درس عربي در دبيرستان مشكلات خاص خود را طي ميكند و دانشآموزان در قسمت ايجاد انگيزه براي فراگيري آن دچار مشكلات فراواني هستند. ولي به هرحال وظيفه ما معرفي اين رشته براي افرادي است كه خود بهتر ميدانند كه چرا دارند اين رشته را انتخاب ميكنند. به اعتقاد نگارنده يادگيري زبان عربي به علت وفور استفاده از كلمات عربي در محاورات روزانه بسيار سهل و آسان است و شايد به اين تشابهات كمتر توجه ميشود.
از آن طرف هميشه زبان غير مادري فرّار و زود فراموش است.
به هر ترتيب وظيفه اين رشته آموزش قواعد و دستور زبان عربي براي استفاده از كتابهاي عربي و گفتگو با انديشمندان جهان اسلام است.
علاقه واقعي و حافظه قوي شرط موفقيت است كه البته بايد دقت شود كه علاقه واقعي است يا خير! در ضمن امكان ادامه تحصيل تا مقطع دكتري در اين رشته وجود دارد.
تواناییهای لازم
علاقه و انگیزه در رشته زبان و ادبیات عربی مثل سایر رشتهها حرف اول را میزند. همچنین دانشجوی زبان و ادبیات عربی باید به ادبیات فارسی و زبان عربی تسلط نسبی داشته باشد و در کنار این توانمندیها اگر به زبان عربی به عنوان زبان وحی نگاه کند، با عشق و علاقه بیشتری رشته تحصیلی خود را ادامه میدهد. زبان و ادبیات عربی تنها رشته زبانهای خارجه است که فقط از داوطلبان گروه علوم انسانی دانشجو میپذیرد. زیرا زبان و ادبیات فارسی و عربی وامدار یکدیگر هستند و این دو زبان چنان درهم آمیختهاند که بسیاری از استادان و ادیبان ما معتقدند زبان عربی یک زبان بیگانه نیست و از همین رو در اکثر دانشگاهها رشته زبان و ادبیات عربی در کنار رشته زبان و ادبیات فارسی در دپارتمان دانشکده ادبیات قرار دارد. البته به اعتقاد کارشناسان، زبان عربی باید یک آزمون اختصاصی داشته و داوطلبان تمامی گروههای آزمایشی اجازه شرکت در این آزمون را داشته باشند، چون گاهی اوقات یک داوطلب ریاضی و فنی نیز به رشته زبان و ادبیات عربی علاقهمند است و مایل است در کنار رشتههای علوم پایه یا فنی، این رشته را نیز انتخاب کند.