با تنبلی بجنگید!

0
با تنبلی بجنگید!
1-موانع روانی فعالیت‌های خود را شناسایی کنید و پیش از شروع هر فعالیتی انرژی روانی خود را تقویت کنید. کارهایی مانند یک استراحت کوتاه، گوش‌دادن به یک موسیقی زیبا، خوردن غذای موردعلاقه‌تان و … می‌تواند انرژی احساسی شما را تقویت ‌کند.

2-پیش از شروع هر کاری، مقدمات آن را فراهم کنید. هرقدر از موضوعی بیشتر آگاهی داشته باشید و ازقبل مقدمات آن را آماده کرده باشید، تسلط شما بر آن کار بهتر و سرعت عمل شما بیشتر می‌شود.

3-سه دلیل کاملا شخصی و مربوط به خودتان بیاورید که بهتر است اهمال‌کاری را کنار بگذارید. هرقدر دلایلتان ملموس‌تر باشد، بهتر است.

4-کار را از هر نقطه‌ای که برایتان راحت‌تر است، آغاز کنید؛ زیرا همین‌که قدم اول را بردارید، نیمی ‌از راه را پیش رفته‌اید؛ پس چند قدم دیگر به جلو بردارید. وقتی درگیر کار شدید، دیگر برایتان سخت است که آن را نیمه‌کاره کنار بگذارید.

5-چشم‌اندازهای بزرگ اما اهداف کوچک داشته باشید. اهداف بزرگ وقتی محقق می‌شوند که به مجموعه‌ای منسجم از اهداف کوچک تبدیل شوند.

6-پس از انجام هر بخشی از کار، به خودتان پاداش کوچکی بدهید؛ مثلا بگویید اگر این بخش از کار را تمام کنم، برای خود چای تازه دم خواهم کرد. حتما به قولی که به خودتان می‌دهید، عمل کنید؛ زیرا به این شکل مکانیسم لذت و پاداش در هنگام انجام کارها در ذهن شما فعال می‌شود.

7-برای انجام کارهای مهم خود یک ضرب‌الاجل زمانی تعیین کنید و باتمام‌وجود به آن متعهد باشید. این کار انرژی‌هایی را در شما بیدار خواهد کرد که تاکنون از وجود آن بی‌اطلاع بوده‌اید؛ درست مانند شب امتحان.

8-کمبود انرژی یکی از عوامل تاثیرگذار بر تنبلی است. مراقب سطح انرژی خود باشید. ورزش کنید و صبح‌ها صبحانه‌ای کامل و انرژی‌زا نوش جان کنید. ناپلئون می‌گوید: «شروع یک روز کار بدون خوردن یک صبحانه خوب، مانند رفتن به جنگ بدون مهمات است.»

9-طبق قانون نیوتن اگر جسمی ‌درحالت سکون باشد، تمایل دارد در همین حالت باقی بماند و اگر درحال حرکت است، تمایل دارد به حرکت خود ادامه دهد. انرژی انسان نیز از همین قانون پیروی می‌کند؛ پس هر زمان که احساس کردید درحال تنبلی هستید، با صرف انرژی مختصری فاز خود را تغییر دهید و در مسیر حرکت و پویایی قرار بگیرید.

10-افکار مثبت غیرواقع بینانه و داشتن انتظارات بیش‌ازحد از خود نیز مانند افکار منفی می‌تواند تنبلی را تشدید کند. برنامه روزانه‌تان را خیلی شلوغ نکنید. فهرست کارهایی را که در یک بازه زمانی مشخص باید انجام دهید، بیش از ظرفیت جسمی ‌یا روانی خود در نظر نگیرید.

11-کاری را که شروع کرده‌اید، تمام کنید؛ حتی اگر خسته هستید، استراحتی کوتاه داشته باشید اما کار را متوقف نکنید. هیچ‌چیز خسته‌کننده‌تر از ناتمام‌گذاشتن کارها نیست؛ اما وقتی کاری را با موفقیت به پایان می‌رسانید، موجی از انرژی و اعتمادبه‌نفس یک‌باره به‌سوی ما بازمی‌گردد.

12-کارهای غیرضروری را اصلا انجام ندهید. اینجا تنها جایی است که کمی ‌تنبلی در آن مفید است؛ البته به‌شرطی‌که برای انجام آن، تاریخ مشخصی را در آینده مشخص کنید و به آن تاریخ متعهد باشید.

13-به‌جای استفاده از واژه «باید» برای انجام کارها، سعی کنید مزایای ملموس و منطقی آن کار را در ذهن خود برجسته کنید. ذهن ناخودآگاه شما از حس تحکم و اجبار بیزار است و بهتر است برای آن، انگیزه‌های ایجابی را تقویت کنید.

14-اگر هیچ‌یک از روش‌های غلبه بر تنبلی روی شما جواب نمی‌دهد، این روش را نیز امتحان کنید؛ برروی یک صندلی بنشینید و برای مدتی سعی کنید هیچ کاری انجام ندهید و حتی فکر هم نکنید. به‌زودی خواهید دید که نمی‌توانید این همه انفعال را حتی برای نیم‌ ساعت تحمل کنید و بلند می‌شوید تا کاری انجام دهید.

15-انجام‌ کارها هنگامی‌که حس خوبی دارید، بسیار راحت است؛ اما شما نمی‌توانید برای انجام کارهای ضروری همیشه به حس‌وحالتان تکیه کنید. کارهای مهم را انجام دهید؛ حتی وقتی حس خوبی ندارید یا کمی ‌خسته هستید.

16-به‌ خاطر داشته باشید بسیاری از کارها آن‌قدر که ما در ذهنمان بزرگشان کرده‌ایم،بزرگ نیستند و وقت و انرژی چندانی از ما نمی‌گیرند. این‌گونه کارها را به‌سادگی و حتی بدون فکرکردن و برنامه‌ریزی قبلی به انجام برسانید و درموردشان زیاد سخت نگیرید.

17-هرگاه ذهن شما تمایل به تسلیم دربرابر لذت‌های زودگذر و کوچک ناشی از توقف انجام فعالیت را داشت، لذت‌های عمیق حاصل از اتمام کار را در ذهن خود برجسته کرده و با جزئیات کامل آن را مرور کنید.

18-افراط در هیچ زمینه‌ای سودمند نیست. در کار، تفریح، فعالیت، استراحت و … بهترین روش همان اعتدال است.

19-وقتی قصد انجام کاری را دارید ولی مدام آن را به تعویق می‌اندازید، دائما درباره آن احساس گناه می‌کنید؛ اما وقتی کاری را که می‌توانید تا دو ماه دیگر انجام دهید همین حالا به انجام رسانید، ذهنتان در این دو ماه آسوده‌تر می‌شود و کمتر به آن فکر می‌کنید. این ضرب‌المثل ژاپنی را به خاطر داشته باشید: «دانش‌آموزی می‌تواند شوت‌های آزاد بزند که قبل از آن، مشق‌هایش را نوشته باشد.»

20-پیش از اقدام به هر کاری باید برچسب‌هایی را که احتمالا تاکنون به خودتان درمورد اهمال‌کاری‌تان می‌زدید، از خود جدا کرده و خود را مجددا تعریف کنید. به‌جای اینکه انتظار داشته باشید حس تنبلی هیچ‌گاه به سراغتان نیاید، بکوشید این حس را مدیریت کرده و بیشتر اوقات از آن اجتناب کنید.

21-اگر می‌خواهید برنامه شما برای مقابله با اهمال‌کاری درطول زمان متوقف نشود، لازم است درطول این مسیر دائما انگیزه‌های خود را با ابزارهای مثبت تقویت کنید؛ مثلا به حس خود در همه زمان‌هایی که کار مهمی‌ را با موفقیت به اتمام رساندید، بیندیشید. چند تجربه موفق درزمینه غلبه بر تنبلی و سکون را به یاد بیاورید و مدام نتایج مثبت آن‌ها را در ذهن خود مرور کنید. هرگاه هم که در طول مسیر گرفتار تنبلی شدید، زیاد سخت نگیرید و دوباره از نو شروع کنید.

اشتراک گذاری:
  • مطالب مرتبط

    

    ارسال مطلب به ایمیل دوستاتون:


    1,034 بازدید

    0 نظر

    درج: 20 مهر 1400

    توسط: u-120852
    وضعیت: آفلاین
    گروه کاربری: پشتیبانی سایت

    ارسال دیدگاه (0 مورد)

    در حال حاضر نظری در این مطلب ارسال نشده است.
    کتاب های کتابنامه
    هوش کمپلکس ششم
    کتاب های لقمه
    همراه من ، کتاب برنامه ریزی کنکور

    دسته بندی مطالب

    جامع ریاضیات تجربی
    کتاب های جامع

    آخرین نظرات ارسالی

    سلام این کتاب برای کنکور ۱۴۰۴ ویرایش شداه؟
    واقعا این کتاب خیلی به درد بخور بود ممنون از انتشارات مهر و ماه
    سلام وقت بخیر چاپ جدیدش کی میاد؟
    سلام من با این کتاب تونستم تیزهوشان قبول بشم خیلی خوبه
    سلام این کتاب چاپ چه سالی؟
    حسین 1403/05/8 - 07:46
    سلام تفاوت رشته فقه و حقوق با فقه و مبانی حقوق چیه؟!

    آمار سایت

    با ما در ارتباط باشید ، منتظر نظرات شما هستیم.
    
    عضویت در خبرنامه ایمیلی :
    برای عضویت در خبرنامه پیامکی، عدد 1 را به 02196884 پیامک کنید.
    رضایت مندی مشتری
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره وب و موبایل ایران
    جشنواره کتاب مجازی
    برند محبوب مصرف کنندگان
    Copyright © 2010 - 2023 Mehromah.ir