گچساران

0
گچساران

کهگیلویه و بویراحمد

گچساران

نیمه بیابانی

جاذبه ها: 15 تا

گچساران یکی از شهرهای زیبا استان کهگیلویه و بویراحمد است که دیدنی‌ها و جاذبه‌های طبیعی و تاریخی بسیاری دارد.
گچساران در جنوب غربی استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است که به‌دلیل داشتن میدان‌های نفتی و گازی متعدد به سرزمین آب و آتش شهرت دارد. این منطقه رهمچنین به‌دلیل قرارگیری در ارتفاع به بام نفتی ایران نیز شناخته می‌شود. گچساران در منطقه گرمسیر قشلاقی قرار گرفته است و آب‌و‌هوای معتدل و خشکی دارد. از پیشینه و قدمت تاریخی این منطقه اطلاعات کافی در دست نیست اما دیدنی‌های تاریخی متعددی همچون بقایای دو گنبد قدیمی در این منطقه دیده می‌شود. موقعیت جغرافیایی گچساران نیز جاذبه‌ها و دیدنی‌های طبیعی زیبایی را ایجاد کرده است که گردشگران بسیاری از مناطق طبیعی و بکر آن دیدن می‌کنند. 

پل خیری و محمدخان

پل خیری و محمدخان در مسیر گچساران به دهدشت و در ۵۰ کیلومتری شمال غرب آن واقع شده است. این پل عظیم که ۱۴۰ متر طول و هفت دهانه دارد، روی رودخانه خیرآباد و در دوران اسلامی بنا شده است. پل تاریخی خیری و محمدخان در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
  • آدرس۴۵ کیلومتری راه ارتباطی گچساران به دهدشت

پل بند خره خهکی
پل بند خره خهکی در سه کیلومتری روستای انبارگاه واقع شده است که قدمت آن را دوران‌های تاریخی پس از اسلام می‌دانند. این پل تاریخی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
  • آدرسشهرستان گچساران، بخش مرکزی، دهستان لیشتر، سه کیلومتری شمال شرق روستای انبارگاه

پل ساسانی خیرآباد
 
پل ساسانی خیرآباد که به‌عنوان یک اثر ملی و تاریخی به ثبت رسیده است در ۱۳۰ متری چهار طاقی خیر آباد قرار دارد. این پل تاریخی متعلق به دوران حکومت ساسانیان است.
  • آدرسشهرستان گچساران، بخش مرکزی، دهستان لیشتر، روستای ده ناصر، ۱۳۰ متری چهارتاقی خیرآباد (مشاهده در نقشه)

پل بریم
 
پل بریم گچساران اثری برجای مانده از دوران ساسانیان است که به‌صورت طاق‌های کمانی به هم پیوسته شکل گرفته است. این پل تاریخی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
  • آدرسباشت، هشت کیلومتری قسمت شرق شهرستان باشت، جنب روستای چم بلبل

چهار طاقی خیرآباد
 
چهار طاقی خیرآباد که اثری برجای مانده از پادشاهی دوران ساسانیان است به‌خوبی معماری، مذهب و شیوه حکومت آن دوران را نمایش می‌دهد. این اثر تاریخی که نمادی از قدمت کهن این منطقه است در ۵۰ کیلومتری شهر گچساران واقع شده است.
  • آدرسگچساران، جاده بهبهان دهدشت، منطقه خیرآباد علیا

گنبد لیشتر
 
گنبد لیشتر یکی از بناهای تاریخی این منطقه محسوب می‌شود که در ۳۰ کیلومتری گچساران در دشت لیشتر قرار گفته است. قدمت این گنبد به قرن هفتم و دوران سلجوقیه می‌رسد. این گنبد تاریخی که پلانی مربع شکل دارد به‌شکل هندسی هشت‌ ضلعی و سپس به‌صورت یک گنبد مخروطی شکل با استفاده از فیلپوش‌ها تبدیل می‌شود. از ویژگی‌های بارز این بنای تاریخی می‌توان به نوع چینش سنگ‌ها و چگونگی ساخت بنا اشاره کرد که به آن اهمیت بالایی بخشیده است. این اثر تاریخی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
  • آدرسگچساران، مرکز دهستان لیشتر، روستای علی آباد

دژ سلیمان
 
دژ سلیمان که در ارتفاعات کوهی با همین نام واقع شده است، گفته می‌شود که روزگاری مقر «سلیمان‌بن طاهر گناوه‌ای»، یکی از رهبران فرقه‌ی قرامطه بوده است و به همین دلیل به این نام نیز شهرت یافته است. این دژ که در میان ارتفاعات واقع شده است یکی از چند قلعه غیرقابل نفوذ و استوار اسماعیلیان در بخش جنوبی کشور محسوب می‌شود.
  • آدرسروستاى سلیمان، در ۲۰ کیلومتری جنوب غرب گچساران 

آسیاب خربل
آسیاب خربل در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است
آسیاب خربل از آثار تاریخی پس از اسلام است که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این آسیاب تاریخی در روستایی با همین نام قرار گرفته است.
  • آدرسشهرستان گچساران، بخش مرکزی، دهستان امامزاده جعفر، روستای خربل

