کنکوریها در این روزها باید مراقب چشمهای خود باشند تا با مطالعه بیش از حد و قرار گرفتن در مکانهای نامناسب به چشمشان آسیب وارد نشود؛ بهترین فاصله چشم از مطالب برای مطالعه ۳۳ تا ۴۰ سانتیمتر است که کنکوریها باید این نکته را رعایت کنند.
کنکوریها باید مراقب فاصله بین چشم تا کتاب باشند و کاری کنند که به چشم فشار وارد نشود از این رو توصیه میشود پس از هر یک ساعت و نیم تا ۲ ساعت مطالعه استراحت کنند، این استراحت میتواند چای خوردن، نگاه کردن به نقاط دور، صحبت کردن با دیگران و غیره باشد.
فشار زیاد به چشم باعث بروز اسپاسم تطابق میشود، زمانی که فشار زیادی به چشم وارد شود، این عضو بدن دچار اسپاسم تطابق میشود که مشکلات زیادی اعم از تاری دید، سردرد، نزدیکبینی و غیره به همراه دارد؛ پس توصیه میشود داوطلبان به چشمان خود در حین مطالعه استراحت بدهند تا دچار اسپاسم تطابق نشوند.
*در روزهای مطالعه کنکور شماره عینکتان را تغییر ندهید
به دلیل مطالعه بیش از حد ممکن است شماره چشم کنکوریها تغییر کند از این رو به داوطلبان توصیه میشود به هیچ عنوان در این روزها عینک خود را تغییر ندهند تا امتحانشان تمام شود و پس از گذراندن این امتحان میتوانند اقدام به تغییر شماره عینک با تشخیص پزشک کنند.
مطالعه طولانی مدت باعث تحریک پیشرفت عیوب انکساری یا همان نزدیکبینی میشود، از این رو کنکوریها باید به زمان مطالعه خود دقت کنند و به طور مرتب به چشمان خود استراحت دهند.
برخی از کنکوریها عادت به مطالعه در شب دارند از این رو توصیه میشود حتماً به میزان نور دقت کنند و تنها به شبخواب یا نور کم رضایت ندهند، نور اتاق باید کافی باشد چراکه نور کم باعث پیشرفت نزدیکبینی میشود.
*مالش چشم عوارضی ندارد
محمود جباروند متخصص قرنیه چشم با بیان اینکه مالش چشم ضرری برای چشم ندارد، یادآوری کرد: برخی افراد عادت به مالش چشم دارند که این کار هیچگونه ضرری برای چشم ندارد و حتی میتواند برای چشمها نیز مفید باشد؛ خوب است بدانید که زمانی که چشمها را ماساژ میدهید چربی از چشم ترشح میشود که آرامبخش و رطوبتبخش است.