چند روز به برگزاری کنکور مانده و نحوه تستزنی یکی از مسائلی است که در این روزهای آخر، ذهن داوطلبان را به خود درگیر کرده است، داوطلبان میتوانند با تمرین تستزنی در این روزهای آخر با آرامش و اطمینان کامل در جلسه کنکور حاضر شوند.
چند روز به کنکور مانده است و داوطلبان آخرین مرورها را انجام میدهند، برخی این روزهای آخر را به مرور درسهای عمومی میپردازند و برخی اختصاصیها را مرور میکنند.
اما آنچه در بین همه داوطلبان مشترک است تمرین تستزنی است که باید بر اساس روال خود صورت گیرد تا داوطلب بتواند با آرامش خاطر بیشتری در جلسه آزمون حاضر شود.
کارشناسان نکاتی را برای تستزنی مطرح میکنند که داوطلبان در صورت توجه به این نکات میتوانند شرایط خوبی را در کنکور داشته باشند.
*زمانبندی مناسب نخستین اولویت در تستزنی موفق
کارشناسان میگویند داوطلبان برای تستزنی باید سوالها را به طور اجمالی بررسی کنند، راهنماییها را به دقت بخوانند و تعداد و نوع سوالها را بدانند تا بتوانند وقت خود را بر این اساس زمانبندی کنند.
داوطلبان باید زمان را در نظر داشته باشند زیرا زمان یکی از عواملی است که قبل از تست زدن و پاسخگویی به آزمونهای تستی باید مدنظر باشد، یکی از مشکلاتی که داوطلبان در حین پاسخگویی به سوالات با آن روبهرو میشوند کم آوردن زمان است که برای این منظور باید زمانبندی را در نظر بگیرند.
داوطلب کنکور میتواند آزمونهای مشابه کنکور را در منزل برگزار کند و شرایط منزل را از نظر زمانبندی شبیه آزمون سراسری ایجاد کند تا در جلسه آزمون با مشکل مواجه نشود.
*سرعت عمل را تمرین کنید
سرعت عمل باعث استفاده مطلوب از زمان میشود که در آزمونهای تستی اهمیت بسیاری دارد، به همین دلیل داوطلبان کنکور باید بتوانند با تمرکز بیشتر سرعت خود را در خواندن سوالات و حضور ذهن در پاسخگویی بالا ببرند.
گاهی افراد به دلیل نبود تمرکز زمان خود را از دست میدهند که این افراد باید در ایجاد تمرکز تمرین بیشتری داشته باشند.
همچنین افراد باید با تستزنی بیشتر سرعت عمل را تمرین کنند.
_یک بی دقتی کوچک برابر با اشتباه در پاسخگویی به تمام سوالات
دقت نیز در پاسخ به سوالات چهار گزینهای بسیار اهمیت دارد، داوطلبان باید دقت کنند که خانههای مورد نظر را اشتباه پر نکنند زیرا یک بیدقتی در این زمینه میتواند سبب شود تا داوطلب تمام پاسخها را تا انتهای سوالات جابهجا پاسخ دهد که این مشکل یکی از شایعترین بیدقتیها در تستزنی است و باعث از بین رفتن وقت و نمره داوطلب میشود.
بیشتر اشتباهاتی که در هنگام تست زدن پیش میآید مربوط به افعال جملات در سوالات است به طوری که پایان سوالات کلماتی مانند «میشود»، «نمیشود»، «است» یا «نیست» میآید و داوطلب دچار خطا میشود که باید در این زمینه داوطلب تمرین کند تا با بیدقتی مواجه نشود.
*قبل از پاسخگویی هر 4 گزینه را با دقت بخوانید
در برخی سوالات چهار گزینهای هر چهار پاسخ شباهت زیادی به هم دارد و ممکن است داوطلب با خواندن نخستین گزینه آن را صحیح بداند و از خواندن سه گزینه دیگر خودداری کند بنابراین باید چهار گزینه حتما خوانده شده و در مقایسه با یکدیگر پاسخ دهند.
داوطلبان باید در این هفته به طور کامل تستزنی را تمرین کنند تا با شرایط تست زدن آشنا باشند، همچنین باید علاوه بر مطالعه دقیق سوالات کنکور مهارت تستزنی خود را بالا ببرند.
گاهی داوطلبان مطالب را خوب آموختهاند و حضور ذهن خوبی هم دارند ولی به دلیل عدم مهارت تستزنی با مشکل مواجه میشوند.
*وسایل موردنیاز خود را از قبل آماده کنید
داوطلبان باید به آمادگی کامل و به موقع در جلسه آزمون حاضر شوند و وسایل مورد نیاز مانند مداد، پاککن، تراش و ساعت را به همراه داشته باشند تا در زمان کنکور به دلیل نبود یکی از این وسایل تمرکز خود را از دست ندهند.
داوطلبان باید در ابتدای آزمون نگاهی گذرا به سوالات بیندازند و برای پاسخگویی به سوالات از یک برنامه منظم پیروی کنند.
با توجه به امتیاز منفی برای پاسخها داوطلبان باید در صورتی که در جواب تردید داشتند آن را پاسخ ندهند.
*ترتیب در پاسخگویی به سوالات را رعایت کنید
بسیاری از داوطلبان در جلسه آزمون در صورت مواجهه با چند سوال دشوار ناگهان تمرکز خود را از دست میدهند و احساس میکنند کنکور را به طور کلی از دست دادهاند در صورتی که این داوطلبان باید سوالات دیگر را به خوبی جواب دهند.
اگر در یک درس تسلط بیشتری دارند نباید ترتیب جواب دادن به سوالات را تغییر دهند بلکه باید برنامه منظمی در جواب دادند داشته باشند.زیرا درسها به طور تصادفی پشت سر هم قرار نگرفته است و کار کارشناسی برای پاسخگویی به سوالات انجام شده است. بنابراین بهتر است داوطلبان به همان صورت که سوالها در دفترچه مطرح شده است به آنها پاسخ دهند.
برخی داوطلبان یک درس را به طور کامل کنار میگذارند که این افراد اشتباه میکنند زیرا میتوانند سوالات دشوار یک درس را کنار بگذارند اما حذف کامل یک درس خطاست.
هنگام پاسخ دادن به تستها نباید درگیر یک سوال شوند بلکه میتوانند آن سوال را کنار گذاشته و به سوالات دیگر پاسخ دهند.
داوطلبان نباید هیچ سوالی را نخوانده رد کنند زیرا ممکن است پس از چند سوال دشوار چند سوال ساده مطرح شود بنابراین داوطلبان نباید نگران شوند و باید سوالات بعدی را با آرامش و به ترتیب بخوانند.
داوطلبان باید پس از پنج یا ده سوال یکبار شماره تستها را مطابقت دهند تا اشتباهی در پاسخگویی ایجاد نشود.
تعدادی از داوطلبان در دفترچه سوالات پاسخها را یادداشت میکنند و سپس به پاسخنامه منتقل میکنند که این کار از نظر زمانبندی بسیار خطرناک است.