تاسیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان به سال 1356 برمی گردد . در این سال 50 دانشجو در رشته پزشکی مشغول به تحصیل شدند. در آن زمان دانشگاه کرمان در محل موقوفه نوریه دایر بود. سال 59 دانشجویانی در رشته پرستاری نیز به جمع دانشجویان دانشگاه کرمان اضافه گردید. البته ذکر این نکته ضروری است که پذیرش اولین دوره دانشجویان پرستاری با جذب 18 دانشجو توسط اداره کل بهداری استان کرمان در سال 1341 صورت گرفته است. نهایتاً اینکه از سال 1359 رشد و گسترش دانشگاه علوم پزشکی کرمان شروع گردیده است.
بطوریکه در سال 1362 بعد از بازگشایی مجدد دانشگاهها پس از انقلاب فرهنگی، اولین گروه دانشجویان کاردانی بهداشت کاران دهان و دندان مشغول به تحصیل شدند و در سال 63 دانشکده بهداشت پایه گذاری شد.
به تدریج در سالهای 64 و 65 دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان کرمان با جدا شدن رشته های پیراپزشکی و پزشکی از دانشگاه شهید باهنر کرمان و ادغام با اداره کل بهداری سابق به صورت مستقل ادامه فعالیت داد. می توان گفت این دانشگاه رشد و شکوفایی خود را مرهون انقلاب اسلامی و توجه ویژه مسئولان نظام مقدس جمهوری اسلامی به مناطق محروم می داند.
دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تلاش پرسنل و مدیران خود و با همت خیر گرانقدر مرحوم مهندس افضلی پور که نقش بسزایی در ایجاد و توسعه دانشگاه داشتند، توانست در کنار 8 دانشگاه دیگر که سالها قبل از انقلاب تاسیس شده اند جزء دانشگاههای مادر و تیپ I قرار گیرند.
هفت معاونت پشتیبانی ، آمورشی ، بهداشتی ، درمان ، غذا و دارو ، پژوهشی ، دانشجویی و فرهنگی زیر نظر مستقیم ریاست دانشگاه اداره امور مربوطه را بر عهده دارند .
10 دانشکده پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، بهداشت، پرستاری و مامایی رازی، پیراپزشکی، مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، پرستاری جیرفت، پرستاری بم و پرستاری زرند با بیش از 330 نفر عضو هیات علمی تربیت بیش از 4000 نفر دانشجو در مقاطع مختلف را بر عهده دارد و مرکز تحقیقات علوم اعصاب و فیزیولوژی از دیگر واحدهای تابعه میباشند.
علاوه بر فعالیتهای آموزشی، امور مربوط به بهداشت و درمان در 12 شهرستان پهناورترین استان کشور یعنی کرمان ( بجز شهرستان رفسنجان ) زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی کرمان قرار دارد این شهرستانها عبارتند از : کرمان، سیرجان، جیرفت، کهنوج ، بم، زرند، بافت، شهربابک، راور، منوجان، عنبرآباد و کوهبنان.