یک استاد دانشگاه با اشاره به ایام امتحانات پایان ترم و کنکور، تاکید کرد: دانشجویان و دانشآموزان باید مراقب باشند که استفاده از هرگونه داروی ضداضطراب یا ضدخواب، عواقب و عوارض بسیار وخیمی به دنبال خواهد داشت. به گزارش خبرنگاران منطقه فارس، فریبا تابع بردبار، عضو هیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه پیام نور شیراز، امروز در یک نشست خبری افزود: آگاهی از شیوههای صحیح مطالعه در کاهش استرس و اضطراب بسیار موثر است.
تابع بردبار با بیان اینکه متاسفانه برخی از دانشجویان با هدف افزایش یادگیری و کاهش استرس و اضطراب، به مصرف برخی داروهای آرامشبخش و ضدخواب رو میآورند، تصریح کرد: طبق تحقیقات، این قرصها نه تنها یادگیری را افزایش نمیدهد، بلکه با آسیب بر سلولهای مغزی باعث عملکرد ضعیفتر مغز در درازمدت و افت تحصیلی خواهد شد. این روانشناس گفت: با استفاده از شیوههای درست مطالعه میتوان زمان مطالعه را کاهش و زمان ماندگاری مطالب را نیز افزایش داد.
او اضافه کرد: این روشها به واسطه کمک به یادگیری بهتر و ماندگاری مطالب فراگرفته شده، در نهایت کاهش استرس دانشجویان و دانشآموزان را به دنبال خواهد داشت، البته این شیوهها با توجه به ویژگیهای شخصی هر فرد متفاوت است. وی اضافه کرد: خط کشیدن زیر نکات مهم، حاشیه نویسی، خلاصه نویسی و کلید برداری از جمله روشهای مهم و سودمندی است که برای مطالعه بهتر دانشجویان میتوان استفاده کرد و استرس خود را کاهش و میزان یادگیری را افزایش داد.
تابع بردبار با تاکید بر لزوم ایجاد شرایط مناسب مطالعه، برنامه ریزی، نظم و ترتیب، ورزش، خواب کافی و تغذیه مناسب را از جمله مواردی دانست که منجر به بهرهوری بیشتر از مطالعه شده و در نهایت کاهش استرس دانشجویان را به همراه خواهد داشت. این استاد دانشگاه گفت: بهداشت مطالعه از جمله هوا و نور کافی، گرما و سرمای مناسب، نوع خودکار، استراحت متناوب چشمها و شکل تنفس هنگام مطالعه را در افزایش سطح یادگیری و کوتاه شدن زمان مطالعه موثر دانست. عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور گفت: به دلیل داشته باشیم که موثرترین روش برای از بین بردن استرس و اضطراب ناشی از امتحانات، یاد خدا و توکل به خالق هستی است، این مطمئن ترین و بهترین راهی است که روح انسان را صفا می بخشد و حالت آرامش برای انسان ایجاد می کند.