رشته کارشناسی بهداشت و بازرسی گوشت

540
    رشته کارشناسی بهداشت و بازرسی گوشت
    رشته بهداشت و بازرسی گوشت برای کنکوری های گروه تجربی است و یکی از رشته های جدید در رشته علوم پزشکی نیز می باشد. رشته بهداشت و بازرسی گوشت فقط در دانشگاه های روزانه, شبانه و یا دولتی ارائه می شود و پذیرش محدودی هم دارد. به همین دلیل رقابت در این رشته می تواند زیاد باشد.

    با افزایش جمعیت و تولید و مصرف روز افزون انسان ها نیاز به مواد غذایی بخصوص گوشت ها و پروتئین ها بیش تر شد. اما برای آن که بتوان نیاز این حجم از جمعیت را برطرف کرد نیاز به افراد کارشناسی است که بتوانند سلامت مواد غذایی و گوشتی جامعه را تامین کنند. سلامت و بهداشت گوشت بسیار مهم است زیرا اگر در شرایط بد و نامناسب گوشت را نگه داریم, سریع شروع می کند به فاسد شدن. همچنین برخی از حیوانات ممکن است دارای برخی بیماری ها باشند که این موضوع را باید به سرعت تنشخیص داد.

    ادامه تحصیل در رشته بهداشت و بازرسی گوشت

    افرادی که می خواهند رشته بهداشت و بازرسی گوشت را مطالعه کنند لازم است که در کنکور تجربی شرکت کنند. داشتن سوابق تحصیلی خوب در دوران دبیرستان هم برای پذیرش در دانشگاه حائز اهمیت است. از آن جایی که این رشته مربوط به رشته تجربی است, باید درس زیست شناسی با ضریب ۴, درس شیمی با ضریب ۳, درس زمین شناسی با ضریب ۱ ودرس فیزیک و ریاضی با ضریب ۲ را با موفقیت پاس کرده باشید.

    در دانشگاه مواردی مانند بازرسی لاشه حیوانات بعد از کشتار, معاینه حیوانات قبل از کشتار و انجام آزمایشات و بررسی های مورد نیاز انجام می شود.

    درآمد رشته بهداشت و سلامت گوشت

    افرادی که بتوانند بیماری های حیوانات را درست تشخیص دهند و به نوعی مهارت خوبی در این کار داشته باشند, فرصت های شغلی بیش تری با درآمد بیش تر هم خواهند داشت. عوامل دیگری هم هستند که در تعیین درآمد فرد تاثیر می گذارند. برای مثال استخدام در مراکز دولتی یا خصوصی درآمد متفاوتی دارد. ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که امروزه ارتباطات اجتماعی قوی و خوب می تواند در پیدا کردن شغل موثر واقع شود.

    نکاتی درباره بهداشت و سلامت گوشت

    افرادی که در این رشته مشغول به تحصیل یا کار شوند خیلی بهتر و دقیق تر اطلاعات و مهارت های لازم را یاد خواهند گرفت. برای آن که فرآورده های گوشتی وارد جامعه شوند باید از مراحلی خاصی بگذرند. این مراحل را می توان به ۳ بخش: تولید, حمل و نقل و عرضه در مراکز فروش تقسیم کرد.

    در مرحله تولید, حیواناتی که برای مصرف غذایی انسان ها استفاده خواهند شد را به کشتارگاه ها می برند. در کشتارگاه ها باید خیلی مراقب میکروب ها و بیماری های احتمالی که ممکن است بوجود بیایند بود. به همین منظور دام ها توسط پزشک مورد بررسی و معاینه قرار می گیرند و درصورتی که مشکلی وجود داشته باشد, کشتار دام مردود خواهد شد.

    در مرحله بعدی یعنی حمل و نقل با توجه به کوتاه و یا طولانی بودن مسافت, از خودروهای ویژه ای استفاده می شود. اگر مسیر کوتاه باشد از خودروهای کانتینر دارد استفاده می شود و اگر مسافت طولانی باشد از خودورهای سردخانه دار استفاده می شود. در مرحله عرضه که مرحله نهایی است محصولات گوشتی در مراکز مختلفی که گوشت را ارائه میدهند می فروشند. در هنگام خرید یا مصرف محصولات گوشتی باید توجه داشته باشید که گوشت: بوی بدی ندهد و یا زیادی سفت یا زیادی کشسان نباشد, لزج نباشد و رنگ پریده و یا رنگی مشابه ارغوانی پر رنگ هم نداشته باشد.
    رديفنام دانشگاهکاردانيکارشناسيارشددکترا
    1دانشگاه تبريز
       
    2دانشگاه فردوسی مشهد
       
    3دانشگاه تخصصی فناوري هاي نوين آمل
       
    4موسسه غیرانتفاعی سنا-ساری
       
    رديفنام درس
    1شیمی آلی
    2کالبد شناسی مقایسه ای
    3بیوشیمی
    4آمار حیاتی
    5بافت شناسی
    6فیزیولوژی
    7انگل شناسی و بیماری های انگلی
    8بهداشت و پرورش طیور
    9سم شناسی مواد غذایی
    10بهداشت و پرورش دام
    11ایمنی شناسی
    12بیماری های مشترک انسان و حیوانات
    13عفونت ها و مسمومیت های غذایی
    14اصول نگهداری مواد غذایی
    15کنترل شیمیایی مواد غذایی
    16صنایع بسته بندی
    17بهداشت و بازرسی گوشت گاو و شتر
    18زبان تخصصی
    19کارآموزی مراکز بسته بندی گوشت و آبزیان
    20کارآموزی آزمایشگاه های کنترل کیفیت مواد غذایی
    21کارآموزی کشتارگاه های صنعتی دام
    22کارآموزی کارخانه های تولید فرآورده های گوشتی
    23کارآموزی سردخانه های نگهداری مواد غذایی
    24کارآموزی کشتارگاه های صنعتی طیور
    نسبت به سایر رشته های پرطرفدار می تواند بازار کار کم تری داشته باشد. و معمولا مردان به این رشته علاقه نشان داده و بازار کار برای آن ها وجود دارد. البته بسته به آن که چقدر در این رشته مهارت دارید و ارتباط اجتماعی خوبی می توانید با دیگران برقرار کنید, میزان کار و یا درآمد شما متغیر خواهد بود.

    معمولا در مراکز و محیط هایی که گوشت مورد نیاز جامعه را تامین می کنند می توان دنبال شغل گشت. در ادامه مشاغلی را معرفی کرده ایم که فارغ التحصیلان این رشته می توانند در آن مشغول به کار شوند.

    • مسئول انجام آزمایشات در حیطه کنترل کیفیت فرآورده های گوشتی در مراکز خصوصی یا دولتی
    • نظارت بسته بندی فرآورده های گوشتی
    • مدیریت فنی و اداری صنایع تولیدی شرکت ها
    • اشتغال در کشتارگاه ها و صنایع فرآورده های گوشتی, جهت نظارت سلامت گوشت

ارسال دیدگاه (0 مورد)

در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
کتاب های لقمه
کتاب های امتحانیوم
کتاب های موضوعی
کتاب های کنکوریوم

دسته بندی مطالب

کتاب های تیزهوشان
کتاب های تست پایه

آخرین نظرات ارسالی

خیلی عالیه خیلی عالیه
سلام کنکوریوم تجربی کنکور ۱۴۰۳ کی موجود میشه؟ سلام کنکوریوم
نروژی اولی از راسته یا چپ؟ نروژی اولی از راسته یا چپ؟
سلام وقت بخیر،بیخشید این کتاب تا اوایل بهمن موجود میشه خواهشا

آمار سایت

با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.

عضویت در خبرنامه ایمیلی :
برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
رضایت مندی مشتری
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره وب و موبایل ایران
جشنواره کتاب مجازی
برند محبوب مصرف کنندگان
Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir