۱۲ دی، بهعنوان روز رشت در تاریخ نامگذاری شده است. این شهر، مقصدی فوقالعاده و پر از جاذبههای طبیعی و تاریخی است. رشت که به شهر باران نیز مشهور است، با آبوهوایی معتدل و دلپذیر، میزبان پارکهای سرسبز، تالابها و بوستانهای جنگلی است. رشت از لحاظ تاریخی نیز، یکی از بزرگترین مراکز تجاری و گذرگاهی بوده که ایران را به روسیه و اروپا وصل میکرده است. قدمت شهر رشت به قرن سیزدهم میلادی برمیگردد؛ اما تاریخ مدرن آن را به دوره صفویه مرتبط میدانند. بازدید از بناهای تاریخی، خانههای روستایی با معماری سنتی و مساجد از جمله فعالیتهایی هستند که به افراد علاقهمند به تاریخ و معماری توصیه میشود. در ضمن، بهتر است بدانید که رشت بهعنوان پایتخت خلاق غذا توسط سازمان یونسکو انتخاب شده است؛ پس لذت مزه کردن غذاهای محلی گیلان را در رستورانهای بیشمار این شهر از دست ندهید.
پارک مشاهیربوستان مفاخر رشت که در قدیم با نامهای باغ سالار، باغ بذر و پارک چمارسرا شناخته میشد، با قدمتی از سال ۱۳۲۶، در مسیر میدان رازی و حدود ۲۰۰ متری میدان یخسازی قرار دارد. دلیل نامگذاری این پارک به پارک مشاهیر، این است که هرکدام از پیادهروها و خیابانهای آن را به نام مشاهیر شهر رشت و استان گیلان نامگذاری کردهاند. بازدید از بوستان مفاخر رشت را با درختان بسیار قدیمی و پوشش گیاهی بسیار متنوع در سفر به رشت از دست ندهید.
تالاب عینکتالاب عینک یا دریاچه عینک، یک تالاب طبیعی در منطقه چهار شهر رشت در نزدیکی پارک دانشجو است. این تالاب، بزرگترین تالاب شهری ایران و دومین تالاب بزرگ استان گیلان به شمار میآید. دلیل نامگذاری این تالاب به نام تالاب عینک به این دلیل است که شکل آن در عکسهای هوایی، شبیه به عینک است. آب تالاب عینک از بارش باران و آب مازاد زمینهای کشاورزی اطراف جمع میشود و این تالاب به هیچ رودخانهای راه ندارد. در بازدید از این تالاب، با ماهیگیران محلی و پوشش گیاهی زیبایی روبهرو خواهید شد که تصویری زیبا را از رشت برای شما میسازند.
چشمه آب شور لاکانچشمه آب شور لاکان در ضلع شرقی روستای آقادانا پیر و در مسیر رشت به لاکان در دل جنگلی انبوه و زیبا قرار دارد. مردم این منطقه، این چشمه را مقدس میدانند و در فصول گرم، از آب آن برای درمان بیماریهای پوستی استفاده میکنند.
گوهررودرشت، یکی از شهرهای ایران است که مانند بسیاری از پایتختهای اروپایی، دو رودخانه از آن عبور میکند. رودخانه گوهررود یکی از دو رود شهر رشت است که با عبور از دل شهر به تالاب انزلی منتهی میشود؛ اما متاسفانه این رود در سالهای اخیر دچار آلودگی شده است و امید میرود که با رسیدگی مسئولان شهری، زیبایی و شکوه به این رودخانه برگردد.
موزه گنجینهموزه گنجینه رشت در ساختمانی ۷۰ ساله در سبزه میدان قرار دارد. این موزه از دو بخش مردمشناسی و باستانشناسی تشکیل شده است. بخش مردمشناسی، شامل مجسمههایی از مردم بومی در حال کار و زندگی در کنار لوازم مختلف قدیمی، لباسهای محلی، وسایل زندگی قدیمی مثل انواع قاشق چوبی، ظروف سفالی و فلزی، اسناد، وسایل زینتی و غیره است و بخش باستانشناسی در زیرزمین یا سرداب ساختمان، اشیا، دستسازهها و یافتههای باستانی کل سرزمین گیلان را به نمایش میگذارد. جذابترین بخشهای موزه اشیا و اسکلتهای کشف شده از تپههای مارلیک رودبار، تالش و دیلمان هستند. موزه رشت در گذشته متعلق به میرزا حسین خان کسمایی، از یاران میرزا کوچک خان جنگلی بود؛ اما وزارت فرهنگ و هنر در سال ۱۳۴۹ هجری شمسی، این موزه را خریداری کرد.
خانه قدیریخانه قدیری، یکی از خانههای تاریخی رشت با قدمتی از دوران پهلوی است. این خانه تاریخی که فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، در ضلع شرقی سبزه میدان رشت قرار دارد و توسط محمدولی تنکابنی، سپهدار حکمران گیلان ساخته شد.
کارتینگ رشتکارتینگ رشت با پیست ۶۰۰ متری و با امکانات ایمنی کامل، یک مکان فوقالعاده برای تفریح و تجربه هیجان است. این پیست در محدوده فرودگاه رشت ساخته شده است و شما میتوانید در روزهای غیربارانی برای خود جا رزرو کنید و از تفریح در آن لذت ببرید.
بازار بزرگ رشتبازار بزرگ رشت، یکی از بازارهای قدیمی رشت است که این شهر را به بهترین شکل ممکن به تصویر میکشد. بازار بزرگ رشت با مساحت ۲۴ هکتار، شامل میدان بزرگ، میدان کوچک، چهارسوقها و کاروانسراهایی میشود که از جاذبههای گردشگری و تاریخی این بازار به شمار میآیند. در هر فصلی از سال که به بازار بزرگ رشت بروید، با انواع محصولات تازه ماتند میوه، سبزیجات محلی، ماهی و غیره روبهرو خواهید شد که با عطر و رنگ بینظیر خود، شما را مسحور خواهند کرد.
باغ محتشمباغ محتشم یا پارک شهر رشت، قدیمیترین پارک این شهر است. این پارک در دوران حکومت ناصرالدین شاه ساخته شده است و امروزه اصلیترین پارک رشت محسوب میشود. اکبرخان بیگربیگی که از مالکان و ثروتمندان طراز اول ایران و اجارهدار گمرکات شمال کشور در آن دوران بود، مالک و بانی اصلی ساخت این باغ زیبا است. کاشت نهالها، خیابانکشی و احداث عمارت تابستانی (عمارت کلاهفرنگی) همگی تحت نظارت اکبرخان بیگربیگی انجام شده است.
بعد از درگذشت اکبرخان بیگربیگی، این باغ به تنها وارث وی، یعنی دخترش رسید. دختر او همسر پسرعموی خود، صادق خان محتشمالملک بود و پس از آن این باغ به باغ محتشم شهرت یافت. در دوره پهلوی، دولت این باغ را در ازای بدهی مالیاتی به تصرف خود درآورد و از آن پس این باغ بهعنوان پارک عمومی در اختیار استفادهی عموم قرار گرفت.
پارک ملتپارک ملت، دومین پارک بزرگ رشت و یکی از قدیمیترین باغهای این شهر به نام سیاه باغ است. زمینهای فوتبال، والیبال، بسکتبال، تنیس روی میز، آبنمای موزیکال، ساعت آفتابی قطبی و برکه طبیعی از امکانات این پارک قدیمی و زیبا هستند. جالب است بدانید که نخستین ساعت آفتابی آنالماتیک ایران در سال ۱۳۸۱ در این پارک نصب شد. بازدید از آکواریوم بزرگ این پارک که در آن ماهی های زینتی متعددی نگهداری میشود را به هیچ عنوان از دست ندهید.
پارک دانشجوپس از عبور از تالاب عینک به پارک دانشجو میرسید که از تفریحات آن میتوان به مکان ماهیگیری، پیست دوچرخه سواری، میز پینگ پنگ، وسایل ورزشی، میز شطرنج و ... اشاره کرد. پارک دانشجو در نزدیکی پارک مشکات و پارک مفاخر رشت قرار دارد و به شما پیشنهاد میکنیم که حتما از این سه پارک زیبا در سفر به رشت دیدن کنید.
رودخانه زرجوبرودخانه زرجوب از کوههای کمارتفاع «هراز مرز»، «نیزه سر»، «جوگلبندان» و «کچا» از حدود ۲۵ کیلومتری جنوب رشت سرچشمه میگیرد و سپس به رودخانه گوهررود میپیوندد. این دو رود با یکدیگر رودخانهای به نام «پیربازار» را تشکیل میدهند که در آخر به تالاب انزلی میریزد. رودخانه زرجوب در گذشته خیلی پررونق بود و در آن ماهیگیری میشد؛ اما در سالهای اخیر بهعلت آلودگی و جاری شدن فاضلاب به آن، زیبایی خود را از دست داده است. رودخانه زرجوب، کماکان غذای پرندگان مهاجر را تامین میکند و شما میتوانید برخی از گونههای نادر پرندگان را در اواخر پاییز تا پایان زمستان در اطراف این رودخانه مشاهده کنید.
دبیرستان شاپوردبیرستان شاپور، شاهپور یا بهشتی رشت در گذشته شاهپور، با قدمتی از دوران پهلوی در میدان فرهنگ رشت قرار دارد. این مدرسه که جزو آثار ملی ایران است، اولین دبیرستان گیلان است که در آن آمفی تئاتر، آزمایشگاه و دیگر تاسیسات ساخته شد.
آرامگاه میرزا کوچک خان جنگلیآرامگاه میرزا کوچک خان جنگلی در جنوب شهر رشت، در محله سلیمان داراب، یکی از جاذبههای تاریخی رشت است. این بنا پس از انقلاب اسلامی بر طبق اصول معماری سنتی بهشکل یک هشت ضلعی برای یادبود این فرد ساخته شد. میرزا یونس معروف به میرزا کوچک، یکی از دلیر مردان شمال کشور بود که در مقابل بیگانگان و اشغالگران روسی ایستادگی کرد. میرزا کوچک خان در محله قدیمی استادسرای رشت به دنیا آمد و در ۱۱ آذر ۱۳۰۰ از دنیا رفت.
خانه میرزا کوچک خان جنگلیخانه میرزا کوچک خان جنگلی در خیابان سهیل دبیری، یکی دیگر از جاذبههای گردشگری رشت است. این خانه دو طبقه با مساحت ۳۰۰ متر مربع در سال ۱۳۸۱ به سبک معماری بومی بازسازی شد.
محله ساغری سازانمحله قدیمی ساغری سازان، مکانی فوقالعاده برای افراد علاقهمند به عکاسی، معماری و تاریخ است. ساغری نوعی کفش چرم است که در زمان قدیم استفاده میشد. دباغی و ساخت این نوع کفش در این محله کار انجام میشد و به همین علت، نام آن را ساغری سازان گذاشتهاند. چند ساختمان قدیمی از جمله حمام حاجی، با سردری عجیب، خانه سمیعیها یا همان خانه فرهنگ با معماری دوران قاجار و رنگی آبی، مسجد گلدسته با گلدسته تازه بازسازی شده و خانههای قدیمی متروکه از جمله جذابیتهای این محله هستند.
مسجد صفیمسجد صفی یا شهیدیه، یکی از مساجد تاریخی شهر رشت است که در محدوده بازار قرار دارد. طبق برخی از روایتهای تاریخی، شیخ صفیالدین اردبیلی بهدلیل دوستی با شیخ زاهد گیلانی به گیلان سفر میکند و در محل این مسجد چاهی حفر میکند تا یک عبادتگاه بسازد؛ عبادتگاهی که در آینده به مسجد تبدیل میشود.
خانه ابریشمیقدمت خانه ابریشمی در ضلع جنوب شرقی میدان صیقلان به دوران قاجار برمیگردد. خانه ابریشمی متعلق به خانواده حاج میر اسماعیل حاکمی است که در دوران ناصرالدین شاه،، کلانتر رشت بود. این خانه دو طبقه در زمینی با مساحت تقریبی دو هزار متر مربع و زیربنای ۶۵۰ متر مربع ساخته شده است که هر طبقه هشت اتاق دارد. این عمارت زیبا برای بازدید عموم باز نیست؛ اما شما میتوانید در در ساعت اداری به آنجا بروید و با اجازه گرفتن از مدیریت مجموعه از آن بازدید کنید. پلهها و نردههای چوبی، سقفهای آینهکاری و گچبری شده و دیوارهای پر از نقشونگار رنگارنگ در داخل اتاقها و وجود دو تالار به نامهای تالار آیینه و تالار چینی، این مکان را تبدیل به بهشتی برای افراد علاقهمند به تاریخ و معماری میکنند.
بقعه دانای علیبقعه دانای علی در محله چمارسرای رشت، یکی از مکانهای زیارتی این شهر است که جایگاه ویژهای در اعتقادات مردم رشت دارد. دانای علی، عارفی وارسته و مردی باتقوا بود که در سال ۱۲۱۲ هجری قمری در روستای سیاه اسطلخ رشت به دنیا آمد. گفته میشود که وی توانست به مقام ابدالی برسد؛ مقامی در عرفان که به معنی انسان کامل است. در سال ۱۳۲۱ هجری شمسی، شهرداری قصد داشت تا این بقعه را بهدلیل تعریض خیابان، تخریب کنند؛ اما بهدلیل مخالفت و اعتراض مردم در روند عریضتر کردن خیابان، این بقعه وسط خیابان قرار گرفت.
کلیساهای رشتکلیسای مسروپ مقدس، یکی از جاذبههای گردشگری رشت در میدان شهرداری است که قدمت آن به اواخر دوره قاجار و اوایل دوره پهلوی برمیگردد. این بنا در سال ۱۳۸۶ در فهرست آثار ملی ثبت شد.
کلیسای بیستونکلیسای بیستون در سبزه میدان، یکی از کلیساهای مهم و فعال ارامنه مقیم رشت است که در روزهای یکشنبه در آن مراسم نیایش برگزار میشود؛ اما در روزهای دیگر هفته امکان بازدید محدود از آن وجود دارد.
عمارت کلاه فرنگیعمارت کلاه فرنگی در دوران قاجار در باغ محتشم ساخته شده است و همان طور که گفته شد، اکبرخان بیگلربیگی مالک آن بود. عمارت کلاهفرنگی از بیرون سه طبقه به نظر میرسد اما در واقع چهار طبقه دارد. این بنا در ۲۶ آبان ۱۳۷۵ با شمارهی ۱۷۶۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
گلسارگلسار، نام محلهای در شمال شهر رشت است که رستورانها، کافهها، بوتیکها و مراکز خرید بسیاری در آن قرار دارند. خیابان اصلی گلسار، بلوار سمیه، بلوار توحید، بلوار گیلان، بلوار نماز، بلوار دیلمان و بلوار سنبل از خیابانهای اصلی این محله هستند. بلوار گلسار، یکی از لوکسترین و بهترین خیابانهای رشت در این منطقه است که تجربه قدم زدن در آن در کنار درختان سر بهفلک کشیده بهخصوص در شب، یکی از بهترین خاطرههای شما را در این شهر میسازد.
گلسار دارای دو پارک به نامهای بوستان توحید و گلپارک گلسار است. گلپارک گلسار یا پارک ۱۱۸ در بلوار ناز، پارکی قدیمی و محبوب در میان ساکنان گلسار است. بوستان توحید نیز، یک پارک حاشیه رودخانه محسوب میشود و شکل خطی دارد. بوستان توحید از یک طرف به رودخانه زرجوب و از طرف دیگر به خانهها در انتهای کوچهها منتهی میشود.
برج ساعتبرج ساعت رشت در گذشته برای آگاه کردن افراد نسبت به آتشسوزی و سایر خطرات، مورد استفاده قرار میگرفت. این برج که یکی از قسمتهای بلدیه است، حدود ۲۴ متر ارتفاع دارد. برج ساعت، هر نیم ساعت یکبار زنگ میزند و گذشت زمان را به شما یادآوری میکند.
پارک جنگلی سراوانپارک جنگلی سراوان، در قسمت غربی جاده رشت تهران با ۱۴۸۷ هکتار وسعت و فضایی سرسبز و جادویی، از زیباترین جاهای دیدنی اطراف رشت محسوب میشود. سراوان، یکی از قدیمیترین زمینهای جنگلی گیلان است که پوشش گیاهی منحصربهفرد آن، این پارک را تبدیل به مکانی با اهمیت ویژه کرده است. یک آبگیر کوچک نیز در پارک جنگلی سراوان وجود دارد که با یک سکوی چوبی، مکانی مناسب برای عکاسی و لذت بردن از طبیعتی بکر است. جالب است بدانید که نخستین موزه میراث روستایی کشور نیز در بخشی از این پارک طبیعی قرار دارد که بههیچوجه نباید بازدید از آن را از دست بدهید. زمین پینتبال، موتورهای چهار چرخ، آلاچیق و جاده جنگلی از دیگر امکانات تفریحی این پارک هستند.
مرداب سراوانمرداب سراوان در پارک جنگلی سروان، مکانی بینظیر با امکان قایق سواری است که در نگاه اول به نظر، یک زمین پوشیده از چمن میآید. این مرداب در طی سالهای اخیر بهدلیل انباشت آب راکد و رشد گیاه سبز خرفه شکل گرفته است. این گیاه ریز سبز که تمام سطح آب را پوشانده است، از نظر محیط زیستی، یک گیاه مخرب به حساب میآید؛ زیرا با مصرف اکسیژن آب، باعث مردن ماهیهای موجود در آب میشود.
میراث روستایی گیلانموزه میراث روستایی گیلان در ۱۸ کیلومتری آزاد راه دشت به قزوین در پارک جنگلی سراوان، مکانی فوقالعاده برای درک فرهنگ و سنتهای گیلان است. شما میتوانید علاوه بر بازدید از این موزه صنایع دستی و سوغاتیهای اصلی گیلان را خریداری کنید.
آبگیر فشتامآبگیر فشتام در مسیر جاده سراوان بهسمت جاده سیکل ترکیبی قرار دارد. این آبگیر در فصل پاییز و زمستان کاملا پر آب است و بازدید از آن در فصل پاییز، زمانی که درختان زرد و نارنجی اطراف آن را احاطه میکنند، بهشدت توصیه میشود. عمق این آبگیر در فصل بهار و تابستان کاهش مییابد؛ اما سطح آبگیر از گلهای صورتی نیلوفر آبی پر میشود که در کنار درختان سبز، منظرهای فوقالعاده برای عکاسی خلق میکنند.
دریاچه سقالکساردریاچه یا سد خاکی سقالکسار، یکی از بزرگترین دریاچههایی است که در اطراف رشت در نزدیکی چماچاه و روستای سقالکسار قرار دارد. این دریاچه با چشماندازی باورنکردنی، چشم شما را در بدو ورود به خود خیره خواهد کرد. در توضیح معنای نام این دریاچه باید بگوییم که «سقال» بهمعنای محل آب خوری و «لک» و «سار» نام دو پرنده زیبا هستند و در کل، معنی سقالکسار، «محل آبخوری بالای تپه» است. دریاچه در میان جنگل انبوهی قرار دارد و در اطراف آن چند آلاچیق و یک کافیشاپ بسیار زیبا با معماری سنتی ساخته شده است. ارتفاع و وسعت آب دریاچه بهدلیل کاهش بارندگی و تبخیر آب در فصل تابستان کمتر میشود؛ پس بهتر است که در فصل بهار به این دریاچه در نیم ساعتی رشت سفر کنید.
تالاب اژدراک گیلان در نزدیکی دریاچه یا سد خاکی سقالکسار قرار دارد و بهدلیل اینکه زیاد شناختهشده نیست، فضایی دنج و آرام را برای طبیعتگردی در اختیار شما میگذارد.
امامزاده هاشمآرامگاه امامزاده هاشم در ۳۰ کیلومتری جاده رشت قزوین، یکی از اماکن زیارتی استان گیلان است. گفته میشود که این امام زاده از نسل امام موسی کاظم است.
پارک جنگلی و ساحلی درنیکاپارک جنگلی و ساحلی درنیکا در نزدیکی امامزاده هاشم قرار دارد. این پارک با محیطی دنج و آرام، از یک طرف به رودخانه سپیدرود و از طرف دیگر به جنگل منتهی میشود. یک پارک کوچک برای بچه ها و آلاچیق از جمله امکانات این پارک هستند که برای بازدید در فصل بهار و تابستان، بسیار مناسب است.
کاروانسرای لاتکاروانسرای لات یا کاروانسرای شاه عباسی در ۳۵ کیلومتری جنوب رشت و چهار کیلومتری امامزاده هاشم قرار دارد. این بنا در سال ۱۲۴۶ هجری قمری به دستور منوچهر خان معتمدالدوله ساخته شده است. کاروانسرای لات در دوران حمله روسها به پادگان نظامی تبدیل شد و همین تغییر کاربری، آسیبهای زیادی به آن وارد کرد. البته خوشبختانه در حال حاضر، پس از تعمیرات فراوان، این کاروانسرا دارای یک رستوران و اقامتگاه مسافران است و قطار گردشگری گیلان مسافران را در کنار این کاروانسرا پیاده میکند تا در برنامههای تفریحی و فرهنگی مثل اجرای موسیقی و نمایش شرکت کنند.
سد بیجارسد شهر بیجار در فاصله ۱۰ کیلومتری امامزاده هاشم قرار دارد. برای رسیدن به این سد زیبا و خاکی باید از یک جاده آسفالته و یک مسیر خاکی در حاشیه رودخانه عبور کنید که خود تجربهای فوقالعاده است. بازدید از دریاچه بزرگ پشت سد و تماشای زیباییهای جنگل و رودخانه در مسیر در کنار تفریحاتی چون ماهیگیری و شنا در این منطقه بکر و خلوت از آن دسته تجربیاتی است که بههیچوجه نباید از آن غافل شوید.
حاجی بکندهمنطقه ساحلی حاجی بکنده از توابع بخش خشکبیجار، در ۹ کیلومتری شمال شرقی خشکبیجار و در ۳۲ کیلومتری شهر رشت قرار دارد. این منطقه ساحلی، مکانی بکر و جذاب برای گردشگران است که با وجود ساحل شنی، ورزشهای ساحلی و شنا، صید ماهی، تماشای صید گروهی و زمستانی و خرید ماهی تازه از ماهیگیران، شما را عاشق خود خواهد کرد.
جیرسرباقرخالهمرکز اکوتوریستی جیرسرباقرخاله در فاصله ۱۸ کیلومتری از شهر رشت و در بخش خمام قرار دارد. جاذبه اصلی این مرکز، یک دشت بزرگ سرسبز است که پناهگاه حیوانات محسوب میشود. در این مرکز، یک رودخانه نیز قرار دارد که زیستگاه پرندگان بومی است و کایاکسواران میتوانند در آن فعالیت کنند. از دیگر جاذبههای این مرکز اکوتوریستی میتوان به یک کافه رستوران چوبی و یک بنای دو طبقه با معماری سنتی اشاره کرد که محل نمایش و فروش محصولات کشاورزی و صنایع دستی است.
پیر بازارروستای پیر بازار در فاصله ۶ کیلومتری در شمال شهر رشت قرار دارد و بسیاری از افراد، آن را بخشی از خود شهر رشت میدانند. این روستا با بافت سنتی و بازار قدیمی از محبوبترین جاذبههای گردشگری اطراف رشت است که برای بازدید از آن به حدود دو ساعت زمان نیاز دارید.
کچاروستای کچا در مسیر رشت به امامزاده هاشم قرار دارد و شما با حدود ۱۰ دقیقه رانندگی از رشت به آن میرسید. این روستای ساکت و به دور از همهمه، دارای یک اقامتگاه سنتی، چند کافه و رستوران سنتی و یک آبشار شگفتانگیز است که در انتهای روستا قرار دارد. نکتهای که در این روستا نظر شما را به خود جلب خواهد کرد، ویلاهای فراوان و مدرنی است که ساخته شدهاند یا در حال ساخته شدن هستند.
لشت نشالشت نشا در فاصله ۳۰ دقیقهای شهر رشت، با وجود بازار محلی، باغ استانداری، کاخ قطبی، مسجد جامع، رودخانه سپیدرود، پل تاریخی و پارکها مکانی فوقالعاده برای گذراندن یک روز بهیادماندنی در نزدیکی رشت است. این شهر با دریا فاصله چندانی ندارد و به همین علت، ویلاهای بسیاری برای اقامت در این منطقه ساخته شدهاند. مردم خونگرم و مهربان لشت نشا، انواع غذاهای محلی مانند جغور بغور و شیرینیهای خوشمزه از جمله «تختی» و کلوچه لشت نشا، خاطرهای خوش و فراموشنشدنی از سفر به این منطقه برای شما رقم خواهند زد.
روستای کوچک و زیبای لیچا در فاصله ۴۰ دقیقهای رشت و ۱۵ دقیقهای لشت نشا قرار دارد. این روستا با طبیعتی سرسبز، محصولات تازهای چون هندوانه، خربزه، برنج و بادام، اهالی خونگرم و ماهیگیری از رودخانه سپیدرود، مکانی بینظیر برای کسب یک تجربه اصیل گیلانی است.
کنارسرروستای کنارسر، روستایی کوچک است که تنها ۳۰ دقیقه با رشت فاصله دارد و پس از بخش کوچصفهان واقع شده است. تماشای خانهها و بافت قدیمی روستا در کنار کشاورزان و به مشام کشیدن عطر و بوی نشا در فضای آرامشبخش و خلوت این روستا، تجربهای است که بههیچوجه نباید آن را در سفر به رشت از دست دهید. این روستا دارای مکان اقامتی نیست و بیشتر برای یک سفر یک روزه توصیه میشود.
روستای پسیخان بالا، یک روستای بکر و فوقالعاده زیبا است که در مسیر رشت به فومن واقع شده است. مسیر رسیدن به این روستا از دو طرف با شالیزارهای برنج احاطه شده است و عطر برنج، شما را مدهوش خود خواهد کرد. سد پسیخان و استخرهای ماهی در انتهای مسیر قرار دارند که بازدید از آنها نیز خالی از لطف نیست، بهخصوص اگر در زمان طلوع آفتاب خودتان را به آنجا برسانید.