کاردانی معماری(به انگلیسی:Architectural Technician) يکي از دوره هاي آموزش عالي است و هدف آن تربيت افرادي است که بتوانند فاصله تخصصي بين مهندس معمار و سطوح پائين تخصصي را در کارهاي طراحي و اجرائي پر کرده و درزمينه طرح اجراي ساختمان دردفاتر فني و کارگاه هاي ساختماني دستيار مهندس معمار باشند .
معماری، موسیقی جامد است. درواقع، تفاوت مهندسی عمران و معماری در این است كه عمران ساختار كلی و زیبایی بنا را مورد توجه قرار میدهد و معماری وظیفه زیبایی و در عین حال هماهنگ كردن بنا با محیط اطرافش را به عهده دارد.
کاردانی معماری شهری:
دوره کاردانی معماری شهری بر پایه شناخت ویژگی ها و خصوصیات عناصر و هویت های اصلی فضایی در حوزه شهری ایجاد شده که با توجه به ساختارهای محیطی، جغرافیایی و اقلیمی مناطق مختلف کشور و وجود نیازهای مختلف در حوزه مهندسی ساختمان، افرادی ماهر و متخصص در این زمینه تربیت می کند. آموزش کاردان فنی معماری در حوزه شهری علاوه بر ارتقاء کیفی در امر عمران و آبادانی در حوزه شهری، از ورود افراد غیرمتخصص به این حوزه جلوگیری کرده و با ارتقاء دانش و مهارت های فنی در عمران شهری، باعث افزایش بهره وری و ایجاد ظرفیت های جدید در این بخش می شود.
کاردانی معماری سنتی:
از آنجا که کشور ایران، وارث صدها شهر و هزاران روستای قدیمی و تاریخی است. ضرورت وجود معماران و استادکارانی که طراحی، ساخت و ساز و نگهداری بناها را به عهده داشته باشند، روشن و مشخص است. این دوره افرادی را تربیت میکند که از مهارت در ساخت و ساز و قابلیت در طراحی و تحقیق و مدیریت و اجرای ساختمانهایی که با شیوههای سنتی ساخته شده و یا میشود برخوردار باشند تا از این طریق توجه بیشتری به ارزشهای نهفته در معماری و شهرسازی سنتی ایران به وجود آید.فارغالتحصیلان معماری سنتی چون از یکسو با اصول و زبان معماری کلاسیک دانشگاهها آشنا هستند و از سوی دیگر از نحوه کار معماران سنتی اطلاع دارند، میتوانند نسبت به ساخت و ساز عملی در مقیاس واحد ساختمانی یا تعمیر و مرمت بناهای متعارف که اهمیت خاص تاریخی و هنری ندارند و در شهرهای تاریخی واقع شدهاند، اقدام نمایند.
توانایی های مورد نیاز و قابل توصیه:
برای ورود به این رشته هم می توان از رشته ی ریاضی وارد شد و هم از رشته ی معماری در هنرستان. برای موفقیت در این رشته داشتن دیدگاه درست به مسائل و ریاضیات خوب و توانایی کارهای عملی و روحیه ای فعال مورد نیاز است.