منصور حلاج

0
منصور حلاج
حسین بن منصور حلاج با نام واقعی ابوالمغیث عبدالله بن احمد بن ابی طاهر از جزو بهترین شاعران و در درجه خودش شاعر معروف سده سوم در ایران بوده‌است.این شاعر معروف در تاریخ ۲۴۴ هجری چشم به جهان گشود.این شاعر معروف  بدلیل گفتن اعتقادات خود که مخالف عفاید اعراب بود به شهرت رسید.وی در زمان یکی از خلافای عباسی بخاطر اظهار نظرهای تندش در مخافت با اعتثادات مسلمانان افراطی بود به مدت هشت سال روانه زندان شد. بعد این شاعر معروف از زندان بیرون امد و بعد هزار ضربه شلاق به او زندند و به طرز فوق العاده دردناکی وی را به قتل رسانده و جسدش را سوزانند.


مهاجرت و ازدواج

وقتی که استادش به بصره تبعید شد، حسین هم با او به بصره رفت. بعد از مدتی در ۱۸ سالگی به بغداد مهاجرت کرد و شاگرد عمرو بن عثمان مکی به مدت ۱۸ شد. حلاج در بصره با امّ‌الحسین، فرزند ابویعقوب اقطع صوفی، منشی جنید، ازدواج کرد و سه پسر و یک دختر از این زن به دنیا اورد.استادش به شدت مخالف ازدواج وی بود. این ازدواج اختلاف شدیدی بین استاد و پدرزنش، ابویعقوب ایجاد کرد.استاد این شاعر معروف وی را ترد کرد. او هم به بغداد رفت.


فوت این شاعر معروف

رفتار حلاج سبب شد که اعتراض کنندگان به حیله‌گری و شعبده محکوم شدند. در اخرسر حلاج بخاطر فتوای ابوبکر محمد بن داوود تاسیس کننده مذهب ظاهریه که فتوا این بود که واجب است کشتن حلاج احتلافی میان علما ایجاد کرد و سبب شد که حلاج در بغداد  دستگیر و پیش برخی از قضات و روحانیون معروف و سرشناس، برود و  بازجویی شود.بعد از گفت و شنودهایی در آن جلسه، علما و قضات آن دوران، مثل «قاضی ابوعمرو» به این نتیجه رسیدند که وی اعدام شود. آن موقع، این شاعر معروف را به زندان انداختن و در انتظار دستور مقتدر عباسی خلیفه ان موقع ماندند. مقتدر، در پاسخ شان گفت:

اگر علما، فتوا به ریختن خونش دادند، وی را به جلاد بسپارید تا هزار تازیانه بر او بزند و اگر هلاک نشد، هزار تازیانه دیگر بزند و سپس او را گردن زنند. حامد بن عباس، وی را به محمد بن عبدالصمد، رئیس شهربانی وقت سپرد تا در تاریکی شب، در کنار رود دجله و در داخل محوطه شهربانی، وی را هزار تازیانه زدند و سپس دست‌ها و پاهایش را قطع و آن‌گاه، سرش را از بدن جدا نمودند و تن بی‌جانش را در آتش سوزانیدند و خاکسترش را در دجله ریخته و سرش را پس از مدتی آویختن بر روی پل بغداد به خراسان (مرکز اصلی پیروان حلاج) فرستادند، تا درس عبرتی برای پیروانش باشد.و این شاعر به طرز دردناکی کشته  شد.
اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    1,065 بازدید

    0 نظر

    درج: 9 مرداد 1401

    توسط: u-143390
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    بیست پک
    هوش کمپلکس ششم
    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    دسته بندی مطالب

    هدیه+خرید
    هدیه+خرید

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir