب عبارت است از فرش و قالی شریبان و مهربان، گلیم، منبت‌کاری و حکاکی روی فلز.
سراب به دلیل دارا بودن مراکز دامداری فراوان، لبنیات و کره‌های محلی بسیار تازه و خوش‌طعمی دارد که در  سفر به این شهر توصیه می‌کنیم که آن‌ها را تهیه و میل کنید. از دیگر سوغاتی‌ها خوشمزه سراب می‌توان به انواع عسل، فتیر و غیه اشاره نمود.



غذاهای سنتی سراب


سراب هم مانند استان آذربایجان شرقی غذاهای سنتی فراوان و خوشمزه‌ای دارد. اما یکی از بومی‌ترین و البته خوشمزه‌ترین خوراک‌های این شهرستان تاوا کبابی است. همچین آبگوشت و شیر طبیعی سراب نیز بسیار مشهور می‌باشد. لبنیات روستای طاران در کل این منطقه زبانزد است، بنابراین اگر گذرتان به این روستای زیبا افتاد، حتما لبنیات روستا را تهیه کنید.

ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:

797 بازدید

0 نظر

درج: 19 اردیبهشت 1401

افزودن نظر

نظرات کاربران

در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.

عضویت در خبرنامه ایمیلی :
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
رضایت مندی مشتری
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره کتاب مجازی
برند محبوب مصرف کنندگان
Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir