آشنايي با دانشگاه:
دانشگاه سيستان وبلوچستان در سال 1353 تأسيس گرديد و فعاليت خود را با رشته مهندسي راه و ساختمان آغاز كرد. اين دانشگاه در 1370 پس از استقلال دانشگاه علوم پزشكي از دانشگاه با دانشسراي عالي زاهدان ادغام گرديد و توانست با ايجاد شرايط لازم دانشگاههاي دريانوردي چابهار، دانشگاه زابل، دانشگاه ايرانشهر را در منطقه تأسيس نمايد لازم به ذكر است كه هرسه دانشگاه در ابتدا به عنوان يكي از دانشكده هاي دانشگاه سيستان و بلوچستان فعاليت مي كردند.
از آنجاكه دانشگاه سيستان و بلوچستان بعنوان دانشگاه مادر در منطقه جنوب شرق شناخته شده است و با در نظر گرفتن وسعت منطقه و لزوم دسترسي عموم مردم استان به آموزش عالي با همكاري مسؤولين محترم وزارت علوم، تحقيقات و فناوري دانشكده هايي با توجه به نياز منطقه در شهرستان هاي استان احداث گرديد كه دانشكده هاي كشاورزي سراوان، صنعتي معدني خاش و واحد بين المللي دانشگاه در چابهار از آن جمله اند.
دانشگاه سيستان و بلوچستان داراي هيأت امناء مستقل، هيأت مميزه مستقل مي باشد و از نظ تشكيلاتي در رديف دانشگاههاي الف و توسعه يافته كشور قرار دارد.
اين دانشگاه داراي22 دانشكده، حدود19000 دانشجو و دانش آموز، 340 رشته گرايش در مقاطع مختلف كه از اين تعداد 139 رشته گرايش در مقطع كارشناسي ارشد، 24 رشته گرايش در مقطع دكتري مي باشد.
امکانات برخی دانشکده ها:
دانشکده علوم :
مركز كامپيوتر دانشكده علوم
مركز مجهز به رايانه در آزمايشگاه شيمي
واحد سمعي و بصري
دانشکده ادبیات و علوم انسانی :
کتابخانه
مرکز کامپیوتر دانشکده ادبیات و علوم انسانی
آزمایشگاه
دانشکده اقتصاد:
مرکز کامپیوتر
واحد سمعی بصری
دانشکده هنر:
کارگاه چوب
کارگاه فلز و قلمزنی
کارگاه سرامیک
کارگاه عکاسی
کارگاه شیشه
کارگاه مينیاتور و تذهیب
کارگاه نقاشی
کارگاه طراحی قالی
کارگاه بافت و مرمت قالی
آتلیه طراحی
آتلیه نقاشی
آتلیه معماری و ماکت سازی
کارگاه چاپ دستی
آزمایشگاه رنگرزی و علوم الیاف
كارگاه حجم
کارگاه جواهر سازی (در حال راه اندازی)
كارگاه مرمت
كارگاه تزيينات وابسته به معماري
كارگاه مرمت نقاشي وآثار کتابخانه تخصصی که ظرفیت کتابها و نشریات فارسی و لاتین آن به بیش از 12000 جلد می رسد و یکی از غنی ترین کتابخانه های هنری کشور به شمار می رود .