قلعه باباکلان
قلعه باباکلان از قلعه‌های تاریخی منطقه به مشار می‌رود که قدمت آن به دوران پس از اسلام می‌رسد. این قلعه تاریخی که در روستایی با همین نام واقع شده به ثبت ملی رسیده است.
  • آدرسشهرستان گچساران، روستای باباکلان

قلعه شامبراکان
 
قلعه شامبراکان در دامنه ارتفاعات در ۴۵ کیلومتری گچساران واقع شده است. این قلعه تاریخی از گچ و سنگ در دو طبقه بنا شده است که قدمت آن به دوران میانه اسلامی می‌رسد. این قلعه که دارای شاه‌نشین بوده در ابعاد ۲۰ در ۲۰ متر ساخته شده است. طبقه اول ان محل زندگی خدمه و طبقه دوم آن محل زندگی خان بوده است. قله شامبراکان در دوران قاجار بازسازی شده است.
  • آدرس۴۵ کیلومتری شمال شهرستان گچساران

تنگ باشتک
 
تنگ باشتک مسیری مارپیچی و سنگی است که عرض پهناوری دارد. این جاذبه طبیعی و دیدنی در هفت کیلومتری شمال شرقی گچساران واقع شده است. در این مسیر مارپیچ‌گونه و سنگی، گردشگران می‌توانند چشم‌اندازهای تماشایی از صخره‌های بی‌نظیر و تنگ تماشا کنند.
  • آدرسهفت کیلومتری شمال شرقی شهرستان گچساران

آبشار گنج بنار
آبشار گنج بنار در دامنه کوه خاییز در هفت کیلومتری شمال گچساران واقع شده است. این آبشار با ۳۰ متر ارتفاع از چشمه‌های متعددی سرچشمه می‌گیرد که محیطی مطبوع و زیبا ایجاد کرده است.
  • آدرسهفت کیلومتری شمال گچساران، در دامنه کوه خاییز

آبشار کیوان لیشتر
 
آبشار صخره‌ایی کیوان لیشتر به‌صورت پلکانی از هفت آبشار کوچک تشکیل شده است. این آبشار که در محل اتصال دو رودخانه‌ی «دره تنگ درک» و «دره سور» سرریز می‌شود در ۲۵ کیلومتری گچساران در منطقه لیشتر قرار گرفته است. این آبشار زیبا در دل طبیعت با برکه‌ها و استخرهای متعدد چشم‌انداز منحصربه‌فردی را ایجاد کرده است.
  • آدرسشهرستان گچساران، روستای لیشتر 

روستای مارین

روستای مارین از شمال، به کوه «ولی گنج» و از جنوب‌غربی به «کوه کاردی» محدود می‌شود. این روستا در ۳۶ کیلومتری شهر گچساران و در ارتفاع ۱,۰۸۰ متر از سطح دریا واقع شده است. این روستا که از روستاهای تاریخی ایران به شمار می‌رود، باوجود قرارگرفتن در منطقه‌ایی گرمسیر، آب‌و‌هوای معتدل و مناسبی دارد. خانه‌های روستا عموما از سنگ هفت خشت، گل و آجر ساخته شده‌اند. چشم‌انداز طبیعی روستا، قرارگیری در میان دره‌ایی که اطراف آن را ارتفاعات سرسبز فرا گرفته، منجر شده است تا هرساله طبیعت‌دوستان و گردشگران بسیاری برای اقامت به آن سفر کنند.
  • آدرسهرستان گچساران، ۳۶ کیلومتری شمال شهر گچساران، روستای مارین 

منطقه حفاظت شده کوه خامین
 
منطقه حفاظت شده کوه خامین با وسعت بیش از ۲۵ هزار هکتار در حدود ۳۰ کیلومتری دو گنبدان قرار گرفته است و دارای پوشش گیاهی و جنگلی متنوعی همچون بلوط، ارژن، انجير وحشی، کيکم، چويل ،گون، زالزالک و کلخنگ است. این منطقه حفاظت شده که هم‌اکنون مورد توجه گردشگران به‌عنوان تفرجگاهی طبیعی و زیبا واقع شده است در حقیقت با هدف حمايت از جمعيت پلنگ، بز و پازن، قوچ و ميش و كبك دری از سال ۱۳۷۸ تحت حفاظت قرار گرفت. گونه‌های جانوری گوناگونی نظیر لنگ، خوک وحشی، سمور وحشی، جغد، گرگ، خرگوش و شاهين نیز در این منطقه دیده می‌شود.
  • آدرس:  ۳۰ کیلومتری در شمال شرق دوگنبدان، مرکز شهرستان گچساران

ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:

1,322 بازدید

0 نظر

درج: 18 آذر 1400

افزودن نظر

نظرات کاربران

در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.

عضویت در خبرنامه ایمیلی :
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
رضایت مندی مشتری
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره کتاب مجازی
برند محبوب مصرف کنندگان
Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir