بناب

0
بناب

آذربایجان شرقی

بناب

معتدل کوهستانی

جاذبه ها: 9 تا

بناب از شهرهای استان آذربایجان شرقی و مرکز شهرستان بناب است که در مجاورت رودخانه صوفی‌چای و در دامنه جنوبی کوه سهند قرار دارد و طبق سرشماره سال ۱۳۹۵، جمعیتی بالغ بر ۸۵,۳۰۰ نفر در این شهر زندگی می‌کنند که آن را تبدیل به ششمین شهر بزرگ و پرجمعیت استان کرده است. شهرستان بناب از شمال به شهرستان عجب‌شیر، از شرق به مراغه، از غرب به دریاچه ارومیه و از جنوب به ملکان و استان آذربایجان غربی محدود می‌شود. بناب از نظر موقعیت جغرافیایی، جایگاه ویژه و مهمی در کشور دارد؛ چراکه در نقطه تلاقی محور‌های اصلی استان‌های آذربایجان شرقی، کردستان، کرمانشاه و نیز عتبات عالیات قرار گرفته است.

طبق آثار تاریخی کشف‌شده، سکونت انسان در این شهر، پیشینه‌ای در حدود ۶ هزار سال دارد. در واقع از آنجا که این منطقه در دامنه‌ی کوه سهند و سواحل دریاچه ارومیه قرار دارد، همواره محلی عالی برای سکونت انسان بوده است و نشانه‌های تاریخی آن را می‌توان در آثار مکشوفه از قره تپه گزاوشت و قیزلار قلعه سی و... مشاهده کرد.

بناب را می‌توان شهر دوچرخه ایران نامید؛ چراکه اکثر مردم دوچرخه دارند و برای تردد در سطح شهر و رفتن به محل کار خود از آن استفاده می‌کنند. علاوه بر این، هر سال همایش دوچرخه سواری بزرگی نیز در این شهر برگزار می‌شود.

آب و هوای بناب

شهر بناب در دشت حاصلخیز بناب قرار گرفته است و از همین رو آب و هوای معتدلی دارد. در واقع بهترین زمان سفر به بناب را می‌توان اواسط بهار، تابستان و اوایل پاییز دانست که هوای خنک و مطبوعی بر این منطقه حاکم است. زمستان های این شهر سرد و برفی است و اگر از علاقه‌مندان به سرمای زمستان هستید، می توانید در زمستان سری به این شهر زیبا بزنید.


جاهای دیدنی بناب

شهر تاریخی بناب، جاذبه‌های متعددی دارد و از همین رو، هر سال گردشگران زیادی این شهر را به‌عنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کنند تا علاوه بر جاهای دیدنی بناب و طبیعت جذابش، با فرهنگ و تاریخ این مرز و بوم نیز بیشتر آشنا شوند.


جاذبه های تاریخی و فرهنگی بناب

آثار به دست آمده از کاوش‌های محلی همگی گواهی بر قدمت شهر بناب هستند و نمونه آن را می‌توان در معماری صخره‌ای روستای صور مشاهده کرد که به‌عنوان یکی از شاهکارهای معماری صخره‌ای ایران، قدمتش به سه هزار سال قبل برمی‌گردد. در هر واحد صخره‌ای، اتاق نشیمن، طویله، انباری، سکویی در اتاق نشیمن، نورگیر و سوراخ‌هایی برای آویزان کردن یا بستن وسایل وجود دارد. این روستا جزو روستاهای زنده کشور به شمار می‌رود که به گفته برخی کارشناسان، بافت تاریخی آن حتی از بافت تاریخی روستای کندوان نیز مهم‌تر است. اگر به این روستا رفتید، علاوه بر معماری صخره‌ای آن، گشت‌وگذاری هم در تفرجگاه توران دره‌سی، غارهای چاخمارخلار و قویونلار و کوهستان‌های اطراف آن داشته باشید که در فصل بهار بسیار دیدنی هستند.

یکی از دوران پررونق در تاریخ شهر بناب، عصر صفوی است. دوره ای که تبریز به عنوان مرکز حکومت در نظر گرفته شده بود. امروزه موزه صفوی بناب، در خانه تاریخی سیف العلماء دایر شده است. خانه‌ای که متعلق به عصر قاجار است و در سال ۱۳۸۰ به‌عنوان اثر ملی به ثبت رسید و در سال ۱۳۹۰ با تغییر کاربری به عنوان موزه، آثار مربوط به دوره صفوی را به نمایش می‌گذارد.

محوطه کوه قره شون که قدمت آن به دوران‌ تاریخی پس از اسلام برمی‌گردد، یکی دیگر از جاهای دیدنی بناب است که به‌عنوان یک اثر ملی ثبت شده است و تحت عنوان منطقه گردشگری قره قشون بناب ی‌شود.



روستای پلکانی توتاخانه با رنگ سرخ دیوارهایش می‌تواند برای هر گردشگری جذاب باشد؛ مخصوصا که هنوز بافت سنتی خود را حفظ کرده است و زندگی در آن جریان دارد. آب و هوای کوهستانی و چشم‌اندازهای شگفت‌انگیز و طبیعت بکر این منطقه نیز خود مزید بر علت شده است که گردشگران زیادی در بهار و تابستان از آن دیدن کنند.

پارک فدک بناب نیز در روزهای بلند تابستان به محلی برای پیک‌نیک خانواده‌ها تبدیل می‌شود و فرصت خوبی برای گردشگران فراهم می‌کند تا با مردم بناب تعامل و ارتباط بیشتری داشته باشند.


جاذبه های طبیعی بناب

تالاب قره قشلاق بناب به‌خاطر تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی به عنوان عروس تالاب‌های شمال غرب کشور شناخته می‌شود و می‌تواند در برنامه سفر شما قرار بگیرد.

سد دوش واقع در شمال شرق شهرستان بناب که روی رودخانه چوان چای احداث شد و در سال ۱۳۸۷ آغاز به کار کرد، یکی دیگر از جاهای دیدنی بناب است که اكوسيستم خاص آن باعث شده است پرنده‌های مهاجری همچون حواصيل، لک لک و... به آن کوچ کنند.


سوغات بناب

صنایع دستی بناب همچون قالی، گلیم، جاجیم، تولیدات چرم دست‌دوز، قلم‌زنی، بافتنی‎های سنتی، چاقوی بناب، حکاکی روی فلز و منبت چوب و... را می‌توانید به عنوان بهترین سوغات این شهر در نظر داشته باشید. بازار چهارسو بناب، یکی از بهترین جاها برای خرید چنین سوغاتی است.

خوراکی‌های خوشمزه‌ای مثل دوشاب، کشمش و فخری، حلوای سفید، عرقیجات سنتی و محصولات لبنی هم طرفداران خاص خود را دارند و خرید آن‌ها بخش مهمی از سفر گردشگران را تشکیل می‌دهد.



غذاهای محلی بناب

بی‌شک اکثر شما نام کباب بناب به گوشتان خورده است. کبابی که در هیچ کجای کشور، نظیر ندارد. این غذای خوشمزه که بیش از ۱٫۵ قرن سابقه دارد، هنوز هم بین گردشگران پرطرفدار است. مطمئنا شیوه ساتوری کردن گوشت و طعم متفاوتش، آن را این چنین محبوب کرده است.

«بیناب خوروشی» که همان خورش هویج و لوبیای آذربایجان است، یکی دیگر از غذاهای اصیل و قدیمی بناب محسوب می‌شود که چشیدن آن را به شما توصیه می‌کنیم.



اقامت در بناب

اگر به بناب سفر کردید و قصد ماندن در این شهر را داشتید، می‌توانید سری به هتل های بناب از جمله هتل لاله بزنید یا در صورت تمایل ویلا و سوئیت اجاره کنید. بدون شک بناب از جمله شهرهای ایران است که ارزش چند روز اقامت را دارد.


رستوران های بناب

كبابى گلشهر بناب، رستوران و کبابی باران، کبابی مخصوص بهزاد، رستوران مهدیه و کبابی نگین آذربایجان از جمله رستوران های بناب هستند که می‌توانید یکی از بهترین کباب‌های بناب یا سایر غذاهای خوشمزه منطقه را در آن‌ها نوش جان کنید و با انرژی مضاعف به گشت‌وگذار خود ادامه دهید.


راهنمای سفر به بناب

بناب با همه زیبایی و جاذبه‌های منحصربه‌فردش و مخصوصا کباب ممتازش، مقصد سفر گردشگران زیادی است. علاوه بر سفر زمینی، اگر مایل به سفر هوایی به بناب هستید، می‌توانید به مراغه پرواز کنید که فقط ۱۳ کیلومتر با بناب فاصله دارد. البته با توجه به اینکه امکان پرواز فقط در مسیر ترفت و برگشت تهران-مراغه و به دفعات محدود در هفته میسر است، می‌توانید به فرودگاه تبریز نیز سفر کرده و مسیر ۱۲۰ کیلومتری تبریز تا بناب را با سواری‌های بین شهری طی کنید.


سفر زمینی به بناب

برای سفر به بناب با اتوبوس می‌توانید با خرید بلیط به‌راحتی از پایانه غرب تهران راهی بناب شوید. اگر در سایر شهرهای ایران ساکن هستید، می‌توانید ضمن تماس با پایانه مسافربری محل سکونت خود، از وجود اتوبوس به بناب مطلع شوید و در صورت نبود آن، به مراغه یا تبریز بروید و از آنجا با اتوبوس یا سواری بین راهی، خود را به بناب برسانید. همچنین در نظر داشته باشید که با توجه به مبدا سفر شما، ممکن است برخی از اتوبوس‌های تبریز، در راه از بناب عبور کنند.

در صورتی که از طرفداران سفر ریلی هستید، برای سفر با قطار به بناب می‌توانید بلیط قطار تهران-تبریز را خریداری کنید و پس از گذر از مراغه، در ایستگاه بناب پیاده شوید. اگر هم در شهری به غیر از تهران زندگی می‌کنید، می‌توانید خود را به یکی از شهرهای واقع در مسیر ریلی تبریز برسانید و از ادامه مسیر با قطار لذت ببرید.

برای خیلی از گردشگران، هیچ چیز به اندازه سفر با خودروی شخصی و لذت بردن از مسیر سفر نمی‌تواند دلچسب و جذاب باشد. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، برای سفر زمینی به بناب می‌توانید از تهران حرکت کرده و با عبور از شهرهای کرج، قزوین، ابهر، زنجان و مراغه،‌ در نهایت به بناب برسید. فاصله تهران تا بناب حدود ۶۰۰ کیلومتر است که تقریبا هفت ساعت طول می‌کشد.

چنانچه می‌خواهید از مبدا سنندج یا شهرهای غربی ایران به بناب بروید،‌ باید به‌سمت دیواندره، سقز، بوکان، میاندوآب و ملکان حرکت کنید تا پس از طی مسافت ۳۳۵ کیلومتر، به بناب برسید. اگر هم می‌خواهید از بندرعباس یا هریک از شهرهای جنوب کشور سفری جذاب و طولانی به بناب داشته باشید، از طریق مسیر سیرجان-بندرعباس می‌توانید راهی شهر بابک، یزد، نایین، کاشان، قم و زنجان شوید تا سرانجام به بناب قدم بگذارید.

برای اینکه از بیرجند در شرق کشور، ‌سفری به شمال غرب کشور داشته باشید، می‌توانید از مسیر بیرجند، کاشمر، سبزوار، شاهرود، تهران و زنجان، خود را به بناب برسانید. پیمودن این مسیر ۱۶۰۰ کیلومتری حداقل به ۲۰ ساعت زمان نیاز خواهد داشت.

ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:

649 بازدید

0 نظر

درج: 20 فروردین 1401

افزودن نظر

نظرات کاربران

در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.

عضویت در خبرنامه ایمیلی :
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
رضایت مندی مشتری
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره کتاب مجازی
برند محبوب مصرف کنندگان
Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir