كشور وسيع ايران خوشبختانه چه در شمال و چه در جنوب و جنوب غربي داراي سواحل دريايي طولاني و امكان صيد و صيادي فراواني است .
در داخل كشور نيز آبگيرها و رودخانه هاي متعدد براي پرورش آبزيان و انواع ماهي ها موجود مي باشد .امكان بهره برداري از اين منابع طبيعي و موهبتهاي الهي داشتن تخصص و آگاهيهاي كافي در زمينه ها ی مختلف شناخت آبزيان ، آبها ، تكنيكها و برنامه ريزي و مديريت آنها است.
لذا دائر كردن چنين رشته اي در سطح كارشناسي ارشد با توجه به كمبود مواد پروتئيني كشور كاملا لازم و مورد نياز مي باشد.
شرايط گزينش دانشجو
داوطلبان اين رشته علاوه بر دارا بودن شرايط عمومي دوره كارشناسي ارشد مي بايست واجد شرايط اختصاص دوره كارشناسي ارشد رشته هاي كشاورزي و منابع طبيعي بوده و فارغ التحصيل رشته شيلات و محيط زيست دوره كارشناسي باشند.
فارغ التحصيلان ساير رشته هاي منابع طبيعي و رشته دامپروري و رشته هاي مشابه آنها در نظام قديم نيز مي توانند داوطلب ورود به اين رشته شوند.
بديهي است اينگونه داوطلبین پس از ورود به دوره كارشناسي ارشد شيلات ملزم به گذرانيدن دروس كمبود براساس آئين نامه كارشناسي ارشد به تشخيص كميته مربوطه مي باشند.
آشنایی با رشته تکنولوژی شیلات
امروزه با توجه به نرخ رشد جمعیت، ضروری است که قسمت عظیمی از کمبود پروتئین را از بخش شیلات تامین نمود؛ یعنی باید از منابع آبی داخلی و آبهای آزاد استفاده مطلوب کرد و به پرورش و صید آبزیان و عملآوری فرآوردههای ماهی پرداخت.
این کار نیاز به متخصصان کارآزمودهای دارد که با علوم مختلف بیولوژی جانوری، گیاهی و اکولوژی دریایی به عنوان منابع اصلی و زیربنایی شیلات آشنا باشند و نحوه تکثیر و پرورش آبزیان و مسائل مربوط به صید و صیادی و فرآوردههای آبزیان را بدانند.رشته تکنولوژی شیلات به منظور اجرای همین امر مهم ایجاد شده است.