دانشــگاه علم و صنعت ایــران در زمینی به مساحت ۴۲۰ هزار متر مربع در شمال شــرقی شهر تهران واقع شدهاست. ایــن دانشگاه، هفتاد و هشت سال سابقه فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دارد. هسته اولیه دانشگاه در سال ۱۳۰۸ با هدف ایجاد زمینههای لازم برای تحصیلات دوره عالی مهندسی در کشور، با نام هنرســرای عالی درخیابان ۳۰تیر (قوام السلطنه ســابق) تأسیس شد. در ســال ۱۳۳۶ هنرسرای عــالی بــا تغییراتی بــه محل فعلی دانشــگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک سابق) انتقال یافت و به عنوان انستیتو تکنولوژیک تهران (TIT) هنرسرای عالی فنی، فعالیت خود را ادامه داد.
از سال ۱۳۴۱ بار دیگر این مؤسسه دستخوش تحولاتی گردید و به مکان جدید در نارمک (محل کنونی دانشگاه علم و صنعت ایران) انتقال یافت. از این زمان به بعد هدف اصلی در نظر گرفته شده برای آن تربیت دبیر فنی برای تأمین کادر هنرستانهای صنعتی بود. در سال ۱۳۵۱ هنرسرای عالی به دانشکده علم و صنعت ایران تغییرنام یافت ودر نهایت پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ و با توجه به گسترش و تغییرات کیفی کارگاههای علمی و آموزشی، از سوی وزارت آموزش عالی به دانشگاه علم و صنعت ایران تبدیل گردید.
در حال حاضر دانشگاه علم و صنعت ایران در بیش از ۳۲ گرایش در مقطع کارشناسی، ۶۶ گرایش در مقطع کارشناسی ارشد و ۳۲گرایش در مقطع دکترا دانشجو میپذیرد. تعداد اعضای هیات علمی ۳۷۴نفرند که به تفکیک عبارتند از: ۲۵ استاد، ۸۴ دانشیار، ۲۰۲ استادیار، ۶۲مربی و یک مربی آموزشیار.
- مهندس محمد باقر نیو: اولین دانشآموخته مهندسی در ایران، پایه گذار صنعت کاشی و نساجی جدید، صنعت ضرابخانه، صنعت چینی سازی، صنعت چایکاری در ایران، دانشآموخته سال ۱۳۱۱ – مهندسی ماشین سازی (برق و ماشین)
- پروفسور علی کاوه: چهره ماندگار مهندسی در ایران(در اولین دوره)، دارای حدود ۳۰۰ مقاله علمی در مجلات بین المللی، بیش از ۵ کتاب به زبان انگلیسی و ۲۵ کتاب به زبان فارسی، عضو هیئت علمی دانشکده عمران
- مهندس منوچهر سالور: پایهگذار صنعت سیمان در ایران، دانشآموخته سال ۱۳۱۴- مهندسی شیمی
- پروفسور جلال حجازی: پایهگذار صنعت ریختهگری ایران، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی، دانشآموخته سال ۱۳۴۴ مهندسی مواد و متالوژی
- پروفسور واهاک مارقوسیان: بنیانگذار رشته مهندسی سرامیک در ایران، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مواد و متالورژی
- دکتر محمود احمدینژاد
- دکتر محسن رضایی
- دکتر محمد سلیمانی
- مهندس تقی محمدی