دشت لاله کندر

0
دشت لاله کندر

البرز

جاده‌ی کرج–چالوس

معتدل کوهستانی

جاذبه ها: 10 تا

دشت لاله‌های کندر که برای اولین بار در بهار ۱۳۹۹ چهره‌ رویایی خود را در دامان طبیعت زیبا ‌و بهاری منطقه گستراند، در روستای کندر در بخش آسارا، از توابع استان البرز قرار دارد. این روستا در ۲۲ کیلومتری شمال شرق شهر کرج و در هفت کیلومتری جاده‌ی کرج–چالوس واقع است.

وقتی به کندر برسید، دشت لاله‌ها را در غرب روستا، در جایی که دشت، حریر رنگارنگ خود را بر دامان کوه پهن کرده است، جستجو کنید. اگر برایتان سوال است که کی و چرا این دشت شکل گرفته است، بهتر است بدانید که داستان دشت لاله از همکاری مردمان روستا و علاقه‌مندان به گل و گیاه آغاز می‌شود که تصمیم می‌گیرند با کاشت فرشی از لاله‌ها، زیبایی روستای خود را دو چندان کنند.

 

 
 

 


البته ناگفته نماند که در گذشته، مردمان این منطقه به کاشت لاله می‌پرداختند. طراح این باغ فردی به نام «پهلوانی» است که با جان و دل و عشق به طبیعت، این دشت را طراحی کرده است و با کمک سرمایه خصوصی فردی به نام «مصطفی» و گروهی به نام «گل الف» آن را به ثمر نشانده‌اند. در کنار برپایی جشنواره‌ی لاله‌ها، از اهداف دیگر این مجموعه؛ تکثیر پیاز انواع لاله، ترویج آن برای جلوگیری از واردات، صادرات لاله و کشت گیاهان دارویی بومی کوه‌های کندر است.

 

 
 

 


در این دشت که بر دامنه‌ی کوهی مشرف بر روستا جا خوش کرده و از دور چشم‌نوازی می‌کند، برای اولین بار دو میلیون و ۱۰۰ هزار پیاز لاله آلیوم و سنبل در ۳۰ نوع واریته لاله در مساحتی حدود سه‌و‌نیم هکتار در عرصه‌ی طبیعی کشت شده‌اند. ۲۰ هزار متر مربع از این عرصه به‌صورت فشرده و ۱۵ هزار متر مربع به‌صورت پراکنده در سه نوع پیاز پیش رس، میان رس و دیررس کشت شده است.

بد نیست بدانید که قدمت برپایی جشنواره‌ی گل لاله در فصل بهار در استان البرز و شهرستان کرج به ۴۰ سال می‌رسد که در پارک چمران و گچسر نیز این جشنواره برگزار می‌شود.

دشت لاله چه زمانی بر پا می‌شود؟
فصل مهمانی دشت لاله‌های کندر در فصل بهار آغاز می‌شود و در زمانی کم میزبان شما خواهد بود. برای نخستین بار دو میلیون و ۱۰۰ هزار پیاز گل لاله در مساحت ۳/۵ هکتار در منطقه بوم‌گردی «لزور» این روستا کاشته شده که در بهار امسال به بار نشسته‌اند. پس برای دیدن آن باید فرصت را غنیمت شمارید.

 

 
 

 


چگونه به دشت لاله‌های کندر برویم؟
برای رسیدن به دشت باید خودتان را به روستای کندر در استان البرز بروید. این دشت در ۲۲ کیلومتری شمال شرق شهر کرج و در هفت کیلومتری جاده‌ی کرج به چالوس قرار دارد. این روستا دو جاده دارد؛ جاده‌ی قدیمی که بالاتر از روستای پورکان واقع است و بخشی از آن خاکی است و جاده‌ی جدید در ابتدای جاده‌ی چالوس و یک کیلومتر بعد از تونل و پل بیلقان قرار دارد که کاملاً آسفالت است.
دشت لاله در تمامی روزهای هفته از ساعت ۸ صبح تا ۲۰ شب پذیرای علاقه‌مندان است. بهای بلیط از شنبه تا چهارشنبه مبلغ ۱۵۰,۰۰۰ ریال و روزهای آخر هفته (پنجشنبه و جمعه) ۲۰۰,۰۰۰ ریال است. نکته قابل‌توجه مدت زمان هر سانس بازدید دو ساعت و ۱۵ دقیقه تعیین شده است؛ ازاین‌رو، بازدیدکنندگان باید در زمان تهیه بلیط به زمان و تاریخ انتخابی برای بازدید دقت کنند.

 حالا که تا روستای کندر رفته‌اید و از دشت لاله‌های آن دیدن کرده‌اید، سری هم به خود روستا و اهالی مهربان آن بزنید و با این مکان آشنا شوید.

در اطراف تهران، روستاهای ییلاقی و خوش آب‌وهوای بسیاری وجود دارد که مقصدی عالی برای سپری کردن تعطیلاتی خاطره‌انگیز هستند. روستای کُندر از جمله این مکان‌ها است که در ۲۲ کیلومتری شمال شرقی کرج و هفت کیلومتری جاده کرج-چالوس قرار دارد.

روستای زیبا و تماشایی کندر دارای طبیعت بکر، سرسبز و جاذبه‌های متعدد است. دشت لاله‌های کندر معروف‌ترین جاذبه این روستا محسوب می‌شود که در فصل بهار میزبان لاله‌های رنگارنگ و پذیرای گردشگران بسیاری است. آبشار، چشمه‌ها، قلل، ارتفاعات و امامزاده از دیگر دیدنی‌های روستای کندر هستند.

 

 
 

 


معرفی روستای کندر کرج
در نزدیکی‌های تهران و در میان رشته‌کوه‌های البرز و صخره‌های بلند، روستایی زیبا و خوش آب‌وهوا به نام کندر جای گرفته است. این روستای تماشایی با داشتن طبیعتی سرسبز و بکر و چشم‌اندازهای زیبا یکی از بهترین تفرجگاه‌های حوالی تهران است. روستای کندر همان روستای کهن دور است که به آن کن دور می‌گویند. در برخی از منابع از روستای کندر به‌عنوان زورگاه پادشاه خسرو یاد شده است. این روستا به‌دلیل داشتن باغی از لاله‌های زیبا در فصل بهار، شهرت بسیاری پیدا کرده است و به‌عنوان پایتخت لاله‌های ایران شناخته می‌شود. در بهار صخره‌های کندر همچون دشتی مخملی و پوشیده از گل‌های قشنگ و رنگارنگ لاله جلوه‌گری می‌کند.

اکثر مردمان روستای کندر به گویش تاتی صحبت می‌کنند و به کشاورزی و باغداری می‌پردازند. گندم و جو، عدس و میوه‌های چون انگور کندری، گلابی و گیلاس از محصولات این روستا است.

روستای کندر کجاست؟
روستای کندر در استان البرز واقع است و یکی از جاهای دیدنی کرج به شمار می‌رود که در ۲۲ کیلومتری شمال شرقی آن قرار دارد. این روستای تماشایی در بخش آسارای کرج جای گرفته است.

 

 
 

 


از روستای کندر تا امامزاده داوود ۶ ساعت و تا کنسلقان-وارنگه-واریج سه ساعت راه است.

فاصله تهران تا روستای کندر: ۶۰ کیلومتر
فاصله ی روستای کندر تا کرج: ۲۲ کیلومتر
آدرس: ۲۲ کیلومتری شمال شرقی کرج، هفت کیلومتری جاده کرج-چالوس (مشاهده روی نقشه) 

مسیر روستای کندر
برای رفتن به روستای کندر دو مسیر وجود دارد:

 

 
 

 


جاده قدیم: این جاده بالاتر از روستای پورکان واقع شده و بخشی از آن خاکی است.
جاده جدید: این جاده در ابتدای جاده چالوس، یک کیلومتر بعد از تونل و پل بیلقان قرار دارد و آسفالت است. در این مسیر از روی پلی آهنی که از زیر آن رودخانه خروشان کرج می‌گذرد، عبور خواهید کرد و بعد از ۱۱ کیلومتر که در این جاده پرپیچ‌وخم پیش بروید به روستای کندر می‌رسید.

جاهای دیدنی روستای کندر
روستای کندر دارای جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و مذهبی است که این روستا را به مقصدی مناسب برای سفر و گردش تبدیل کرده است. سد کندر، ارتفاعات پهنسار و قله لیز و قبرستان تاریخی روستا نیز از جمله جاهای دیدنی‌ کندر هستند.

دشت لاله‌های کندر
بیشترین شهرت روستای کندر مرهون دشت مخملی و زیبای لاله‌ها است که در فصل بهار منظره‌ای رنگارنگ و رویایی به این روستای کوهستانی هدیه می‌کند. این دشت که دامنه کوه‌ها و صخره‌های کندر و در بستر طبیعی برپا شده است؛َ اولین بار در بهار سال ۱۳۹۹ برپا و پذیرای گردشگران بی‌شماری شد. این دشت که سه‌ونیم هکتار مساحت دارد، در مجموعه گردشگری لزور در غرب روستا واقع شده است و یکی از بزرگ‌ترین مزارع باغ لاله در ایران و حتی آسیا به شمار می‌رود.

آبشار کندر
این آبشار که هم نام این روستا است از جمله جاذبه‌های کندر است. دسترسی به آبشار کندر با پیاده‌روی از طریق جاده کندر امکان‌پذیر است. امکان رفتن به بالادست آبشار نیز با طی کردن مسیری کوتاه وجود دارد.

 

 
 

 


رودخانه دره گدا
رودخانه دره گدا یا درسیلگ یکی از رودخانه‌های فصلی روستای کندر است که از دامنه کوه لیز سر چشمه می‌گیرد و با عبور از منطقه باغات تنگه و جنوب روستا به رودخانه کرج می‌پیوندد.

چشمه‌ها
در روستای کندر چشمه‌های آب متعددی جریان دارد. چشمه بالا محل از جمله آن‌ها است. گفته می‌شود در گذشته تنها خانم‌ها می‌توانستند از بالا محل آب بردارند و چنانچه مردی قصد برداشت آب را داشت باید به‌همراه خانمی این کار را انجام می‌داد. گل چشمه یا چشمه گل نیز یکی دیگر از چشمه‌های روان روستای کندر است که در ابتدای ورودی رودخانه دره گدا به روستا قرار دا د.

منطقه چهل بی بی یا چهل دختر
پیرامون این منطقه داستان‌ها و حکایت‌های متعددی نقل می‌شود. برخی بر این باورند؛ در این محل ۴۰ دختر که برای زیارت یا گردش آمدند، ناپدید شدند. ازاین‌رو دختران دم بختی که می‌خواستند بختشان باز شود یا مشکل دیگری داشتند به این مکان می‌آمدند و نذر و نیاز می‌کردند. رو‌به‌روی همین چهل دختر زاغه‌ای قدیمی نیز وجود دارد.

امامزاده
آستان مقدس امامزاده ناصر و عبدالله (ع) جاذبه مذهبی روستای کندر است که قدمت آن به قرن هفت هجری قمری می‌رسد. در این امامزاده سنگ‌ قبرهای تاریخی متعددی با قدمت ۱۸۰ سال وجود دارد که روی آن‌ها اشکالی مرتبط با شغل متوفی، جایگاه اجتماعی و جنیست وی حک شده است.

 

 
 

 


در این امامزاده سنگ قبرهای تاریخی و دارای نقش‌ حک شده در ارتباط با شغل متوفی، جنسیت و... دیده می‌شود. یکی از این سنگ قبرها متعلق به حاج حسن کندری است که تاریخ ۱۲۸۹ قمری را نشان می‌دهد و روی آن طرح شانه، مهر و تسبیح دیده می‌شود.

بهترین زمان سفر به روستای کندر
بهترین زمان سفر به روستای کندر کرج فصل بهار است. در این فصل کندر غرق در سرسبزی و شگفتی می‌شود. همچنین رنگین کمان لاله‌ها در بهار مهمان این روستای تماشایی می‌شود و کندر را به دشتی مملو از زیبایی تبدیل می‌کنند.

اقامت در روستای کندر
برای ماندن در روستای کندر و سپری کردن شب در دامان طبیعت زیبای این روستا می‌توانید در اقامتگاه بوم‌گردی و کلبه‌های خشتی و گاه‌گلی مجموعه لزور اقامت کنید و از نزدیک با زندگی روستایی آشنا شوید.

کلبه‌های اقامتگاه لزور دارای کرسی زغالی و چراغ نفتی هستند و با داشتن تنورهای زمینی و سنتی امکان پختن نان محلی را فراهم کرده‌اند. علاوه‌ بر این، تفریحاتی همچون اسب‌سواری و تیراندازی برای گردشگران و مسافران نیز ایجاد شده است.

ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:

1,058 بازدید

0 نظر

درج: 15 تیر 1400

افزودن نظر

نظرات کاربران

در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.

عضویت در خبرنامه ایمیلی :
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
رضایت مندی مشتری
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره کتاب مجازی
برند محبوب مصرف کنندگان
Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir